Joo-o, yritän antaa maitorahkalle vielä yhden mahdollisuuden, mutta ei se vaan edelleenkään maistu hyvälle. Tällä kertaa sotkin tosiaan ananasmurska-tölkin mehuineen joukkoon ja yritin ajatella annoksen olevan jälkiruokaa tai jäätelöä, mutta ei. Edelleen pistävän karvaista ja tuntuu, että jos nyt pitäisi lusikoida koko (jäätävä) kulhollinen naamariin, niin oksentaisin. :D
Ärsyttää, kun ei maistu! Ja tähän tilanteeseen ei nyt riitä se 'kyllä siihen tottuu ajan myötä' koska mitenköhän on sitten tarkoitus pärjätä siihen asti, kunnes tottuu? Syömällä nenästä kiinni pitäen? Hnngg, makuaisti tuntuu pikemminkin ärsyyntyvän ajan myötä yhä enemmän ja enemmän maitorahkasta... Äh, yritän vielä hetken aikaa, mutta melkein kuulen jo Fast Dietmixin houkuttelevan kutsun keittiön kaapissa...
Googletin äsken "miten opin pitämään rahkasta" mut en löytänyt mitää fiksua, koska tätä en ainakaa haluu kokeilla: 'ystäväni oppi pitämään rahkasta sekoittamalla siihen aluksi lusikallisen kevytlevitettä'. Sounds disgusting to me :D
VastaaPoistaHahhahaa YÖK :D Mäki googletin vähän ni "Ruokalusikallinen rypsiöljyä" joo ei kiitos... Kermavaahtoa ja sokeria jos sais laittaa ni vois olla bueno. :D Oon jo puolessavälissä, jee...
PoistaMitä rahkamerkkiä syöt? Ehrmannin rahka on melko mietoa mutta nyt tällä viikolla löysin tosi kevyttä ja hyvänmakuista rahkaa (51 kcal/100 g), jota voisin syödä ihan sellaisenaan. Jogurttirahkaa nimeltään. http://gluttonforfit.blogspot.fi/2013/03/kevyita-ruokia.html tuolla on ohje mun tekemään rahkaan. Tuohon sopii myös loistavasti vaikka passionhedelmä.
VastaaPoistaMulla vaihtelee rahkamerkit, nyt oli menossa Pirkka mieto maitorahka joka on yks suosikeista. Ehrmannia yritin itseasiassa etsiä viimeksi kaupasta, mutta ilmeisesti muutkin on havainneet sen suosion, koska oli loppu. :D Täytyy varmaan kokeilla näitä ehdotettuja kombinaatioita seuraavaksi, parempihan sellainen rahka-mix kuin ettei saa ollenkaan syötyä.
PoistaMä syön rahkaa aina niin että pilkon joukkoon mehukkaan päärynän tai omenan, reenin jälkeen joskus myös banaanin, mutta siinä on enemmän hiilihydraatteja. Mulle ainakin riittää hedelmien oma makeus, mutta jos rahka silti maistuu karvaalta niin voihan sitä makeuttaa myös esim. stevialla tai muulla makeutusaineella joka ei sisällä kaloreita :) Tai jos sulla on marjoja pakkasessa niin mustikat, vadelmat ja mansikat on ihan täydellisiä rahkan kanssa!
VastaaPoistaOmnomnom, banaania... Eilen illalla teki mieli banaania (ja itseasiassa jogurttia, mutta olisin tyytynyt rahkaankin) niin paljon, että ehkä se rahkakin olisi uponnut siinä ohessa... :D Olen tähän asti vältellyt kaikkea 'dieettiin kuulumatonta' kuten hedelmät, mutta totta puhuen miksikäs en voisi sitten korvata niitä dieettiin kuuluvia marjoja sitten vaikka yhdellä banaanilla per päivä. :) Marjoista en tosiaan ole saanut rahkaan tarvittavaa makeutta tälle makuaistille, ikävä kyllä. :/
PoistaJokaisen ruoan maistamiseen tarvii sen15x jotta tietää tykkääkö vaiei. En usko että sit siitä oikeestikkaan tykkäät. Mut toi päärynä ja toi makeutusaine kannattaa kokeilla. Itellä on tainnu käydä samoin.. ennen vedin joka ilta rahkapurkin.. nyt ei uppoo...
VastaaPoista-kisulit3-
IHANAA, en ole siis yksin tällä planeetalla! :D Kai siihenkin voi jotenkin kyllästyä ja kyllä harmittaa, ettei mulle uppoa rahka kun samaan aikaan kuulee ystävien suorastaan himoitsevan rahkaa ja nauttivan annoksesta kuin jäätelöstä. Epäreilua :/ Mutta taistelu jatkuu, laitan kaikki vinkit kokeiltavien listalle, sillä en ole valmis luovuttamaan ihan vielä. :D
PoistaHei! Olen itsekin aikoinaan kamppaillut saman asian kanssa, kunnes hoksasin siirtyä rasvattomasta rahkasta hieman rasvaisempaan vaihtoehtoon. Esimerkiksi Lidlin 4 % maitorahka ei ole lainkaan kitkerää, toisin kuin rasvattomat versiot. Menee alas ilman mitään ongelmia. Suosittelen lämpimästi! :) Toinen vaihtoehto: lisää ruokalusikallinen kuohukermaa rasvattoman rahkan sekaan, toimii.
VastaaPoistaAurinkoista kevättä sinulle ja tsemppiä! :)
Heh, houkuttelisi todella paljon vaihtaa rasvaisempaan maitorahkaan ja erityisesti kuohukerman kanssa, usko pois. :D Ehkä teenkin sen joku kaunis päivä, voin sitten nipistää ylimääräiset kalorit jostain muusta... Kiitos tsemppauksesta ja ihanaa kevättä sinnekin!
PoistaMoi :) itse olen vasta monen yrityksen jälkeen oppinut syömään rahkaa, ja pari niksiä löytyy. Ensinnäkin, syön Valion pehmeää rasvatonta, enkä tosin ole mitään muuta rahkaa maistanutkaan. Pakastemarjat on hyvä, ja banaani, kun on niin makeaa. Aloitin itsekin sekoittamalla annospurkin purkilliseen ananasta, mutta roskiinhan se meni, yök :D sitten keksin ostaa sellaisen 500g kannellisen purkin, josta lisäsin aina pari lusikallista lautaselliseen marjoja ;) ekoilla kerroilla lisäsin vielä vähän sokeria, mutta sen pystyi melko äkkiä jättään pois. Lisää blogissani mirkkumirkku.blogspot.fi
VastaaPoistaHei hyvä idea lisätä _pikkuhiljaa_ rahkaa marjojen joukkoon! Menee toteutukseen ehdottomasti, kuten myös monet muut vinkit täällä :) Valion pehmeä maitorahkaa oonkin maistellut aikaisemminkin, mutten (muka) silloin huomannut mitään eroa ja jätin sen sitten pois laskuista. Ehkä kokeilen kuitenkin vielä uudemman kerran sitäkin, varmuuden vuoksi. :)
PoistaMakeutusaine (esim hermesetas) on paras helpotus. Myös valion mehukeitot kuten esim vadelma-persikka antaa mukavaa makeutta.
VastaaPoistaMakeutusainetta onkin nyt sitten kokeiltu hyvällä menestyksellä! :) Mehukeittoja yritin aiemmin, mutta eivät oikein toimineet riittävästi omalle makupaletilleni. :/
PoistaValiolla on se uus liilassa/pinkissä purkissa oleva maitorahka (täyteläinen ja pehmeä?) ja siinä on vähän enempi rasvaa ja vähän vähempi prodea, MUTTA maistuu ihan hemmetin hyvälle! Muita maitorahkoja syön hampaat irvessä, mut siitä ihan oikeasti tykkään. Suosittelen!
VastaaPoistaUuu, täytyykin ottaa testiin heti kun sellaisen vaan jostain bongaan! :D
PoistaÄlä ainakaan IKINÄ osta ananasmurskaa :O niin täyttä kuraa että huh huh. Itse syön mieluiten tuore ananaksen kanssa. Vaatii vähän vaivaa mutta niiiiin hyvää :P
VastaaPoistaKuulun varmaan johonkin poikkeusryhmään, mutten tykkää oikeastaan yhtään tuoreesta ananaksesta. :/ Säilykeananaksissakin huomaan eroja ja parasta on Rainbow'n, koska se ei ole yhtään kirpeää vaan ihanan makeaa... Heh. :)
Poista