tiistai 2. huhtikuuta 2013

GoFatGo / Superdieetti: ruokavinkit!

(Edit 01/2015: jos kaipaat lisävinkkejä tai haluat nähdä, miten allekirjoittaneen kävi, klikkaa tähän: Kaikenkattava opas painonpudotukseen ja jatka lukemista :) Tsemppiä! <3)

Kuten olen jo aiemmin todennutkin, niin minä ja kolme hyvää ystävääni aloitamme yhteistuumin tällä viikolla Superdieetin ja pidämme samalla eräänlaista 'tukiryhmää' toisillemme – meillä on oikein oma suljettu Superdieetti-ryhmä facebookissa, jonne voimme sitten höpötellä tunnelmia ja vinkkejä keskenämme. :)

Nyt lupasinkin eräälle näistä ystävistäni, että kirjoitan hänelle tänne blogiin omat vinkkini ruokavalion suhteen, ettei hän joudu turhaan käymään läpi samoja virhekokeiluja, jotka itse aikoinaan GoFatGo:ta aloitellessani koin. Yritin jo selittää näitä puhelimitse, mutta lista oli niin loputon, että on helpompaa kirjoittaa asiat auki. :D Toivottavasti muistaisin nyt vain suurimman osan.

(Teen tämän postauksen lähtökohtaisesti siis ystävälleni ja häntä ajatellen, mutta koska tästä voi tottakai olla hyötyä muillekin, niin ajattelin julkaista tämän myös blogin puolella. :p)

Raejuustot (rasvaton, maustamaton)
~ älä osta Lidlin raejuustoa, se on ihan tappokamaa. Maistuu raudalle ja on superkosteaa, lientä ei pysty erottelemaan millään itse raejuustosta.
~ Rainbow halvin ja maultaan ihan ok, tosin joukossa toisinaan joitain kovia kokkareita?
~ Arla keskivertoa, ostan yleensä tätä koska menee budjettiin ja maku on ihan jees.
~ Valio maultaan ja rakenteeltaan paras, mutta kallein. Isorakeisempaa kuin Arlan, mikäli koostumuksella on väliä.

Maustamaton broileri
~ ehdottomasti, ehdottomasti, ehdottomasti Rainbow broilerin ohutleike, maustamaton mutta kevyesti suolattu!! Fileet uunipellille ja kellontarkkaan 15min 200-225 asteessa, jonka jälkeen ovat kypsiä, enemmän kosteita kuin kuivia ja maistuvat kevyen suolauksensa vuoksi jo sellaisenaan tosi hyville. :) Halutessaan voi maustaa tietysti vaikka chilillä ja paprikalla tai millä sitten haluaakaan.

Muut liha-/kalavaihtoehdot
~ naudan paistijauheliha, jossa max. 10% rasvaa
~ maustamaton naudanliha, esim. fileet ja paistit
~ Lidl valkosipuli-yrttimarinoitu broilerin sisäfilee (edullinen!)
~ tonnikala vedessä
~ kylmäsavu-/graavilohi tai savulohi, olkootkin ettei virallisesti varmaankaan kuulu dieettiin. :) Silloin tällöin ja ennen kaikkea kohtuudella (100g/annos) nautittuna ei haittaa varmasti tippaakaan!

 Maitorahkat
~ oma suosikki: Lidl rasvaton maitorahka 500g:n pakkauksessa, koska se on halvin – alle euron per purkki =)
~ todellisuudessa kaikki yhtä hirveitä sellaisenaan, heh.
~ ... mutta jos laittaa joukkoon esim. suklaa-proteiinijauhetta, niin maistuu jo paremmalle. :p
~ muita vaihtoehtoja rahkan joukkoon: marjat, mehukeitto, mehutiiviste (Pirkka omena-päärynä on oma suosikkini jos on pakko jotain laittaa).

Proteiinijuomat
~ oma suosikki: Fast Dietmix, suklaa. Hinta +- 28e, riippuen mistä ostaa. Star Nutrition -tuotteet, lue lisää
~ muita testattuja mm. Fast Hera80, suklaa

Välipalavaihtoehdot (toimivat myös iltapaloina)
~ maitorahka + lisukkeet
~ proteiinijuoma (helppo!)
~ proteiinipannari (ohje täällä)
~ proteiinipatukka (esim. joku näistä)

Kasvikset, vihannekset, salaatit
~ pakastealtaiden wok-vihannekset joko pannulla tai uunipellillä valmistettuna
~ Pirkka perhesalaatti-mix = bueno ja riittää kahteen kertaan!
~ parsakaali, kukkakaali, ruusukaali ym keitettynä jos tykkää
~ porkkana ei ole vihreä vihannes, heh, mutta jos mikään muu ei uppoa niin kuori pari porkkanaa per ateria ja rouskuttele menemään tai tee niistä uuniporkkanoita tilkan öljyä ja mausteiden (esim. provencen mix tms) kanssa.
~ uunitomaatit jos tykkää
~ tomaattisiivut + tuoreet basilikan lehdet + tippa jos toinen oliiviöljyä + mustapippuria

Ruokarytmi
~ Pyri syömään kahden tunnin välein ja ihan viimeistään neljän tunnin välein. Huomioi ruuanlaittoon menevä aika.
~ ÄLÄ SKIPPAA AINUTTAKAAN ATERIAA! Laihduttajan suurin virhe on syödä liian vähän ja painon paikallaan junnaaminen voi hyvin johtua liian pienestä kalorimäärästä per päivä.
~ Älä myöskään syö mitään muuta kuin ohjeessa käsketään. :)
~ ... mutta jos lipsahdat, muista, että olet silti lipsahduksesta huolimatta 'miinuksen puolella' eli päivää ei ole vielä heitetty hukkaan, saati sitten koko viikkoa, jonka aikana ne todelliset tulokset tehdään!
~ Pidä vesipulloa mukana kaikkialle minne menet ja ota tavaksi hörppäillä vettä vähän väliä. Täytä puolen litran pullo siis ainakin KUUSI kertaa päivässä (= 3 litraa).
~ Jos vesi tökkii, laita pulloon/kannuun vettä ja jääkaappiin viilentymään. Jääkylmä vesi ei taatusti maistu pahalle.

Saat myös käyttää
~ öljyä n. teelusikan verran päivässä (tosin jos teet useamman päivän ruuan kerralla, voit tietysti laittaa siihen ruokaan enemmän öljyä – kunhan laskennallisesti päivässä tulee vain n. teelusikallinen).
~ tomaattipyrettä ja tomaattimurskaa (toimii hyvin esim. jauhelihamössössä ja tonnikalakastikkeessa).
~ säilyke- tai tuoreita herkkusieniä, itse luettelen ne kasvikseksi. :)
~ 3-5% salaattijuustokuutioita lihan korvikkeena

Mielikuvituksen lopahtaessa vilkaise lounas-tunniste!

Jos valitset ruokavalion, johon sisältyy aterioilla myös perunaa, riisiä, pastaa tai real-leipää, katso myös illallinen-tunnisteen ruuat. :) (Olen tosin korvannut näissä Realin normaalilla ruisleivällä.)

Ja jos motivaatio on totaalisen hukassa, FITSPIRATION palauttaa sen varmasti! Vähintään ainakin silloin, jos pistät itseäsi motivoivan treenibiisin taustalle soimaan. :)

37 kommenttia:

  1. Kiitos! Tää tuli niin tarpeeseen. Oon nimittäin itekin eilen startannu SD:n ja mietin jo nyt miten selviän koko kuusi viikkoa eteenpäin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että oli hyödyllinen – kannatti siis postata blogiin tämä juttu! :) Hyvin se tulee menemään, ensimmäisen viikon tai viimeistään kahden jälkeen uudesta ruokavaliosta tulee jo rutiinia eikä tee enää mieli mitään mässäilyjä. :)

      Poista
  2. Heippa! Sulle olis palkinto, ihana blogi! (:

    http://sielunravinto.blogspot.fi/2013/04/blogipalkinto.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, kiitos! Täytyykin tehdä tämä juttu piakkoin ettei unohdu. :)

      Poista
  3. Kiitos vinkeistä! Kävin kurkkaamassa tuon sun linkin tuonne protskupannarin ohjeeseen ja rakastuin siihen heti <3 täytyypä koettaa mitä pikimiten! (Ehkä jo heti tänään :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, se on kyllä niin hyvää! :p Toivottavasti tykkäät siitä ja jos maku ei ole tarpeeksi makea, niin protskujauheen määrää kasvattamalla saa lisää makua. :)

      Poista
  4. Hei! Löysin netistä jonkun vanhan superdieetin ohjeet. Jos ohjeessa lukee 100g jauhelihaa ja 40g pastaa jne onko kyseessä raakapaino ennen kypsentämistä? Osaat varmaan auttaa :)

    VastaaPoista
  5. Hei. Onko se öljymäärä 8g noin teelusikallinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehhei, kyllä se taitaa olla ruokalusikallinen ellei enemmänkin. :D En nyt muista tarkalleen, mutta kalorilaskuri.fi kertoo varmasti oikean vastauksen!

      Poista
  6. Moi!

    Kiitos postauksesta! Aloitin itse juuri superdieetin, ja olen vähän vielä ymmälläni näiden juttujen kanssa... Olisiko sulla jotain vinkkejä lisäravinteiden ja erityisesti noiden proteiinivalmisteiden ymmärtämiseen? Eri valmistajien tuotteiden ja eri tuotteiden vertailu on jotenkin niin haastavaa.

    t. Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Voisinkin tehdä erillisen postauksen jossain välissä noista lisäravinteista sun muista, mutta Superin kohdalla en tosiaan käytä mitään muita lisäravinteita kuin protskujauhetta treenipäivinä. Olen kokeillut Fast Burner -tuotteita sekä Omega3-kapseleita, mutten osaa sanoa, ovatko TODELLA tarpeellisia vai eivät. Ainakin Burnereilla saa sitä piristävää vaikutetta jos ei muuta! :)

      Poista
  7. Kannattaa noi omega3:t varmaan syödä, kun tossa dieetissä on muutenkin niin vähän rasvoja. Varsinkin jos treenaa kovaa.
    -kromi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti! Itselläni jäivät tosin ensimmäisen purkin jälkeen syömättä.

      Poista
  8. SD:ssä vihanneksista kiellettyjen listalla ovat kaikki värikkäät, ei saa syödä tomaattia, eikä wokkisekoituksia, eikä porkkanoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Superdieetillä kyllä, mutta GoFatGo:lla värikkyyttä ei ole kielletty. :) Siksi ohje onkin molempiin dieetteihin rinnastettu, jokainen Superilainen tietänee kuitenkin, mitä kasviksia syödä ja mitä ei. (siitä ten vielä erikseen postauksenkin, http://go-eve-go.blogspot.fi/2013/05/vihreat-kasvikset-superdieetti.html)

      Poista
  9. GoFatGossa on aamupalaksi merkattu mm. 45g kaurahiutaleita. Osaisitko sanoa mihin tuon voisi vaihtaa? En voi sietää puuroja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen tekemään smoothien rahkasta, mehukeitosta, marjoista ja kaurahiutaleista. :) GFG:ssähän on tosiaan vaihtoehtona marjat TAI mehukeitto, mutta koska mehukeitto on sokeritonta ja aika lailla kaloritonta, niin ei siitä voi hirveästi tulla takkiin.

      Poista
    2. Osaatko kertoa vielä määrät tähän smoothieen?

      Poista
    3. Samat kuin gfg:ssä eli 250g maitorahkaa, olisko ollut 100g marjoja ja mehukeittoa maun/ohjeen mukaan, nyt en itse enää muista sitä ohjeessa ollutta määrää mutta löytyy kyllä täältä mun blogista kun etsii smoothie-reseptiä.

      Poista
  10. Hellou (: oon täs miettinyt et kannattaako ottaa tuo SD ja mietin et pitääkö siinä ostaa jotain "proteiinimömmöjä" eli jotain jauhoi ? Xd ja sit piti viel kysyy, et kun sulla loppu tuo 6 viikon diettijuttu, ni teetkö nykyäänki et katot kaikki ruokapainot jokaisesta ja syöt samalla tavalla, niiku siiin 6 viikon jutus ? :) toivottavasti sait selvää täst mun kirjoituksesta !! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en ostanut superdieettiä varten "mömmöjä", mutta kyllähän siinä alkaa varmaan yksi jos toinenkin hifistelemään alkutohinan jälkeen. :) Mulla oli alussa käytössä Fast Dietmix treenien jälkeisiin palautuksiin! Ja nykyään en oikein mittaile painoja vaikka keittiövaa'an omistankin, joskin en ole nyt viime aikoina oikein pysynyt ruodussa, joten uusi alku tarkkojen määrien kanssa olisi aika osuva! :D

      Poista
  11. Kannattaa varmaan tomaatti murskat tarkastella muutenkin, niissä on yleensä piilo sokereita hirveät määrät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa kaikki mitä itse ainakin olen ostanut ovat koostuneet puhtaasti tomaatista! Siksi suosittelenkin niitä käyttämään, moni ei usko. :)

      Poista
  12. Tää oli aika huippu teksti. Kiitos tästä :)

    VastaaPoista
  13. Tuli tuosta tomaattimurskan käytöstä mieleen että ootko sisällyttäny sen tuohon 200g vihanneksia vai onko se "extraa"? :)

    Blogisi on todella inspiroiva ja hyvin tehty :) Tsemppiä jatkoon!

    -Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän vaihdellen, kasvisten määrästä nyt ei tarvitse niin kauheasti mielestäni murehtia. Tärkeintä olisi oppia täyttämään itseään kasviksilla, mutta jos nyt kokee pärjäävänsä vähemmällä määrällä kuin mitä ohjeessa (eikä sorru sitten syömään ruokavalion ohi), niin eivät ne ainakaan kalorillisesti rajoita dieetin onnistumista mitenkään, söi sitten vähän liikaa tai liian vähän kasviksia. :)

      Poista
  14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  15. Heips,

    sain tän GoFatGo-dieetin ohjeet, mutta ohjeistus printeissä on aika suppea. Tääsun postaus/ruokavinkit auttaa hurjasti eteenpäin!
    Onko tuo pannari "oikeasti sallittu" välipala siinä? Kun se vaikuttaa kyllä hyvältä välipalalta näin yleisesti, mutta että miten tän dieetin kannalta se toimii?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos pilkkua viilataan, niin ei se varmaankaan ole makroilleen (proteiini-rasva-hiilarisuhde grammoissa mitattuna) samoissa lukemissa kuin mitä dieetillä pitäisi olla. Ero tulee kuitenkin tässä: dieetti kestää kuusi viikkoa, kun taas tarkoituksena olisi oppia noudattamaan tuota runkoa suurinpiirtein samanlaisena tai pienten vaihteluiden kera koko loppuelämän.

      Jos siis haluaa vetää kuusi viikkoa täysin ohjeiden mukaan, kannattaa jättää pannari pois lukemista. Pannarissa on kuitenkin annoskooltaan todella vähän kaloreita, todella vähän hiilareita, todella vähän rasvaa ja reilusti proteiinia eli se ei taatusti lihota, vaan tukee dieettiä kuin dieettiä. Halutessaan voi siis Superdieetin aikana käyttää pannaria välipalana joko koko ajan tai satunnaisesti tai sitten jättää sen kuuden viikon ajaksi pois ja kokeilla sitten myöhemmässä vaiheessa. :)

      Ymmärrän, että ohjeet on tehty noudatettaviksi juuri siksi, että harva osaa soveltaa niitä. Tämä pannari on kuitenkin turvallinen sovellus, jota uskallan käsi sydämellä suositella vaikkapa välipalarahkan tilalle. Jokainen kuitenkin tyylillään ja jos tuntuu, että maalaisjärki ei ihan vielä kohtaa näiden ruokailutottumusten suhteen (koska ne ovat monelle niin uusia juttuja kuitenkin), niin saattaa olla parempi opetella ensialkuun noudattamaan ohjeita ilman minkäänlaista soveltamista ja sitten myöhemmin, kun luottaa itseensä ja taitoihinsa, niin lähteä laajentamaan valikoimaa. :)

      Poista
  16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  17. Moikka! Mitä tykkäsit siitä fitfarmin superdieetistä? Oliko hyötyä vai pärjäisikö yhtä lailla ilman samoihin tuloksiin, jos siis tuloksia oli? Entä mitä treenejä siihen kuuluu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin tosi paljon, dieetillä oppi suhtautumaan ruokaan ravintona ja pitämään yllä sekä säännöllistä ruokarytmiä että oikeaoppisempaa annoskokoa. Treeneistä kaksi oli kuntosalille suunnattuja ja yksi kotiin, mutta käytännössä pystyin käsipainojen avulla tekemään toisen kuntosalitreeneistä kotona. Ehdottomasti, ehdottomasti, ehdottomasti suosittelen Superdieettiä kaikille vähintäänkin ponnahduslautana! Se ikään kuin korjaa ruokailutottumukset ja antaa todella hyvän lähtökohdan, josta lähteä sitten jalostamaan elämäntapamuutosta haluamallaan tavalla. :)

      Poista
  18. Minä kävin 2v sitten sd n ...lähti 4kg ...nyt uusi inspis puottaa painoa ja gfg lähtään liikkeelle! Kiitos blogistasi

    VastaaPoista
  19. Viime vuoden lokakuussa aloitin
    ja jatkoin super dietillä. Kaiken kaikkiaan lähtennyt 7-8 kg. Parasta että paino ei tarkan ruokavalion ja ruokien punnitusten jälkeen ei ole tullut takaisin. Oppinut syömään oikein ja oikeita määriä. Hyvä kaikille joilla syömishäiriöitä. Parasta että saa syödä eikä tarvitse nähdä nälkää laihtuakseen. Liikuntaankin voi suhtautua terveyden ja ilon kautta ei pakkomielteisesti. Suosittelen elämäntapa muutoksena ��

    VastaaPoista
  20. Hei
    luinko huonosti vai miten, mutta en huomannut sieniä näissä ohjeissa. ei mitään herkkusieniä, vaan ihan kantarelli, lampaankääpä, rouskut, tatit. mihin kategoriaan menee? liha/kala/kana vai kasvikset?

    VastaaPoista
  21. Syödäänkö ruoalla myös pastaa/riisiä/perunaa? Kun missään ei semmosista lue tässä ja olen aloittelija enkä oikeen ymmärrä näistä vielä :D

    VastaaPoista