maanantai 18. maaliskuuta 2013

R-a-h-k-a rahka rahkasein...

Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä rahkan sietämiseen liittyen, olen saanut niistä uutta intoa ja hylännyt tyystin aikaisemman ideani rahkan poisjättämisestä – nyt taistellaan! :D Nimittäin erilaisia apukeinoja kokeillen!

Tänään vuorossa oli eilisen ananas-maitorahkamössön jämät eli noin puolet 250g purkista Pirkka mieto maitorahkaa, jota en vaan saanut eilisiltana enää kurkusta alas. Lisäsin tällä kertaa kilon makeutusainetta (tarkka määre: 1 rkl) tuohon pienehköön määrään rahkaa ja nyt sen sai jo paljon paremmin lusikoitua alas. :) Ei sillä, että kovin innoissani tuota makeutusainetta käyttäisin, mutta tilanne vaati sitä enemmän kuin koskaan, heh.

Seuraavalla kauppareissulla aion metsästää kokeiluun ainakin Ehrmannin rahkaa ja vaikkapa sitä banaania! Testaillaan nyt samantien sitten kaikki annetut vinkit, jotta osaan paremmin valikoida niistä itselleni parhaiten toimivan. Raporttia siis tiedossa tästä rankasta tiestäni kohti rahkanautintoja, pysykää kuulolla... :D

weheartit.com

11 kommenttia:

  1. Saatko syödä maustamatonta/rasvatonta jogurttia? Itse kun oon sekoittanut noita kahta keskenään, ei rahka maistu ja tunnu suussa niin rahkamaiselta ja menee helpommin alas. Ja se banaani on tosiaan aika hyvä helpotus myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Periaatteessa en, mutta olen valmis joustamaan tilanteesta. :D Laitetaan muistilistalle siis myös rasvaton maustamaton jogurtti!

      Poista
  2. Hyvä hyvä! Vaniljakastike myös tasottaa paljon makua mutta siinä on tietysti enemmän energiaa kuin rahkassa, jos sitä haluaa vältellä.
    Passionhedelmä on muuten hyvää myös rahkassa. Mukavan kirpeetä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavaa kauppareissua odotellessa, luulenpa tutkivani nimittäin varmaan puoli tuntia eri maitovalmisteiden ja mm. vaniljakastikkeen ravintoarvoja... =)

      Poista
  3. Auttaisikohan se mitään, että tekisit rahkapohjaisen smoothien? Rahkaa, vähän maitoa ja marjoja tai hedelmiä oman maun mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisipa muuten auttaakin! Kiitos vinkistä, menee kyllä kokeiluun :)

      Poista
    2. Hyvä vinkki anonyymilta, tätä kannattaa kokeilla ehdottomasti myös!!

      Poista
  4. Tuo makeutusaine on mullaki sellanen "piru". Mielelläni en käyttäis, mutta toisaalta se tippa (käytän yleensä hermesetaksen nestemäistä) mikä itselläni riittää rahkan makeuttamiseen (en aina edes makeuta) on niin pieni paha, ettei siitä niillä määrillä vielä saa myrkkyä elimistölle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ei ne pienet määrät vielä mitään haittaa. :) Linda Manuellan blogissa olikin hyvää juttua makeutusaineiden määrä-vaarallisuus -suhteesta; http://lindamanuella.blogspot.fi/2013/01/arjen-irtiottoa-ja-mielenkiintoisia.html Silti sitä vaan alitajuisesti pyrkii välttämään... :D

      Poista
  5. Hei joo makeutusaineesta tuli mieleen, Puddingin kans rahka on hyvää, jos satut sitä omistamaan tai oot harkinnu ostaa. Yksinään valkosuklaapudding on liian makeeta, mutta rahkan kanssa ne tasapainottaa toisiaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fast Pudding? Ooh, on tehnyt mieli kokeilla sitä monet kerrat, mutten ole vaan saanut vielä aikaiseksi. Tosin jos tykkäisin mausta sellaisenaan, korvaisin kyllä koko rahkahässäkän samantien sillä :)

      Poista