perjantai 24. huhtikuuta 2015

Aurinkoinen elämänasenne

Perjantain syvällisiä ja rönsyileviä ajatuksia, mutta hyvällä fiiliksellä varustettuna olkaapa hyvät.

Pettymyksiä tulee vastaan väistämättä kaikilla elämän osa-alueilla. Surua, katkeruutta, vihaa, loukkaantumista, petetyksi tulemista, katumusta ja kaikkea muuta negatiivista, joita on toki tärkeää kokea, jotta elämässä voisi kasvaa ja kehittyä eteenpäin, mutta joihin ei tarvitse jäädä vellomaan tai takertua kaksin käsin vain näyttääkseen maailmankaikkeudelle pitävänsä tilannetta epäreiluna.

Ei. Niistä kannattaa päästää irti. Katkeruus ja viha paitsi vievät tilaa ajatuksilta ja kuluttavat tätä kallisarvoista elämäämme, niin syövät myös sitä kaikkein sisinpää – sielua. Ne muuttavat kahlitsijansa hiljalleen kohti ihmistä, jota hän ei pian tunnista tai edes halua tunnistaa itsekseen. On turha vaivata päätään murheilla tai toivoa kenellekään mitään pahaa, kun vaihtoehtojakin löytyy.

Kiitä kokemuksesta, toivota hyviä jatkoja tulevaan ja mene itse eteenpäin kohti omaa, hyvää tulevaisuuttasi. Ainoa, mihin voit aidosti vaikuttaa, on oma elämäsi ja oma mielesi – on aina parempi keskittyä oman sisäisen aurinkonsa metsästykseen antamalla sen loistaa ympärilleen osuen aivan jokaiseen asiaan, esineeseen ja ihmiseen, joka lähelle osuu kuin ruokkia sadepilviä.


Pienen hetken olen tehnyt tässä itseni kanssa jonkinlaista terapiointia saadakseni vanhat tunnepuolen arvet uudelleen piiloon, kunnes koin tämän heureka-elämyksen. Ei arpia tarvitse hävetä tai piilotella, niihin ei vain tarvitse kiinnittää huomiota. Antaa hieman auringonvalon paistaa niihin ja vaalentaa niin, että ovat lähes näkymättömissä – ja silloinkin enää vain muistuttamassa siitä, mitä kaikkia kokemuksia tähän elämään on mahtunut.

En kiellä, etteikö kiukkuun tarrautuminen olisi käynyt hetken omassakin mielessä, kunnes tajusin, etten se ole minä enkä halua elää minkäänlaisen vihan, katkeruuden tai katumuksen kera yhtään kauempaa kuin olisi tarvetta. Yli ja ympäri, over and out, kiitos elämänkokemuksesta ja mukavaa loppuelämää. Toisen epäonni tai mielipaha ei tee omaa elämääni paremmaksi eikä toisen onni tai onnellisuus ole itseltäni pois. Siispä peace and love vain kaikille aidon tasapuolisesti. :)

Toivon, että kirjoittamalla ajatukseni auki olisi tästä postauksesta edes jonain päivänä hyötyä jollekin toiselle, joka ei ole vielä aivan varma, mihin suuntaan niitä ajatuksiaan ja asenteitaan kääntäisi.

Aurinkoa jokaiseen päivään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti