tiistai 14. huhtikuuta 2015

55kcal:n browniet


No nyt sitä reseptiä, vihdoin ja viimein. Nämä olivat niin, niiiiin herkullisia, suklaisia, ihanaisia, marjaisia ja kaikin puolin unelmakumppaneita, että olisi suorastaan rikos pimittää reseptiä yhtään sekuntia kauempaa. Siispä pidemmittä puheitta; 55kcal:n korkeaproteiiniset vadelma-suklaabrowniet, olkaapa hyvät!

Proteiini-browniet

(Reseptillä tulee 12 neliötä – jos haluat koko pellillisen, niin tuplaa annos!)

- 1 banaani
- 3 valkuaista
- 1,5dl kaurahiutaleita
- 1,5dl suklaa-proteiinijauhetta (Star Nutriton Whey-80 Double Rich Chocolate, hätätapauksessa suklaa tai minttusuklaa)
- 1tl (raaka)kaakaojauhetta, sokeroimaton
- 2rkl maitorahkaa
- 1rkl vanilja-aromia
- 2tl leivinjauhetta
- 1/2tl psylliumia
- ripaus Steviaa tai hunajaa halutessasi
(- chiansiemeniä)
(- instant-kahvijauhetta tms)
- 1-2 dl vadelmia (pakaste, kotimainen)

Mukaan voi myös laittaa pari teelusikallista kahvia tai instant-kahvijauhetta sekä chiansiemeniä – itse lisäsin siis taikinaan molemmat eli 2tl instant-kahvijauhetta (choco-cappuccino :D) ja 3tl chiansiemeniä. Nämä ovat kuitenkin maku- ja mieltymysasioita – jos et halua brownieihin esimerkiksi mitään ylimääräistä tai prosessoitua, jätä ne tuotteet pois ja käytä tarvittaessa puhtaita ja/tai korvaavia tuotteita. =)

Valmistus on jälleen dead simple: kaikki ainekset kulhoon, mössää sauvasekoittimella taikinaksi ja voilà. Taikina tämän jälkeen pellille omasta mielestäsi sopivaan muotoon eli esim. suorakulmioksi, jonka paksuus vähintään 1cm, mieluiten ehkä vähän enemmänkin. Kun taikina on tasaisesti levitetty, iske päälle vapaalla tekniikalla jäiset vadelmat ja nauti upeasta näystä – niin kaunista.


Uunissa 175 asteessa noin 15min, mutta koska jokaisen uunit tuppaavat olemaan hieman erilaisia, kannattaa ensimmäisellä paistokerralla tsekkailla tilannetta ja pitää tarvittaessa sen 20min tai ehkä jopa kauemminkin, mikäli lopputuote näyttää raa'alta. Hyvä keino testata kypsyys on iskeä puinen cocktail-tikku keskelle koko komeutta, pitää pari sekuntia ja ottaa pois ja jos tikku on puhdas, on taikina kauttaaltaan kypsynyt. Itselläni ei tietenkään cocktail-tikkuja ollut lähettyvillä, joten tein saman terävällä veitsellä ja sama juttu näyttäisi toimivan myös sillä.

Ravintoarvot ovat viitteelliset, mutta apauttiarallaa seuraavat:

Energiaa: 680kcal
Proteiinia: 67g
Rasvaa: 11g
Hiilihydraatteja: 65g

~> yhdessä palassa on n. 56kcal, 5,5g proteiinia, 5,5g hiilareita ja alle 1g rasvaa. Nämä tosin pyöristyvät vähän suuntaan ja toiseen riippuen siitä, kuinka millintarkkaan ravintoarvot haluaa laskea ja mitä kaikkea brownieihin pistää. :)

Postauksen linkki toteutettu affiliate-linkkinä TradeDoublerin kautta.

6 kommenttia:

  1. Nam, nam, nam!

    Pakko kokeilla heti kun vaan ehdin!

    Itsekin väsäilin tänään banaani"jäätelö" reseptejä blogin puolelle. Terveelliset herkut on vaan niin ihania! Ei syyllisyyttä, mutta senkin edestä hyvää makua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä kävinkin aiemmin kurkkimassa noita sun jäätelöitä, tosi hyvältä vaikutti! Pakko tehdä itsekin, mä oon laittanut lähinnä prodejauhetta mut voisin kokeilla ilman sitä ja vaikka just marjoilla tai maaaaaapähkinävoilla =)) aah kuola valuu!

      Poista
  2. Eieieieieiei! En katso enää yhtään sun herkkureseptiä ennen kuin saan niitä mokkapaloja tehtyä :D Tässähän hukkuu kuolaan muuten.. On kyllä pirun herkullisen näkösiä... :P EIEIEIEIEIEI! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei nyt äkkiä mokkapalojen tekoon, miten ne voi olla vielä testaamatta? :D Munkin on tosin pitänyt tehdä uus satsi niitä jo viikkoja, oli niin suklaisia et jopa mä jäin koukkuun ahh grrr.... <3

      Poista
  3. Tein näitä eilen ja hyvää oli, vadelmat teki tästä täydellisen! Mun mielestä parempia tuoreina, mut maistui ok myös välipalana tänään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kurkin samaa eilen sun blogista! Tosi kiva, että maistui :)) Munkin mielestä nää oli tosi hyviä jo tuoreeltaan, vaikka monessa prodeleivonnaisessa yö jääkaapissa vasta tekee ihmeitä.

      Poista