keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Proteiini-mokkapalat

Tässä tätä nyt tulee, protskuversiota niistä kuuluisista mokkapaloista. Tämä on vasta toinen kokeilemani versio, joten aavistelen varovaisesti, että näistä tullaan vielä näkemään paranneltu versio joskus myöhemmin... Stay tuned siis. =)

Disclaimer muuten, en ole itse mitenkään suuresti mokkapalojen ystävä, mutta silti vaivauduin vääntämään näitä kaksi satsia ja pakko myöntää, että eiväthän ne nyt niin hassumpia ole. Ihan täysin autenttisia näistä ei vielä tullut, vaan se "mokkamaisuus" jäi vielä vähän uupumaan, mutta ihan lähellä huidellaan – rakenne on ihanan pehmoinen (aivan kuten alkuperäisissä) ja maku herkullisen makea ja suklainen, mmmm...



Proteiini-mokkapalat

(Reseptillä tulee 12-15 pientä neliötä – jos haluat koko pellillisen, niin tuplaa annos!)

- 1/2 banaani
- 2 valkuaista
- 1dl kaurahiutaleita
- 1dl suklaa-proteiinijauhetta (Star Nutriton Whey-80 Double Rich Chocolate, hätätapauksessa suklaa tai minttusuklaa)
- 2rkl (raaka)kaakaojauhetta, sokeroimaton
- 2rkl maitorahkaa
- 2-3rkl espressoa tai vahvaa kahvia
- 1rkl vanilja-aromia
- 1tl leivinjauhetta
- 1/2tl psylliumia
- n. 3rkl hunajaa tai Steviaa, maistele taikinaa ja lisää tarvittaessa

Kuorrute:
- 2rkl rasvatonta raejuustoa
- 3rkl espressoa tai vahvaa kahvia
- 2rkl suklaa-proteiinijauhetta (tai esim. kokonaan tai osittain Star Nutriton Whey-80 Ice Coffee)
- 1rkl vanilja-aromia
- n. 1rkl Steviaa (maistele)

  1. Ensin siis kaikki taikinan ainekset yhdellä kertaa mössöksi sauvasekoittimella ja taikina pieneen uunivuokaan n. 1cm paksuiseksi levyksi. Uuniin 175 astetta 15min. 
  2. Tällä välin voitkin näppärästi tehdä kuorrutteen, joka menee myös sauvasekoittimella kertaheitolla muussiksi ja voidaan levittää hieman jäähtyneen leivonnaisen päälle kivaksi kerrokseksi. 
  3. Koristele haluamallasi tavalla, itse käytin kaakaonibsejä sekä mantelilastuja.

Näiden kanssa sitten herkuttelemaan vuoden suklaajuhlaa eli pääsiäistä, mikäli haluaa päästä vähän vähemmällä syyllisyydellä! Ravintoarvot suuntaa-antavasti koko annokselle (12-15 palaa):

Energiaa: 600kcal
Proteiinia: 60g
Rasvaa: 9g
Hiilihydraatteja: 60g

Tästä saisi mielellään antaa palautetta, jos kokeilette ja hei, jos teette jotain muutoksia taikinaan, jonka huomaatte olleen hyvä ratkaisu, niin vinkkailkaa ihmeessä. :) Ajattelin ainakin kokeilla makeutusta taateleilla/aprikooseilla/luumuilla Stevian sijaan tai sitten pistää koko reseptin jotenkin vielä hienosäätäen uusiksi, saapi nähdä. Ehkä instant-kahvijauhot saattaisivat myös herättää mokkamaisuuden enemmän eloon? We shall see, alkuun mennään kuitenkin tällä!

Postauksen linkit toteutettu affiliate-linkkinä TradeDoublerin kautta.

12 kommenttia:

  1. Oo, oon vielä 2 kuukautta reissussa ilman uunia tai prodejauhoja, mut heti kotiin mentyä on pakko testaa tää ja ne muffinssit! Näyttää ainaki ihan hirmuhyvältä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh noes :D Näistä varmaan saisi kyllä jonkin raakaversionkin tehtyä (ilman prodejauhoja), täytyy katsoa jos ehtisin tämän 2kk aikana vääntää sellaisenkin niin säkin pääsisit nauttimaan! =)

      Poista
  2. WOU.
    minä niin teen näitä tänään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hyviä, tässä just jääkaapista suoraan suuhun napostelin ja ahh nams... Jos teet tasan tolla reseptillä, niin suosittelen lisäämään kuorrutteeseen vähän reilummin kahvia! =)

      Poista
  3. No voi pehkana, sitä pitänee vissiin seuraavaks sijoittaa suklaa-prodejauhoihin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taaaai voit kokeilla normaaleilla ja laittaa vain vähän enemmän kaakaojauhetta joukkoon + palata kertomaan mulle, onnistuuko tolla myös :D

      Poista
  4. Nam, näyttää tosi hyvältä, täytyypä testata =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! Aah nyt munkin alkoi tehdä taas mieli... :D

      Poista
  5. mitä vanilja-aromia käytät? :)

    VastaaPoista
  6. Onkohan tossa täytteessä noi mittasuhteet aivan oikein? Mulla tuli tosi vetelää tuosta täytteestä, ihan ku vettä :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tarkoitatko kuorrutetta? :) Siitä tulee tosi vetelää, mutta kun sen varovaisesti asettelee ja antaa hetken olla, niin jähmettyy kyllä pintaan niin, että pysyy siinä. Samanlaista "kovaa" koostumusta ei tule kuin normaaleissa mokkapaloissa, mutta makuun se ei silti vaikuta mitenkään. =) Voit myös lisätä proteiinijauhon tai raejuuston määrää, jos haluat tönkömpää kuorrutetta, mutta maistele silloin ettei maku käänny liian miedoksi tai muuten ei-haluttuun suuntaan. Jos taas puhut itse taikinasta, niin sitten en kyllä keksi, miten siitä olisi voinut tulla kuin vettä noilla mittasuhteilla.

      Poista