tiistai 24. helmikuuta 2015

Mitä syön: tiistai


Tiistai on toivoa ja herkkuja täynnä! Tämän päivän aterioihin on kuulunut ja kuuluu vielä illemmallakin lohirullaa friseesalaatin ja miniluumutomaattien kera, tacoja fetalla ja jauhelihalla sekä yllätys yllätys, taas niitä protskumuffinsseja. Olen ihan hulluna niiden maukkauteen ja helppouteen, niitä täytyisi melkein olla tekemässä vähintään joka toinen päivä.

Lohirulla-annoksesta muuten uteliaimmille sen verran, että kyseinen 150g kiekko on omaan ruokavaliooni suhteutettuna kaksinkertainen annos ja siksi jaoinkin sen kuvan jälkeen kahteen annokseen - muille varmasti maistuukin kertaheitolla tuollainen herkkupala. :) Valmistustapakin on äärimmäisen helppo, leikkaa vain lohta suikaleiksi ja laittaa vähän suolaa, pippuria, tilliä (ja halutessaan muita mausteita) sekä vähän tuorejuustoa väliin. Sitten vain rullalle ja uuniin 200 asteeseen about niin-kauan-kunnes-näyttää-valmiilta (hyvä ohje, eikö? :D), maistuu niin kylmänä kuin lämpimänäkin.

Lohi upposi täällä preworkout-ateriana ja tacot puolestaan post-workoutina palautusjuoman sijaan. Muffinssit sen sijaan... No, aamupala, välipala ja iltapala sekä vierasvara kenelle tahansa, jolle ne maistuvat (ja nehän maistuvat kaikille)! :) Vähäkalorisuudestaan huolimatta pitäisi kyllä vieroittaa itsensä näistä, sillä omiin makroihini ne eivät hiilareidensa vuoksi ihan joka kohtaan sovi, mutta kun äh, niin hyviä, slurps... Laskin näiden mustikka-versioiden makrot vielä uteliaisuuttani grammalleen koriste-mantelilastuineen päivineen ja tulokset ovat (per 1 kpl):

Mustikka-proteiinimuffinssit
~> 4 valkuaista, 1dl mustikoita

Energiaa 119 kcal (ilman mantelilastuja 97kcal)
Proteiinia 12g (ilman mantelilastuja 11g)
Hiilihydraattia 10g (ilman mantelilastuja 97kcal)
Rasvaa 3g (ilman mantelilastuja 1g)

Ja tietenkin jos laittaa neljän valkuaisen sijaan kuusi valkuaista, saadaan vähän lisää protskua ja keltuaiset mukana tulee lisää rasvaa, extrabanaanilla lisää hiilareita jne. :)

4 kommenttia:

  1. Oi mitä ihania ruokia! Tuo lohirulla menee mulla testilistalle, rakastan lohta kaikissa muodoissa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä ja kannattaa kyllä testata tota - kylmänä on omasta mielestä kaikkein parasta! Slurps :)

      Poista
  2. Sulla on niin ihania reseptejä!! Löysin vasta hiljattain sun blogin, ja pakko päästä kokeilemaan noita protskumuffinseja (ehkä jo tänä viikonloppuna!) sekä lohirullaa! :)

    VastaaPoista
  3. Hei! Sulla on upee blogi, mikä motivoi itteeki projektissa! Tykkään varsinkin näistä ruokavinkeistä. Lisää vaan! Saisko noihin muffinsseihin ohjeen? :)

    VastaaPoista