perjantai 13. helmikuuta 2015

Proteiini-täytekakku


Tässäpä tulee nyt sitten instagramissa ja facebookissa esillä olleen protskukakun reseptiä, jota saa hyvällä omallatunnolla vetää mahan täydeltä. Helposta, nopeasta, kevyestä ja vähäraaka-aineksisesta reseptistä on tosissaan kyse ja ohje menee seuraavanlaisesti:

Pohja = "proteiinipulla"

- 4 kanamunaa (itse laitoin tosin 2 kokonaista ja 2 valkuaista, voi kuulemma laittaa myös vain 6 valkuaista)
- 2 kypsää banaania
- 2-3 rkl maitorahkaa
- 1 1/2 dl proteiinijauhetta (itse käytin Star Nutrition Whey-80 Vanilla Pear)
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl kardemummaa

Kaikki ainekset yhteen kulhoon, sauvasekoitin esiin ja rohkeasti vain surrauttelemaan. Kun kaikki on tasaista mössöä, kaadetaan "taikina" leivinpaperilla vuorattuun tai öljyllä voideltuun pyöreään piirakkavuokaan ja paistetaan uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia (omaa uuniaan toki kuulostellen).

HUOM! Tämä kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä ja antaa levätä yön yli jääkaapissa, jolloin koostumus ja etenkin maku on huomattavasti parempi. Hätätapauksessa menee toki myös saman päivän ruokana, mutta silloinkin anna paistoksen jäähtyä rauhassa ennen tarjoilua. Koko satsista tulee neljä isoa annosta eli leikkaa ympyrä neljään osaan.


Sitten siihen itse kakkuvaiheeseen, eli...

Ota pakkasesta mustikoita sulamaan (tai sulata mikrossa kuten kärsimätön allekirjoittanut :D) ja sekoita proteiinipullan ohjeesta ylijäänyt maitorahka marjojen kanssa. Leikkaa yksi pala (neljäsosa koko satsista) proteiinipullaa kahtia, jolloin saat kaksi suurinpiirtein samankokoista kakkupalaa. Lappaa nyt sitten näiden kakkupalojen sekä väliin että päälle rahka-mustikkamössöä ja koristele halutessasi mustikoilla ja vaikkapa banaanipaloilla.

Sen pituinen se. :)


Postauksen linkki toteutettu affiliate-linkkinä TradeDoublerin kautta.

20 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä! Kerrankin jotain sopivaa myös mun vammavatsalle :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi olepa hyvä vain! :) Tää tekee kyllä hyvää vatsalle, kun ei turvotakaan. <3

      Poista
  2. Oho, no nyt on herkullisen näköinen proteiinileivos!! Jos ulkonäkö antaa yhtään osviittaa mausta, niin tätä on pakko joskus kokeilla... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä herkkua, mutta laitan vielä protskumuffinssien ohjeen, mikä on oikeastaan VIELÄ parempaa. :D Stay tuned!

      Poista
    2. Nyt meikä alkaa kyttäämään sun blogia ja tyyliin 5 minuutin välein päivitän etusivua, että oiskohan muffinssiohje tullut jo :D

      Poista
    3. Hahha, siellä lepääääää! :D

      Poista
  3. Jösses kun näyttää hyvältä..! Kiiiiiiitos tästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jösses kun oli niin hyväääää! <3 Olepa hyvä :)

      Poista
  4. Tyhmällä kysymys :D käykö tähän palautusjuomajauhe? ja jos ei niin onko sulla suositella jotain normi kaupasta löytyvää protskujauhetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, no tietysti koostumuksen ja maun kannalta käy ilman muuta, mutta silloin saadaan vähän eri ravintoarvot (= lisää kaloreita ja hiilareita) kuin mitä wheyllä. Jos sillä ei ole väliä, niin kokeile ilman muuta omalla nykyiselläsi ja jos taas on väliä eli haluat matalat kalorit, niin esim. K-Citymarketissa näin viimeksi Fast Whey -purkin suht edullisesti myytynä. :) Fitnesstukulta saa myös nopeasti tilattua ja siellä tuo Whey-80 nyt tarjouksessakin!

      Poista
  5. Mites tuo onnistuis munattomana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli muuten hyvää... Tosin vadelmilla ja hippasen hunajaa rahkaan.... :)

      Poista
    2. Hei joo teitkös siis munattomana ja jos, niin laitoitko enemmän rahkaa tms? :)

      Poista
  6. Ah parasta ikinä! :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niiiiin on, paitsi että muffinssit maistuu täällä vielä enemmän :D

      Poista
  7. Miten iso kakku tästä tulee, ei varmaan riitä tällä ohjeella kymmenelle hengelle? Mietin että ilahduttaisin työkavereita jollain leipomuksella perjantaina, aattelin ensin niitä pure foodin raakakakkuja, mutta kaapista löytymättömien ainesosien määrä on vähän liian iso ja tili vähän liian tyhjä... Tämä olis toinen vaihtoehto, mut onnistuukohan kaksinkertaisella reseptillä ollenkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee tupla-annos eli kaksi piirakkavuoallista (erikseen), toinen pohjakerrokseksi ja toinen päällimmäiseksi ja väliin ja päälle sitten tota rahkamössöä (ja vaikka banaanisiivuja tai mitä vaan)! :) siitä tulee sitten pyöreän piirakkavuoan kokoinen kakku. Suosittelen laittamaan taikinaan kananmunat keltuaisineen & vähän pakastemarjoja jos mahdollista niin tulee maukkaampaa :))

      Poista
    2. Kiitti vinkeistä. Taidanpa pistää mustikoita joukkoon sinne taikinaan :) Ja oliko tää siis parempaa jos teen jo edellisenä päivänä (säilyyköhän perjantaihin jos teen pohjat keskiviikkoiltana)?

      Poista
    3. Hmm. Unohdin sit rahkan sen taikinan joukosta, eli eka satsi jäi ilman. Muistin sen ennen kuin laitoin toiseen vuokaan taikinan, eli lisäsin rahkan sit siinä vaiheessa. Mustikoita laitoin joukkoon molempiin ennen uuniin menoa. Saa nähdä mitä tuosta tulee... Aattelin itse asiassa laittaa siihen kuorrutukseen/täytteeseen rahkan lisäksi myös vähän kermaa niin tulee vieläkin parempi lopputulos :D

      Poista
    4. Oho! Joo tänään voi varmasti hyvin tehdä tai mun mielestä pohjan kosteus paranee, kun toi on yön yli jääkaapissa. Ja ei hätää, mäkin unohdin muffinsseista yhden kerran rahkan eikä eroa juurikaan huomannut varsinkaan, kun mukana on marjoja tuomassa kosteutta! :)

      Poista