torstai 12. helmikuuta 2015

Naminam

Tämän viikon herkkuaterioihin on kuulunut mm. seuraavia:



Lidlin pakastealtaasta löytyvää broilerinfileetä (paistetaan uunipellillä), yksi siivu halloumia tällä kertaa oliiviöljyssä pannulla paistettuna sekä salaattia punasipulilla. Näitä yksinkertaisia salaattejani on muuten muutamaan otteeseen ihmetelty ja olenkin siitä aiemmin jo puhunut, mutta mainitaan vielä kerran: tykkään simppeleistä salaateista, joten sen takia salaateissani ei yleensä ole kuin se itse salaatti ja max. sipulia, kirsikkatomaattia tai juustoa/lihaa. Laittakaa ihmeessä omiinne kaikenlaista värikästä, jos maistuu! :)


Vihreitä papuja, pekonikuutioita, suolaa ja pippuria sekä pieni nokare (n. 1tl) voita. Halleluja, miten hyvää! Huom, pavut kannattaa paistaa todella kypsiksi tai oikeastaan ylikypsiksi – mitä nahistuneempi, sen herkullisempi, heh.

Ja kokkausjärjestys menee siis niin, että ensin kuivalle pannulle pekonikuutiot (rasvaa ei tarvita, koska pekonista irtoaa sitä kyllä reilusti), hetken päästä perään jäiset vihreät pavut ja kun seos alkaa näyttää semi-valmiilta, lisää maun mukaan suolaa ja mustapippuria sekä tosiaan halutessasi se pieni määrä voita kruunaamaan tämä suolainen makuelämys. =)


Tätä wokkia kannattaa jälleen vaikka poropeukalonkin tehdä, sillä se on paitsi tosi helppo valmistaa, niin erittäin hyvää vähäisistä raaka-aineistaan huolimatta. Tarvitset siis paprikaa ja sipulia (määrät oman maun mukaan), maustamatonta broileria ja halutessasi vielä noita salaattijuustokuutioita (3% rasvaa) sekä tietysti paistamisöljyä.

Kasvikset ja broilerit paistetaan erikseen pannulla ja sekoitetaan yhteen. Ja tadaa, wok. :D Broilerit maustoin muistaakseni pienellä määrällä grillimaustetta ja cayennepippuria, kasvikset suolalla ja mustapippurilla ja fetajuustot lisäsin lämpimien kasvisten joukkoon juuri ennen aterointia.


2 kommenttia:

  1. voi miten herkullisen näköisiä ruokia, nams! täältä saa kyllä hyvin vinkkiä jos iteltä alkaa ideat loppua :D
    itse oon ollu nyt muutaman viikon verran tällä dieetillä. niistäkin oon sairastanu puolet, ensin flunssassa ja nyt mahataudissa, murr. tuntuu että vastustaa kovasti mun dieetti yritykset. :( pudottaakohan tällä ruokavaliolla ihan semihyvin painoa vaikka ei niin hirveästi liikuntaa harrastais...? kaks kertaa viikossa käyn jumpissa ja muuten lenkillä aina ku ehtii, ei tosiaankaan joka päivä. sä oot ainaki ahkerana liikuntaa harrastanut ruokavalion ohella :)

    VastaaPoista
  2. Moi Eve :) Sun blogi inspiroi mua aina tosi paljon. Itsekin painoa pudottaneena painonhallinta kysymykset on aina ajankohtaisia. Oot upee. Jos haluat, voit käydä kurkaamassa mun ihan uuden blogin ja kirjoituksen missä puhun mun painonpudotuksesta :) jatketaan yhdessä hyvällä tsempillä :) http://cellenblogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista