torstai 5. helmikuuta 2015

Even kanakeitto, 1. versio (video & resepti)


Hip hurraa, täältä tulee taas sellaista herkkureseptiä että – ja vieläpä kunnon "tutoriaalivideolla" höystettynä. :-D Todisteena siis, että jos minä osaan tämän reseptin helposti ja nopeasti vetää kunnialla läpi, niin sitten osaa kuka vain.

Keitto on käytännössä vähähiilihydraattinen ja pääosin gluteeniton (tai tästä saa gluteenittoman version käyttämällä suurustamiseen Maizenaa). Käytin tässä myös poikkeuksellisesti hunajamarinoitua broileria, maidon sijaan vähärasvaista kermaa sekä täysrasvaista creme fraichea, mutta jokainen tietysti omantunnon ja maun mukaan ja itsekin käyttäisin mieluummin kevyt-ranskankermaa, joten teen reseptin ja lasken makrot teille sen kevyemmän version mukaan. En myöskään normaalisti tykkää marinoiduista broilereista, mutta tähän keittoon ne tuntuvat sopivan kuin nenä päähän!

Alkuperäinen resepti on Hellapoliisista ohjeella "Ninan broilerikeitto", mutta koska oma versioni poikkeaa tästä hieman, niin ristin tämän muokatun reseptin "Even kanakeitoksi" ja siitäkin vielä "ensimmäiseksi versioksi". Aion nimittäin hioa tätä vielä lisää, joten toinen versio tupsahtaa joku kaunis päivä blogiin myös. Ensimmäisestä on kuitenkin hyvä aloittaa ja tämä on herkullista jo ihan tällaisenaan, joten kannattaa testata. :)



Even kanakeitto, 1. versio

~ 700g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
~ n. 1tl kookosöljyä paistamiseen
~ 1 iso sipuli
~ 1 paprika
~ 7dl vettä
~ 2,5dl kevytkermaa (4% rasvaa) tai kevytmaitoa
~ 450g pakasteparsakaalia
~ 2rkl vehnäjauhoja/maizenaa(/kookosjauhoja) suurustamiseen
~ 1 kanaliemikuutio
~ 1tl currya
~ ½tl kurkumaa
~ 200gr creme fraichea, kevyt (8-12%) (tai sulatejuustoa)
~ mustapippuria & suolaa maun mukaan

Paista broiskut suoraan kattilassa kookosöljyn kera kypsäksi ja heitä joukkoon sipuli ja paprika. Anna kasvisten kuullottua hetki ja lisää sen jälkeen suuruste (vehnäjauho tai maizena). Sekoittele ja lisää vielä kaikki muut paitsi creme fraiche ja suola. Anna keiton kiehahtaa n. 5min, lisää creme fraiche, maista ja mausta tarvittaessa lisäsuolalla sekä koristele halutessasi persiljalla. Valmista tarjoiltavaksi, kun on saanut pienen hetken jäähtyä, sillä nälkäisenä ja malttamattomana poltat vain suusi (never happened... :--D), mieluiten vieläpä villasukat jalassa ja keittotunnelmaan virittäytyneenä. Nautiskele, vaivu hurmioon ja tee uudelleen ja uudelleen.

Keitoista on hirmuisen vaikea sanoa annosmäärää, mutta arvioisin tästä tulevan ainakin 6 annosta, ehkä enemmänkin. KOKO keiton ravintoarvot ovat suunnilleen seuraavat:

Energia: 1648kcal
Proteiini: 144g
Rasva: 89g
Hiilihydraatit: 61g

Jaettuna vaikka sitten kuuteen annokseen on yhdessä annoksessa siis 274 kcal, 24g proteiinia, 14g rasvaa ja 10g hiilihydraatteja. Jos oikein innostuu santsaamaan, niin lasken tähän vielä neljään osaan jaetun keiton annoskoon, jolloin yhdessä olisi 412 kcal, 36g proteiinia, 22g rasvaa ja 15g hiilihydraatteja.

6 kommenttia:

  1. Ohjeessa ei ollut erikseen mainintaa veden lisäämisestä niin teetkö suurusteen (vesi+vehnäjauhot) erikseen ja lisäät sellaisena kattilaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin suurusteen sinne broilerin ja kasvisten joukkoon, sekoitin ja lisäsin sen jälkeen veden ja muut ainekset (paitsi creme fraichen ja suolan). :) Ei varmaan olisi yhtään pahitteeksi, jos tekisi tolla tavalla kuin ehdotit!

      Poista
  2. Oooh.. sopiskohan tuon maidon/kevytkerman sijaan myös kookosmaito? :P Alkoi jo kuola valua, tätä on pakko kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti sopisi, sitä aion itsekin testata kakkosversioon! :D Ja kokeile kokeileeeee, mulla juuri loppui eka satsi ja tekee suoraan sanottuna mieli tehdä pariksi päiväksi heti perään taas lisää, slurps.

      Poista
  3. Nam! Tein tätä tällä viikolla. Ainekset oli samat mutta tekovaiheita muutin vähän, meinaa nimittäi kana palaa jos kattilassa paistelen :D Oli tosi hyvää ja vedettii kahteen pekkaan yhessä päivässä :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on!! Aahhh, juuri tein (ja söin) tällä viikolla ja nyt tekee mieli tehdä taas uusi satsi. =)) toi on ihan hyvä saavutus kahteen pekkaan päivässä ku mulla menee yksin max kahdessa päivässä. :D

      Poista