sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Aurinkoiset aamut


Aamut ovat niitä hetkiä, jolloin on suorastaan nautinto olla hetki aivan itsekseen ja pysähtyä kuuntelemaan hiljaisuutta. Kuulostaapa kovin suomalaiselta. Hektinen ja energinen aamu ei kuitenkaan kuulu mielekkääseen sanavarastoon täällä suunnassa, vaan lataan mieluummin päiväni käyntiin kiireettömän aamuhetken saattelemana.

Rauhallinen sunnuntaiaamu auringon paistaessa kirkkaana ikkunasta siistiin (heh, kerrankin... :D) asuntoon on jotain sellaista, mistä saan itse energiaa enemmän kuin isoimmastakaan kupista kahvia. Ihana kevät ja ihana kevätaurinko, tervetuloa ja tule jäädäksesi kiitos. <3 Siihen päälle iso kuppi kahvia, mustikka-sitruunavettä ja aamupalaa pehmoisen sohvan nurkassa nauttien ja päivä on upeasti aluillaan.

Eipä sen tosin niin väliä, miten aamunsa aloittaa, kunhan sen saa käyntiin juuri itselleen sopivalla tavalla – jollekin sopii tällainen tunnelmointi, toiselle taas energinen hyökkäys lenkille tai salille, meitä kun on niin monenlaisia. Onnekas minä, kun voin aloittaa jokaisen aamuni kiireettömästi ja rauhallisesti, sillä vaikka arkena onkin kiva hyökätä heti aamusta hoitamaan salitreenit pois alta ja palata vasta sen jälkeen aloittelemaan päivää kodin lämpöön, niin sydäntä lähimpänä ovat silti nämä rauhalliset versiot, puspus niille!


Yleensä aamurutiineihini kuuluu sitruunavesi ja kahvi, jokin nopeasti valmistuva proteiini+rasva -aamupala, parvekkeen oven avaaminen raikkaan ilman vaihtumiseksi ja sohvalla istuminen instagramia selaten. Välillä kahvikupiksi valikoituu "designer-muki", välillä taas se kotoisan rento matkamuisto – molemmissa on puolensa ja uniikki tunnelmansa. Tärkein varuste on kuitenkin seesteinen ja sisäisesti aurinkoinen mieli huolimatta siitä, paistaako myös ulkona aurinko vai ei. :)

Kahvikupillisen tuhoamisen jälkeen seesteisyyden olettaisi vaihtuvan energisyyteen ja salimoodiin, mutta tälläkin hetkellä se tunne odottaa edelleen tuloaan. Sen sijaan tunnelmoin vielä vähän lisää näitä aamuhetken kuvia, joihin on päässyt myös yksi ei-niin-fit aamupala eli karjalanpiirakkaa munavoilla, naaami.

Ruudun sieltä puolen löytynee muitakin rauhallisen aamun tunnelmoijia, mutta olisiko teillä joitain muita aamurutiineja, mistä haluaisitte mahdollisesti vinkata eteenpäin? Alkaako sinun aamusi kuin vieterin lailla pomppien vai kenties mörrimöykkynä seiniä pitkin laahustaen, heh? Kerro, täällä nimittäin kiinnostaisi kuulla. :)4 kommenttia:

 1. Mulla vaihtelee aamut ja aamupirteys hirveästi, mutta kyllä se on parasta kun saa rauhassa tee kädessä käydä sohvan nurkkaan, napata lapsen kainaloon ja lastenohjelmat päälle. Siinä höpöttelyä ja telkkarin tuijottelua, minä vilkuilen blogeja samalla kännykällä. Siitä sitten touhottamaan milloin mitäkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onpa kiva mielikuva. :) Mäkin katsoisin aamulla mielelläni lastenohjelmia, mutta yksin ei oikein viitsi (hehh) ja veljenpoikakin asuu toisella paikkakunnalla, höh! :D

   Poista
 2. Rauhalliset aamut on parhaita! Aamupuuro ja -kahvi viltin alla sohvalla, ja jotain inspiroivaa lukemista siihen kaveriksi niin hyvänmielen päivä on pedattu. <3

  Vapaapäivinä noudatan joskus tätä hemmottelurutiinia: pitkä suihku kuorintoineen, naamioineen ja voiteineen, suihkun jälkeen venyttelyhetki ja sitten aamiaista. Taustalla soi jotain rentoutusmusiikkia. Siitä saa ihanan seesteisen ja onnellisen fiiliksen koko loppupäiväksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit, toi hemmottelurutiini kuulostaa kyllä kivalta! Mulle toi on yleensä silloin tällöin iltaisin tapahtuva toimenpide, mutta täytyykin joku kaunis päivä kokeilla toteuttaa se heti aamusta. =)

   Poista