tiistai 6. tammikuuta 2015

Proteiinikahvia


Mmmmyeah, this is the life. <3 Rauhallinen, aurinkoinen loppiaisaamu kera kahvikupposen, joka maistuu tänään aivan erityisen maukkaalta. Vaniljaiselta, makealta ja mustaan kahviin tottuneena (mutta maitokahvista pitävänä) myös pehmeämmältä. Tästä saisi myös helposti suklaisemman, minttuun taittuvan tai jopa mansikkaisen, vaihtoehtoja nimittäin riittää.

Ainesosat proteiinikahviini ovat kupillinen mustaa kahvia sekä ½ desilitraa proteiinijauhetta. Monessa reseptissä puhutaan scoopeista tai puolikkaista sellaisista, mutta jos olette koskaan testanneet eri valmistajien proteiinipulvereita, niin olette varmasti huomanneet scoopin koon vaihtelevan valmistajan mukaan ja siitä syystä puhun itse mieluummin desilitroista.

Älä yritä sekoittaa kahvia ja proteiinijauhetta keskenään sauvasekoittimella suoraan kahvikupissa ellet halua kahvintuoksuista pöytää, lattiaa ja valkoista pörrömattoa. Epic katastrofi, allekirjoittanut pääseekin täällä matonpesuhommiin.

Sekoita sen sijaan ainekset suosiolla sauvasekoittimen mukana tulleessa sekoitusastiassa ja siirrä sen jälkeen kauniisti kahvikuppiin ja nauti paitsi karkkimaisen herkullisesta kahvista, niin myös puhtaasta keittiöstä.

Slurps! Proteiinipitoisuutensa vuoksi tämä ottaa vähän paineita pois aamupalalta ja antaa vähän enemmän mahdollisuuksia vaihteluun. Itse vetäisen esimerkiksi tähän päälle vielä kahden kananmunan munakkaan, ei siis mitään extra-proteiineja lihasta tai juustosta tällä kertaa sekä iiison tuopillisen vettä. Tällä kombolla jaksaakin sitten seuraavaksi lähteä heiluttelemaan rautaa.


Käytin tähän tällä kertaa Star Nutritionin Whey-100 maussa vanilla-pear, mikä on ehdoton lempparimakuni kaikkien valmistajien proteiinijauheissa, mutta voisin kuvitella myös esimerkiksi double rich chocolaten toimivan äärimmäisen hyvin proteiinikahvin joukossa. Wheyssähän ei ole lähes lainkaan rasvaa tai hiilihydraatteja eli siitä saa helposti proteiinia puristetussa muodossa, jonka voi vetäistä sellaisenaan veden tai maidon joukossa välipalana/palautusjuomana tai yhdistää leivontaan tai ruokailuun.

Jos olet aloittelija proteiinivalmisteiden suhteen, niin suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan Star Nutritionin tarjonnan. Merkki taitaa olla yksi markkinoiden edullisimpia ja laajan sekä herkullisen makuvalikoimansa myötä myös suosituimpia. Siinä, missä Fastin herat maksavat päälle 20e 800g:n pussista, saa Star Nutritionia halvimmillaan 16,90e/kg (Whey-80) sekä myöskin Stevia-versioisena.

On ihan ymmärrettävää, että esimerkiksi Fastin sponsoroima Fitfarm edellyttää Superdieetissään hankkimaan nimenomaan Fastin omat proteiinivalmisteet, mutta itse olisin ainakin aikoinaan pieniä pennosiani Fastin tuotteisiin laittaessani toivonut, että joku olisi kertonut näistä vaihtoehtoisista, halvemmista ja paremmanmakuisista tuotteista jo aiemmin. Laitetaan siis hyvä kiertämään edes tässä ja nyt, toivottavasti auttaa jotakuta. :)

Ps. Jos kaipaat piristystä soittolistoihisi, niin itse kuuntelen tällä hetkellä tätä soittolistaa Spotifyssa, toimii. :)

Postauksen linkit (paitsi viimeisin, heh) toteutettu affiliate-linkkeinä TradeDoublerin kautta.

3 kommenttia:

  1. Mulla on tuota star nutritionin whey100:aa maussa chocolate, ja on mun mielestä tosi laimean makuinen. Muistankohan oikein että sain sulta näytteen tota vanilla pear-makua, ja siinä oli sama juttu. Tykkään siis itse huomattavasti intensiivisemmistä mauista, mut star nutritionin edullisuus on kyllä plussaa, ja tuota kahvia voisi itsekin joku päivä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon ainakin kiikuttanut sulle double rich chocolatea testiin, se on mun tietääkseni nimensäkin mukaisesti rikkaampaa kuin perus-suklaa. :) Kokeile laittaa vähemmän vettä, jos tuntuu liian laimealta, vaikka makumieltymyksensä tietty itse kullakin!

      Poista
    2. Testasin toisen kupillisen double rich chocolaten kanssa ja pakko myöntää, että on juuri niin hyvää kuin kuvittelinkin! Toivottavasti suklaan kanssa pääsee suht lähelle tätä makunautintoa, tästä nimittäin tuli heittämällä lemppariyhdistelmä :)

      Poista