perjantai 23. tammikuuta 2015

Kantarellimunakas


Aamupalana tänään... Kantarellimunakasta!

Tämä kaveri valmistui tänään ihan mututuntumalla ja makrot menivät silti suhteellisen nappiin, mitä nyt proteiineista jäi vähän uupumaan ja parit grammat rasvaa on varaa napata pois. Itse teen siis jatkossa vähän reilummalla määrällä 3% fetajuustoa sekä 2x kokonainen kananmuna + 2x valkuainen -kombolla, mutta tätähän on tosiaan helppo soveltaa itselleen sopivaksi ihan omalla tyylillään. :)

3% salaattijuustokuutiot, also known as "fetat", ovat muuten aivan mielettömän hyvä keksintö, mikäli sattuu tykkäämään fetajuuston mausta. Niistä saa lisäproteiinia eikä silti käytännössä lainkaan hiilareita tai rasvoja ja sopivat todella hyvin munakkaisiin ja salaatteihin antamaan suolaista lisämakua, slurps!

Kantarellimunakas:
~ 3 kananmunaa
~ muutama fetajuustokuutio murennettuna (maun tai makrojen mukaan :-D), itse laitoin tänään 5-7kpl
~ puolikas sipuli
~ n. 1dl kantarelleja
~ ripaus laadukasta suolaa (vähennä suolaa sen mukaan, mitä enemmän laitat fetajuustoja)
~ ½tl kookosöljyä tai muuta rasvaa

Lopun osaa varmasti kuka tahansa tehdäkin, mutta väännetään vielä varmuudeksi rautalangasta eli pienessä määrässä rasvaa kuullotetaan ensin sipulit ja kantarellit, joiden päälle heitetään kananmunat. Näihin sitten murennetaan ja upotetaan fetajuustokuutiot ja lopuksi ripotellaan päälle vielä suola ja annetaan kypsyä, kunnes munakas on lähes hyytynyt. Sitten vain kääntö, pari minuuttia odotusta (levyn voi sammuttaa) ja haarukka kädessä vetelemään. Nam nam nam. <3

Tällä ohjeella tehtynä proteiinia n. 30g, rasvoja n. 20g, hiilareita 0g ja kaloreita n. 300kcal.

2 kommenttia:

  1. Vitsi kun on hyvännäköinen sapuska:P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se olikin! Nyt juuri alan tekemään uutta satsia, tällä kertaa tosiaan reilummalla kädellä fetaa ja vähän vähemmän keltuaista. :)

      Poista