torstai 29. tammikuuta 2015

Go Fat Go makroissa!

No niin, nyt tulee sitten makroihin laskettuna Fitfarmin ilmainen ruokavalio Go Fat Go, joka on siis erittäin hyvä ensiaskel kohti esimerkiksi Superdieettiä tai yleensäkin säännöllistä, terveellistä ja kevyttä ruokavaliota. :)

Go Fat Go:n alkuperäisen ruokavaliorungon löydät tästä!

Itse ruokavaliohan on laadittu muotoon, jossa sallitut ruoka-aineet ja niiden määrä on lueteltu jokaiselle aterialle valmiiksi ja niiden varioiminen on hieman hakuammuntaa – lihana voit käyttää kanaa, kalkkunaa, tonnikalaa vedessä tai 10% rasvaa sisältävää naudan paistijauhelihaa. Käytännössä vaihtoehtoja kun olisi paljon enemmän: mikä tahansa liha tai vaikkapa juusto- tai maitotuote (raejuusto, fetajuusto, mozzarellajuusto), jonka rasva- ja proteiinipitoisuus vastaa kutakuinkin edellä mainittuja.

Juuri tästä syystä makrot tuovat lisää variaatiota normaaliin ruokavalioon, sillä kunhan proteiini-rasva-hiilarisuhde pysyy kutakuinkin samana, niin vain mielikuvitus on rajana sille, mitä voit syödä. Aloitetaanpa.


Go Fat Go, makroversio:

Aamupala
~ proteiinit: 20g
~ hiilihydraatit: 28g - 37g (riippuen, käytetäänkö pakastemarjoja vai ei)
~ rasvat: 3g

Lounas
~ proteiinit: 22g - 28g (riippuen, käytetäänkö jauhelihaa vai kanaa ja raejuustoa vai valkuaisia)
~ hiilihydraatit: 0,2g
~ rasvat: 10g

Välipala (maitorahka + marjat / Dietmix / Pro-Fx lo-carb bar)
~ proteiinit: 22g / 19g / 30g
~ hiilihydraatit: 22g / 17g / 13 - 17g
~ rasvat: 0g / 0g / 3,9g - 5,4g

Illallinen
~ proteiinit: 22g - 29g (riippuen, käytetäänkö jauhelihaa vai kanaa)
~ hiilihydraatit: 30g
~ rasvat: 3g - 11g  (riippuen, käytetäänkö kanaa vai jauhelihaa)

Iltapala
~ proteiinit: 21g - 26g (riippuen, käytetäänkö maitorahkaa vai raejuustoa)
~ hiilihydraatit: 13g - 22g (riippuen, käytetäänkö pakastemarjoja vai ei)
~ rasvat: 0g

Toivottavasti tästä olisi apua jollekin, joka haluaa kokeilla makroilla leikkimistä tai muuten vain hahmottaa, mitä kaikkea GFG-ruokavalio sisältää. Tätä ruokavaliota kannattaa ilman muuta kokeilla ihan kenen tahansa ja helpointa on toki aloittaa ilman makroja, mutta pidemmän päälle makrot tuovat sitä kaivattua variaatiota ja lisähaastetta matkaan mukaan. Suosittelen; itse olen tykännyt! :)

10 kommenttia:

 1. Vakkari lukija ilmoittautuu..... eilen löysin blogin....tätä kokeilen ja pizzaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, tervetuloa! <3 Ja toivottavasti tykkäsit pizzasta :)

   Poista
 2. Mielenkiintoista, laskitko kalorit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen asia mitä mietin noista makroista, onko määritelty rasvan laatua? Terveyden kannalta ei ole sama vetääkö kaikki päivän rasvat kovista rasvoista vai pehmeistä.

   Poista
  2. Nyt en laskenut kaloreita, mutta GFG:llä ja Superilla muistaakseni pyörivät kokonaisuudessaan 1400-1500 kcal per päivä. Rasvan laatu on määritelty ohjeissa eli lähinnä oliiviöljyn käyttöä suositeltu rasvan lähteenä, mutta tietysti maalaisjärki (tai google) kertoo jokaiselle lisää vaihtoehtoja tähän.

   Poista
  3. Joo, noissahan on toki annettu valmiiksi ruoka-aineet (joskaan henkilökohtaisesti en ymmärrä oliiviöljyn suosimista, kun on parempiakin öljyjä) mutta tarkoitin ylipäätään "makroruoka-valiossa". Onko esim sinulle määritelty erikseen kovat ja pehmeät rasvat? Kalorien kannalta lienee aivan sama, mitä rasvaa rasva on, mutta terveyden ja rasvanpolton kannalta pehmeää rasvaa pitäisi suosia. Sanna

   Poista
  4. Juu, mulla on myös sallitut rasvat ohjeistuksessa ja ne olivat käytännössä lähes kokonaan näitä hyviä rasvoja eli kookosöljy, avokado, pähkinät ym ym. :) Toki lihasta, juustoista sun muusta saa aina vähän rasvaa myös, mutta jos tietoisesti lisään erikseen rasvaa, niin se on sitten tuosta sallittujen rasvojen listasta.

   Poista
  5. Ok, kiitos tiedosta. Minua aina kiinnostaa ja mietityttää moni juttu näissä ruoka- ja liikunta-asioissa, kun itse on yhden tavan oppinut, niin mielellään kuulee perusteita myös muille. Sanna

   Poista
 3. Minkä avulla lasket käytännössä päivän makrot? Käytätkö esim kiloklubia/kalorilaskuria? Vai paperia ja kynää? :)

  Eve

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalorilaskuria! :) http://kalorilaskuri.fi/ravintosisalto

   Poista