sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

♡ Vii-kon-lop-pu! ♡

Ihana Lidl pelasti taas tämän ja tulevien päivien kasvispulan, yhdessä maitorahkojensa ja mehukeittojensa kanssa. Lidlistä alkaa kyllä vahvasti tulla suosikkikauppani, niin hyviä (ja opiskelijabudjetin kanssa yhteensopivia!) tuotteita sieltä löytyy. :p


Ja näistä syntyikin sitten tosi herkullinen ateria, huolimatta siitä, että kanamunat jäivät vähän löysemmiksi kuin olisin halunnut... :) Ihanaa syödä pitkästä aikaa kukkakaalia, nomnom.


Eilisen lounaslautanen koostuikin sitten toisesta uudesta kokeilusta – jauhelihalla ja fetalla täytetystä kesäkurpitsasta! Ainesosia oli tarkalleen seuraavasti:

~ 250g kesäkurpitsaa
~ 50g naudanpaistijauhelihaa (+ joukkoon lisätty säilykeherkkusieniä)
~ 50g fetajuustoa murennettuna
~ chiliä, cayenne-pippuria, suolaa, paprikamaustetta

Ja aika herkkua oli! Tosin ensi kerralla tekisin ehkä mieluummin saman sekoituksen vihreään paprikaan, sillä kesäkurpitsa on aika vetistä uunista tullessaan. Kesäkurpitsalle tapahtui siis tosiaan niin, että koversin siihen täytteille sopivan kuopan ja pilkoin koverretut sisällöt jauhelihan, fetan ja mausteiden sekaan. Näin ollen 'täytemössöä' on reilusti, joten sen sovittaminen kesäkurpitsaan saattaa olla hieman kinkkistä.

Päivän ateriat kaloreina, mikäli joku on niistä kiinnostunut. Reilusti yli 1000kcal per päivä
jäädään siis päivittäin, eli ei tarvitse hätäillä sen suhteen. :)
Lauantai-illalla vielä kotitreenailua vesipullon ja palautusjuoman kera.

8 kommenttia:

  1. Muistitko itkettää sen kesäkurpitsan? Suolaa vaan runsaasti päälle ja odottelua n.20min nii nesteet nousee pintaan, sit vaan paperilla pyyhkästään suolat ja nesteet pois niin ei pitäis uunissa niin kovasti lössööntyä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh, en muistanut vaikka olisi kyllä pitänyt. :) Ensi kerralla teenkin sitten noin, kiitos vinkistä!

      Poista
  2. Hei! Oon jo hetkisen seuraillu sun blogia ja oon jääny ihan koukkuun! Kiinnostavaa juttua ja olet persoonana todella miellyttävän oloinen :)
    Tässä lukiessani on tullut mieleeni, että miten paljon sä syöt aterialla kanaa/kalaa/lihaa ja kasviksia? Punnitsetko raaka-aineet aina? Kun siinä GoFatGo:ssa on ainakin tarkkaan määritelty miten paljon täytyy syödä joka aterialla. Olen itse GoFatGo:lla nytten, ja silmiini on ottanut se kuinka annoksesi ovat noin "pieniä", onko näin tarkoituksella? Kun tuntuu että omat annokseni ovat paljon suurempia sinun annoksiisi verrattuna :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja ihan alkuun tosi kiva kuulla positiivista palautetta, kiitos! :) Sitten noista raaka-aineista, niin jep – punnitsen tarvittaessa kaiken, mutta esimerkiksi 400 gramman jauhelihapaketista on aika helppo paistamisen jälkeen vain jakaa pannun sisältö neljään lohkoon ja syödä siitä sitten lohko kerrallaan. Ongelmana taitaa olla se, että etenkin matalat lautaseni ovat ihan jäätävän kokoiset (Arabian KoKo-sarjaa), joten se saattaa vääristää todellisia suhteita. Täytyykin mainita tästä seuraavassa postauksessa, sillä et ole ainoa joka tätä ihmettelee. :)

      Poista
    2. Ainiin ja tosiaan 100g lihaa/kanaa/kalaa per annos, sama idea kuin GoFatGo:llakin. :)

      Poista
  3. Itseasiassa kesäkurpitsaa ei tarvi itkettää, se on munakoiso joka tarvii :) Mutta tuo siemenkohta kannattaa kaivertaa pois ja laittaa täyte siihen, tällä tavalla en ainakaan itse ole siitä vetistä saanut! Mutta kiitos ideasta, täytetyt kesäkurpitsat kuuluu lemppareihini, joten tarvii pistää listalle, kun sd 6.1. alkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uu, pitääkin itse testata ilman sitä siemenkotaa, sehän tosiaan varmaan sen nesteen kerääkin. :)

      Poista
  4. kyllä se kesäkurpitsakin kannattaa itkettää...

    VastaaPoista