keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Kaikenkattava opas painonpudotukseen


Tähän blogiin eksytään pääsääntöisesti laihdutusvinkkien sekä niiden kanssa yhteensopivien ruoka- ja treenivinkkien perässä, joten ajattelin vetää yhteen nippuun kaikki kootut vinkkini aiheeseen liittyen.

Vaikka elämäni ei enää pyöri samalla tavalla painonpudotuksen parissa kuin muutama vuosi sitten, niin materiaaliahan täältä pitäisi kyllä löytyä pilvin pimein – ikävä vain,  että postaukset ovat hujan hajan siellä täällä ja enimmäkseen niitä etsiäkseen joutuu selaamaan ajassa reilummin taaksepäin. Sen sijaan, että teidän täytyisi itseksenne nuuskia koko blogi läpi, niin tässä tulee nyt pääpiirteissään kaikki, mitä keksin aiheesta äkkiseltään nostaa esille. Var så goda! :)


Omat kokemukseni painonpudotuksesta.


Olen pudottanut painoa vuoden 2012 marraskuusta vuoden 2013 toukokuuhun mennessä eli puolessa vuodessa arviolta 20-25 kiloa. Se oli saavutus, joka ei näin jälkikäteen ajateltuna tuntunut missään. Laihdutusprojekti oli kaikin puolin mukava kokemus ja lopputulos kaiken sen arvoinen ja sen jälkeen jopa suurempi projekti on paitsi pitää ylipaino poissa, niin myös oppia suhtautumaan vartaloonsa eri tavalla ja kehittää niitä kuuluisia lihaksia.

Muistellaanko hetki menneitä?, elokuu 2014
#metoday, lokakuu 2013
Before and after, elokuu 2013

Haluan laihtua, mistä aloitetaan?


Aivan ensimmäinen askel on päättäväisyys, motivaatio. Lue ensin nämä:

Onnistuneen elämäntapamuutoksen ainekset
- Älä laihduta, tee elämäntapamuutos

... ja peilaa asioita sitten omalla kohdallasi – mikä onkaan se pohjimmainen syy, miksi haluat laihduttaa ja miksi ihmeessä se muka ei onnistuisi tällä kertaa loppuun saakka? Hae se suomalainen sisu, kerran se vain kirpaisee. Ja voin muuten luvata yhden asian: lopputulos maistuu juurikin niin hyvältä kuin voisit kuvitella. Se on sen arvoista. Ja sitten mennään!


Konkreettiset ohjeet: mitä pitää tehdä?


- Ilmainen GoFatGo -dieettirunko
- Fitfarmin Superdieetti 49e
... tai mikä tahansa dieettirunko, mitä uskot pystyväsi noudattamaan pääsääntöisesti vaikka loppuelämäsi joko sellaisenaan tai hieman muokkaillen.

Ultimate-ruokavinkit Superdieettiin ja GoFatGo:lle
- Vihreät kasvikset Superdieetillä
Köyhällä oli varaa dieetata, onnistu noudattamaan dieettiä pienellä budjetilla
- Miksi GFG / Superdieetti sopii minulle?
- Helppiä veden juontiin


Lisämotivaation tarpeessa?


Mikä minua motivoi?
Vinkit aamuaerobiseen
- Fitspiration

Älä syö samoja, tylsiä ja kuivia ruokia – ota reseptivinkkejä näistä!


- Ideoita kevyempään lounaaseen
- #lounas-tunniste
- #illallinen-tunniste
- Reseptivinkkejä protskuleivonnaisiin

Omia treenitavoitteitani


- Tavoitteena laihuus? Ei kiitos.
- Treenikatsaus: ennen, nyt, tulevaisuudessa

Samasta aihepiiristä videoilla höpöttäen


- Vastauksia lukijakysymyksiin osa 1 sekä osa 2
- Kokemukset paastosta
- Lisäravinteet treeniin
- Lisää lisäravinteita
- ... Ja vähän vielä lisää
- Ruokaostoksia Fitnesstukulta
- Jääkaappivideo nro 1
- Jääkaappivideo nro 2
- Jääkaappivideo nro 3
- Kauppakassivideo
- Resepti: jauhelihamössö
- Random-höpöttelyä osa 1 (maaliskuu 2013)
- Random-höpöttelyä osa 2 (toukokuu 2013)

Siinäpä se. :) Linkkaan tämän saman postauksen myös blogin kuvauskenttään oikealle yläreunaan ja täydentelen tarpeen vaatiessa. Vinkkejä ja toiveita saa jakaa kommenttibokseissa tuttuun tyyliin, mutta tämän postauksen kommenttiboksista ne löytävät todennäköisesti varmimmin perille.

18 kommenttia:

 1. Kiitos, kiitos ja vielä kerran KIITOS! Tämä postaus tuli kuin tilauksesta tähän aamuun ja kaikki osui kuin nyrkki silmään :D olen lukenu jo pidemmän aikaa blogiasi, joka aina silloin tällöin unohtuu, ja nyt(!) tämä postaus jotenkin herätti minut henkisesti omaan tilanteeseeni ja tajusin kuinka motivoiva ihminen sinä olet ja kuinka motivoiva tämä blogi on! :D minulla on tällä hetkellä itselläni ylipainoa noin vajaa 20kg, ja pudotin 2013 keväällä n. 7kg juurikin GFG:llä, jotka kuitenkin tuli takaisin ja taas olen lähtöpainossani. Asia on rassannut minua jo pitkään ja kaipaan sitä hyvää oloa, minkä se teeveellinen tapa elää toi minulle. Viimeksi eilen illalla sänkyyn mennessä pohdin, että miten en saa nyt otetta oikein mistään ja saa tätä hommaa alkuun, vaikka halua olisi kovasti. Nyt tämä postaus tuli eteeni aamurahkoja syödessä kuin tilauksesta! :D tekisi ihan mieli tulostaa nämä postaukset ja kiinnittää vaikka jääkaapin oveen muistuttamaan itsellenikin, että miksi minä haluan palata ja pysyä siinä teeveellisessä elämäntavassa! Nytpä kaivan vanhat GFG-ruokarungot esille ja oikeesti teen sen ryhtiliikkeen, en huomenna, en joulun tai uudenvuoden jälkeen vaan NYT! Tää oli kyllä kunnon henkinen avautumisviesti, siksipä tuleekin anonyyminä, haha! :D

  mut suuri kiitos sinulle blogistasi, joka on ennenkin potkinut perseelle ja muistuttanut niistä terveellisistä elämäntavoista ja ennen kaikkea motivoinut!!! :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, ole hyvä ja vielä kerran ole hyvä! :D Heheh, ja kiitos vain takaisin kommentistasi. <3 Mullakin on tullut nyt varmasti muutama kilo takaisin, mutta eipä siihen kuole ja takaisin ruotuun päästessä nekin saa taas karistettua pois. Juuri eilen tuskailin vaatekriisin kanssa lisäkilojen kannalta, kunnes aloin pohtimaan ystävälleni ääneen, että miten muka muutama lisäkilo tekisi itsestäni yhtään huonomman tai vähemmän kauniin ihmisen. Kerron tämän esimerkkinä siitä, että ihan näitä normaaleja painon heittelyyn liittyviä murheita on mullakin ja se on aivan normaalia, mutta sitten täytyy jossain vaiheessa pysähtyä ja ravistella itseään kahdesta asiasta: 1) jos haluaa muutosta, täytyy tehdä jotain konkreettista ja 2) elämää ja varsinkaan vaa'an lukemia ei pidä ottaa niin vakavasti! :))

   Pysythän täällä lukijana, koska juuri sinunlaisia ihania ihmisiä kaipaan tänne enemmän kuin ikinä. <3 Kuulisin myös mielelläni juuri tällaista tajunnanvirtaa ihan koska vain painonpudotuksesta, kehityksestä tai aiheesta mistä tahansa, joten jos joskus tuntuu siltä, niin anna vain palaa lisää turinoita tännepäin. :)

   Poista
 2. Ihanaa, kiitos tästä postauksesta! Aion lukea kaikki linkkaamasi postaukset vielä ajatuksella läpi, nyt ehdin vaalitettavasti vain silmäilemään...
  Kiitos kivasta blogista, ei mulla muuta!:)

  uusialkuni.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos positiivisesta palautteestasi, nämä lämmittää aina. <3 Tähän postaukseen on tosiaan helppo palata jatkossa, kun aikaa löytyy enemmän ja linkitin sen tuonne oikeaan yläreunaan kuvauskentän jatkoksikin. :)

   Poista
 3. Kiitos tästä :-) Avasin välilehtiä samantien kymmenen ja aion selailla ne läpi.

  En ole koskaan ollut ylipainoinen, mutta olen laihduttanut niin pitkään kuin muistan. Tuntuu, että normaalipainoisena viiden kilon nipistäminen pois on tajuttoman hankalaa - varsinkin jos haluaa välillä elää vähän, juhlia ja syödä hyvää ruokaa. Paino laskee, nousee ja laskee taas.

  Nyt mukanani on onneksi innostus kuntosaliin ja toivon liikunnan auttavan minua kiinteytymään. Toistaiseksi muutosta ei ole juurikaan tapahtunut, kun välillä tulee herkuteltua vähän liikaa... Mutta enköhän saa taas boostattua motivaatiota näistä kirjoituksista. Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, ihana sinä. <3 Viimeisten kilojen rutistus on todellakin työn ja tuskan takana, ymmärrän täysin tunteen enkä ole itsekään siinä vielä onnistunut. Toisinaan ajattelen tosin, että tarvitseeko niitä puristaakaan jos eivät ole lähteäkseen, mutta kyllä mäkin ne haluan silti loppujen lopuksi pois. Järki kädessä kuitenkin ja turhia stressaamatta. :)) Ja ruokavaliostahan se pääosin lähtee sekä toimivasta aineenvaihdunnasta. Olen esimerkiksi itse miettinyt minipillereiden poisjättämistä, jotta voisin katsoa, vaikuttaako niiden hormoni kielteisesti painonpudotukseen monen muun "pikkuseikan" ohessa.

   Poista
 4. Moikka. Toivoinkin jo tätä tuolla yhdessä osiossa ja Emmin kommentti edellä on just myös mun tilanne... paino seilaa mullakin viiden kilon haarukalla ja kun ihan normipainoinen oon niin on tavattoman vaikeaa saada ne muutamat ylijäämäsentit pois... tiedän että monen mielestä oon hoikka mutta se ei vaan ikävä kyllä riitä mulle :/ nyt tän sun mahtavan blogin myötä oon saanu hyvän suunnan; leivän oon vaihtanu kanaan ku olin kasvissyöjä ennen... punaista lihaa en syö. Kasviksia käytän nyt paljon enemmän ja joka päivä käyn kävelyllä ja muutamat voimaharjotukset kotona :) kiitos Eve vielä tästä kannustavasta blogista!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikkamoi! :) En tiedä, kolahtaako tämä vinkki sulle, mutta kokeillaan: sen sijaan, että yrittäisin väkisin nipistää sitä viittä kiloa irti, niin vaihtaisin asenteen vähän rennommaksi ja unohtaisin sen vitosen. Keskittyisin syömään terveellisesti kuten sinäkin olet tehnyt ja hyväksyisin, että se vitonen saattaa olla ja pysyä loppuelämän – ja sen kanssa on opittava olemaan aidosti onnellinen. :)

   En siis missään nimessä sano, että näin tulisi tapahtumaan ja ettei niitä omasta mielestään ylimääräisiä saisi pudotettua, mutta niin moni kantaa aivan älytöntä stressiä pienten "extrakilojen" myötä ja antaa sen viedä liian suuren osan elämästä. Parempi, kun se lähtee sitten jossain vaiheessa hymyssäsuin eikä verenmaku suussa. Tämä nyt ei välttämättä ole kohdistettu juuri sinuun, mutta tiedän monia, joille sen vitosen pudottaminen on varsinainen pakkomielle ja se jos mikä on surullista katsottavaa, kun ei osata nauttia nykyhetkestä.

   Poista
  2. Lisään sitten vielä, että ihan huippua tuo leivän vaihtaminen, kasvisten lisääminen ja kuntoilun aloittaminen! :)) Oheistuotteena saattaa painokin pudota, mutta ensisijaisesti nuo kaikki tuovat vain niiiiin hyvän olon ja tekevät ihmeitä terveydelle pitkäjänteisen elämäntyylin kautta. <3 Nauti! :)

   Poista
 5. Kiitos kannustuksesta Eve <3 tavoite oiskin mahtua täydellisesti vanhoihin farkkuihin... ettei ne muutamat sentit pursuilis ;) voi olla et se viis kiloo seilaa ihan rasvan lähdöllä mut lihaksen tulolla tilalle :) varma totuushan on et 'lihas painaa enemmän kuin rasva'... ;) joten ehkä pitäiskin välttää puntaria ja kokeilla mittanauhaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen farkuista. :'D Ja tottahan tuo – lisäksi kasvava lihas saattaa jonain päivänä aiheuttaa sen, etteivät ne vanhat farkut mene siltikään päälle, mutta silloin sieltä alta ei pursukaan niinkään se läski vaan isot reidet ja pakarat, toivottavasti. :)

   Poista
 6. Kiitos tästä(kin) postauksesta Eve! Seurailen blogiasi, mutten ole varma olenko koskaan aiemmin kommentoinut. Sinulla on ihanan aito blogi, josta saan aina valtavasti treenimotivaatiota :) Kuvia toivoisin ehkä enemmän, eritoten ruokakuvia ja sinun kehityskuvia. Keep up the good work! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle rohkaisevasta kommentista. <3 huomioinkin toiveesi ja tulee varmasti lisää kehityskulkua ja ruokakuvia jatkossakin! Oikeastaan kuvia ylipäätään - joskus tuntuu, että hukutan kuvia vähän liikaakin tänne, mutta ehkä en sitten. :D

   Poista
 7. Itellö ollut motivaatio nyt muutamia viikkoja hukassa, kun paino ja mitat junnannut nyt monta kuukautta jo samassa.. Mut sun blogia selaillessa tuli kyllä hyvä fiilis ja motivaatiotakin alko löytyä! Josko sitä aamulla heräiskin aiemmin ja kävis reippaalla kävelyllä ennen töitä! :) kiitos. Ja ihan huikee muutos sulla ja mahtava blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa mardis, toivottavasti pääsit lenksulle tai löysit vähän lisäkipinää motivaatioon! :)) Itse tulin juuri koiranulkoilutuslenkiltä, joka kääntyi hetken mielijohteesta rennoksi hölkkäilylenkiksi ja sitä seurannut fiilis oli todella mahtava, joten kaikki tollaset randomit reippailut ovat ainakin mitä parhain keino nostattaa fiilistä ja motivaatiota! Testaa, jos ehdit ja pystyt. :)

   Poista
 8. Huikee blogi, ja kauheesti oot nähny vaivaa auttaaksesi muita :) Kiva oli lukea vinkkejä ja saada motivaatiota <3

  VastaaPoista
 9. Kiitos tästä upeasta artikkelista , kuten motivaatio, yritän tätä peliä, se on todella hienoa : https://tinyurl.com/y78bd3uv "Healthy lifestyle game"

  VastaaPoista
 10. Kannattaa käydä -> https://bit.ly/2tBfYFy

  VastaaPoista