perjantai 15. toukokuuta 2015

Pari litraa päivässä


Monesti ensimmäinen asia, joka esimerkiksi Go Fat Go / Superdieetti -ruokavaliolla tai ylipäätään dieetillä tai terveellisillä ruokailutottumuksilla tökkää vasta-alkajalla vastaan, on veden juonti. Näin oli ainakin itselläni aikoinaan ja asiasta keskustellessa lähes jokaisella vastaantulijalla.

Nykyään tunnustan ylpeästi olevani vesiaddikti – vesilasi on kotona aina sitkeästi vieressä ja vesikannu käden ulottuvilla, jotta lisää saa kaadettua säännölliseen tahtiin. Kannua puolestaan tankataan päivässä muutamaan otteeseen ja iltaan mennessä ollaankin jo aivan putki päällä.

Nestevajaus turvottaa, veden tankkaus helpottaa ja monesti myös päänsärky onkin vain merkki nestevajauksesta, jota ei tarvitse lähteä lääkitsemään kroppaa entisestään kuivattavalla napilla. Siispä jos olo on pöhöttynyt, tartu rohkeasti vesipulloon ja kumoa lasillinen jos toinen kirkasta, niin päivä lähtee taas paremmin käyntiin.

Mikäli vesi tuntuu alkuun tökkivän, niin tee siitä itsellesi vähän jännempää ja kauniimpaa; veden joukkoon voi lisätä haluamiaan marjoja tai vaikka kurkkua ja saada sitä kautta asteen fiinimpää juotavaa paitsi itselleen, niin myös vieraille tarjoiltavaksi. Itselläni oli näissä kuvissa mustikkavettä, ei sen kummempaa – slurps!

2 kommenttia:

  1. Mulla tuottaa toi veden juonti vapaapäivinä vaikeuksia, töissä kyllä tulee juotua. Toi mustikkavesi hyvä idea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin kylässä ja vanhempien luona meinaa jäädä, mutta kotona ei ikinä :)) kannattaa ehdottomasti kokeilla, niin söpö idea <3 ja helppo toteuttaa =)

      Poista