torstai 10. huhtikuuta 2014

Hiit ♡

Hyvä treeni, parempi mieli – mikä ihana klishee, mutta niin totta. Tai oikeastaan sitä voitaisiin muokata vähän realistisemmaksi: ihan sama mikä treeni, huippuhyvä mieli. :) Ja jos päälle lisätään vielä auringonpaiste ulkona, niin muy bueno.

Tänään mulla oli poikkeuksellisesti vuorossa HIIT aamuaerobisen sijaan ja pakko jälleen kerran todeta, että on se kyllä vaan niin kamalan ihana ja ihanan kamala. Kuin laastarin repäisisi; tuskainen, mutta nopea! HIIT:in aikana ei ehdi kyllästymään tai pahemmin miettimään mitään muuta kuin sitä, milloin seuraava työosuus taas alkaa, hehee. Teen omani tällä hetkellä edelleen pyörän selässä 30-90 sekunnin työosuuksia ja 30-60 sekunnin lepo-osuuksia vaihdellen (kesto alusta loppuun 17min 30sek), mutta vaihtoehtoisesti voisin tehdä myös toisenlaista komboa: etuheilautus kahvakuulalla + burpees tietyllä rutiinilla, jota en tähän hätään nyt muista ulkoa. Sattuneesta syystä ja syvästä 'rakkaudestani' burpeeseja kohtaan en ole vielä koittanut tätä versiota HIIT:istä, mutta eiköhän senkin aika vielä koita. 

Ja miksi sitten HIIT? High Intensity Interval Training on intervallitreenausta, jossa tempoa vaihdellaan lyhyissä jaksoissa ja työosuudet tehdään karkeasti kärjistettynä niin täysillä kuin vain ikinä mahdollista, kun taas lyhyillä lepo-osuuksilla ehditään juuri ja juuri keräämään happea uutta työosuutta varten. HIIT polttaa rasvaa ja kohottaa kuntoa nopeasti ja tehokkaasti, jopa tehokkaammin kuin perinteinen aerobinen liikunta – ja kestääkin vain puolet siitä. Huipputreeni siis kyseessä, ihan ehdottomasti, ja soveltuu niin laihduttajalle kuin kunnonkohottajallekin sekä ihan sellaisenaan suoraan aloittelijoillekin! :) 

Omalla kohdallani HIIT on valitettavasti mahdollista vain maksimissaan kahteen kertaan viikossa, jotta palautuminen ei kärsisi liikaa. Harmi, itse kun tekisin mielelläni vaikka kaikki aamuaerobiset mieluummin HIIT:in muodossa. :D Testailin kuntosalin uutta crosstraineria sadepäivän aamuna ja pakko todeta, ettei aika ole kyllä hetkeen mennyt niin hitaasti kuin silloin. Aamulenkki ihan elävässä maastossa on ehdottomasti paljon mieluisampi tapa aloittaa päivä ja polkaista aineenvaihdunta käyntiin kuin tylsästi salilla crosstrainerissa seinää tuijotellen, mutta hätätapauksessa silläkin selviää. Totta puhuen taidan kyllä silti valita jatkossa sen lenkin pienessä sateessa... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti