tiistai 29. huhtikuuta 2014

Tänään treenipeppu, huomenna herkkupeppu

Uudet ruokavaliot ja treeniohjelmat ovat saapuneet ja innostus on taas kerran lähes käsinkosketeltavaa! Mikähän siinä on, ettei uusien ohjelmien tultua malttaisi odottaa enää päivääkään, viikosta nyt puhumattakaan... Kaikki mulle nyt heti. :D

Maanantaina 5.5 lähtee sitten taas vähän muunneltua ruokavaliota, tällä kertaa vähän lisää hiilareita (myös lepopäiville) ja suuremmalla kalorikontrastilla treeni- ja lepopäivien välillä. Kalorien suhteen lepopäivinä pyöritään noin 1200kcal paikkeilla ja treenipäivät eli lihaskuntopäivät menevät noin 1750kcal lukemissa.

Treeneistä puolestaan aamuaerobiset poistuivat toukokuuksi, mutta HIIT muuttuikin sitten entistä pidemmäksi ja paljon rankemmaksi, apua... Ja vaikka kauhistelenkin, niin todellisuudessa odotan kyllä innolla! :) Aerobista löytyy HIIT:in lisäksi myös kerran viikossa tehtävällä harjoituksella, hissikielto jatkuu tuttuun tyyliin ja kävelylenkeillä saa tietysti edelleen käydä. 

Lihaskuntoharjoituksia on myös edelleen kolme kertaa viikossa, mutta tässä kuussa keskitytään eniten reisiin, pakaroihin, vatsoihin ja pohkeisiin. Kiitos nam! <3 Kaikissa kolmessa ohjelmassa toteutuu tottakai koko kehon treenaus, mutta tällä kertaa mennään ns. eristävillä liikkeillä ja haetaan "hermostollista virtaa" työskentelevään lihakseen. En ole nyt ihan varma itsekään, mitä kirjoitan, mutta toivottavasti edes joku siellä saa langan päästä kiinni. Tähdennän edelleen, etten missään nimessä ole ammattilainen näissä asioissa, vaan mulla on nimenomaan siksi ammattilainen tässä auttamassa. :)

Ja tänään tehtiinkin sitten kaikki kolme ohjelmaa kahdella sarjalla, jessss! Ei ollut enää edes ihanan kamalaa, vaan pelkästään ihanaa. Toki sinne joukkoon mahtui myös yksi ultimate-inhokki (penkillenousu käsipainojen kera, helv...) ja muutama ei-niin-helppo liike, mutta kokonaisuudessaan tykkään taas paljon! Ehdinkin jo vinkua, miten jään ikävöimään huhtikuun ohjelmia, mutta enpäs taidakaan jäädä uudet ohjelmat testattuani. :) Jatkossa treenit ovat edelleen kolmiosaisia eli yhteensä yhdeksän liikettä per ohjelma, mutta ensimmäistä osiota tehdään näemmä neljä sarjaa ja loppuja sitten kolme eli eteenpäin mennään pikkuhiljaa. Jepa, me likes.

Näihin mahtaviin tunnelmiin on siis hyvä lopetella tätä päivää ja nauttia palkkioksi lehtipihviä bataatilla ja salaatilla. Huomenna on vappuaatto ja allekirjoittaneella päättyy se 2,5 kuukautta kestänyt tipaton. Meidän treenit meni tänään vähän erilaisilla tsemppauslauseilla – "mieti huomista skumppalasia!", "... ehkä vähän hillomunkkiaki siihen päälle..." ja "pari toistoa vielä, hyvä. Ja sit neljä lisää, huomisen kunniaksi!" :D Perille meni tsemppaukset ja todennäköisesti myös treenit, torstain olotiloja ja kakkospäivän lihassärkyä siis mielenkiinnolla odotellessa. :)

2 kommenttia:

  1. Saako kysyä kuinka paljon sulla suunnilleen menee viikossa/kuukaudessa rahaa ruokiin? Itse yritän syödä suht terveellisesti, mutta välillä tuntuu et rahat ei yksinkertasesti riitä siihen et söis sen 5 krt/pvä..?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina saa kysyä! Mä oon vaan vähän huono vastaamaan tähän, koska en ole pitänyt kirjaa... :) Elin vuosi sitten aika tiukalla budjetilla, mutten kertaakaan tinkinyt ruuasta – valitsin vain sellaisia tuotteita sellaisista kaupoista, jotka olivat mahdollisimman edullisia hinta-laatusuhteeltaan enkä syönyt muruakaan ylimääräistä. Esim. Lidlin rahkat olivat kovassa kulutuksessa, heh. :D Silloin meni vajaa 50e/viikko, vähemmälläkin oli välillä pärjättävä pakosti.

      Poista