sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

I love gym

Haluan muuttaa salille. :) Tämä fiilis on ollut päällimmäsenä jo viikon verran ja edelleen jatkuu. Siellä on ihmisen hyvä olla. Mulle saa myös maailman aidoimman ja iloisimman hymyn siinä vaiheessa, kun läähätän kaikkeni antaneena niiden ah-niin-ihanien burpeesien jälkeen jalat maitohapoilla täristen, heh. Vihasuhde alkaa kääntyä viha-rakkaussuhteeksi ja kuka tietää, ehkäpä jonain päivänä vielä puhtaasti rakastan niitä. :) Sitä odotellessa.

Mulla on myös se 'paha' tapa, että kun yhteen liikkeeseen on kerran onnistuneesti käytetty tiettyä painoa, niin seuraavalla kerralla henkinen paine nostaa painoa on jotain ihan järkyttävää. Summa summarum, olen päässyt näin viikon totuttelun jälkeen taas nostamaan painoja lähtötasoon nähden, jessss. :D Ihan kaikkiin liikkeisiin en ole kuitenkaan painoja nostanut, koska lähtötasokin oli korkealla omaan jaksamiseen nähden. Pääosin jalka- ja selkäliikkeet ovat kuitenkin vahvoilla ja vieläkin tuntuu siltä, että osaan voisi nostella lisää.

Pystypunnerrus
~ käsipainoilla 2 x 7 kg tai 2 x 8 kg
~ tangolla 20 kg

Penkkipunnerrus
~ käsipainoilla 2 x 9 kg

Ojentajadipit penkiltä
~ 10 kg

Hauiskäännöt
~ käsipainoilla 2 x 7 kg (~> 8 kg)

Sivunostot etukenosta (takaolkapää)
~ 2 x 5 tai 6 kg :DDDd

Maastaveto
~ suorinjaloin 30 kg
~ sumo 24 kg (~> 32 kg)
~ tavallinen 30 kg

Kulmasoutu
~ tangolla 25 kg (~> 30 kg)
~ käsipainolla 10 kg per puoli

Ylätalja
~ kapea ote 30 kg (harjoittelua leuanvetoon)
~ normaali ote 30 kg

Askelkyykky (tangolla)
~ taakse 30 kg
~ eteen 25 kg 

Etuheilautus kahvakuulalla 
~ 32 kg

Lantionnostot penkille
~ 10 kg

Jalkaprässi 
~ 80 kg (~> 90 kg?)

Että siitä sitten vaan vertailemaan omiin treeneihinsä ja ottamaan kunniaa omasta jaksamisestaan. :DD Ja huomautan siis vielä kerran, että taustalla on 2 x 2 viikon treenikielto flunssan + tärykalvon puhkeamisen sekä kyynärpään tärähdyksen vuoksi, joten tammi-maaliskuun treenit nollaantuivat aika huolella huhtikuun alkuun mennessä. Voi terve miten on kädet ja olkapäät heikoilla ja punnerruksetkin menee irvistellessä, snifs... Kyllä täältä silti noustaan.

6 kommenttia:

 1. Ei sun painot pieniä ole, ota sä se kunnia ;) itse olen treenannut noin vuoden säännöllisesti ja painoni ovat vain vähän isompia kuin sulla :) esim jalkaprässi 100kg, käsipainot oikeastaan joka liikkeessä vain kilon tai pari suuremmat jne. Hyvä Eve! Muista vain ottaa rohkeasti lisää painoa ettei kehitys jää junnaamaan paikoilleen, mutta muista myös puhdas tekniikka! Terveiset kokemuksen syvällä rintaäänellä: parin viikon treenikielto päällä koska onnistuin tulehduttamaan olkapääni huonolla penkkitekniikalla + liian suurilla painoilla :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, ei tarvitse kuin mainita sana "treenikielto" ja ehkä alankin jatkossa himmailemaan painojen kilomäärän kanssa... :D Puhdas suoritustekniikka on tosiaan se tärkein homma ja siitä olen mielestäni pitänyt kiinni kynsin ja hampain. Sen takia moni liike saattaa mennä failureen helpommin, koska jos liikerata ei mene enää oikein, niin siihen on pakko lopettaa. Kiitos paljon, kun muistuttelit asiasta! :))

   Poista
 2. Normi maastavetoon rohkeesti enemmän painoa.. ei kulmasoutua ny voi samalla tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun mua tossa maastavedossa (ei kuitenkaan suoriltajaloin tai sumo) vähän jännittää edelleen a) tangon kannatteleminen ja b) suoritustekniikka. :/ Paino lähtee lipeämään tassuista yllättävän herkästi ja suoritustekniikan kanssa oli alun nappisuorituksen jälkeen vähän hakemista, joten pelkään rikkovani itseni painoja lisätessä. Siksi sen kanssa en henkkoht pidä kiirettä ellei pt päätä toisin. :) Kulmasoutu mulla on sen sijaan aina ollut 'vahvoilla' jostain syystä.

   Poista
 3. Liian täydellisen formin tavoittelu painojen kustannuksella ei oo mitenkään kovin järkevää, joo tietenkin tärkeetä, että ei vedä ihan täysin vihkoon niitä liikkeitä. Mut kehitys kyllä jää tulematta, jos koko ajan hakee vaan sitä täydellistä tekniikkaa ja vetelee aina niillä samoilla painoilla. Ja mitenkään dissaamatta painoja niin terve selkä ei mene noista painoista rikki, jos menee niin sitten asiat jo muutenkin huonosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kukaanhan ei ole mua käskenyt nostamaan painoja tai myöskään pitämään niitä alhaisina – nyt puhutaan vielä tämän treeniohjelman ja noiden treenitaukojen jälkeisestä ns. aloitusjaksosta, jonka aikana olen itse ajatellut eteneväni edes jotenkin järki kädessä. Kolmatta treenitaukoa kun en enää haluaisi mistään syystä tähän väliin. Siksi yritänkin nostella maltilla ja hiljalleen painoja sen sijaan, että täräytän heti kympit lisää vaikka sitten sinne maveen. Kultaista keskitietä hakiessa. :)

   Ja onneksi mulla on kuitenkin pt, jonka kanssa höpötellään muutenkin käytännössä päivittäin ja tarvittaessa voin aina kysäistä asioista, jotka sattuisivat askarruttamaan. Hän myös (tietysti) seuraa tätä blogiakin kommenttiboksi mukaanlukien, joten pääsee koska tahansa antamaan palautetta, jos jokin asia häntä mietityttää :) Itsehän en mikään ammattilainen ole ja sen olen yrittänyt tekstissä tuoda hyvin esillekin, se homma on ulkoistettu pt:lleni. <3

   Poista