Aah, tortillat... Ehkä yksi täydellisin ateriamuoto herkutteluun niin pienelle kuin vähän suuremmallekin porukalle, sillä jos jokin ateria on muokattavissa
a) allergioiden
b) mieltymysten tai
c) laihdutus-/terveysruokavalioiden mukaan, niin tortillat.
Keliaakikoille ja gluteenia muuten välttäville samat tuotteet menevät vaivattomasti tacojen muodossa, juustoista ja kastikkeista voi näppärästi valita kevyemmät vaihtoehdot täysirasvaisten tilalle tai jättää kokonaan pois ja jokainen ruokailija saa ihan omin pikku kätösin tehdä juuri itselleen mieluisan yhdistelmän kasaamalla kuoren sisään juuri sellaisen yhdistelmän, mikä eniten niitä omia makuhermoja hivelee. Mukava pikku-puuhastelu syömisen ohessa tuo myös kivasti extraa iltaan kuin iltaan.
Laajamittaisen (koska näitähän on tullut elämän aikana tehtyä vaikka ja miten monta eri versiota) empiirisen kokeilun tuloksena totean, että Kikkoman-kampanjan kautta tulleella Teriyaki marinadi- ja grillikastikkeella tullaan jatkossa marinoimaan tämän keittiön tortillabroilerit ja valintoihin tullaan lisäämään myös teriyaki-nautaa (mediumina), teriyaki-lohikuutioita/-uunilohta ja teriyaki-possuakin, ehkäpä villikorttina myös teriyaki-tofua. Sitä, mihin pohjattomaan mahaan nämä kaikki ruuat tulevat vielä mahtumaan, en ole vielä keksinyt, heh...
Ja hei! Ennen kuin päästetään reseptiä "Maailman Parhaisiin Tortilloihin" valloilleen, niin kannattaa klikkailla itsensä tästä Radio Aallon reseptikilpailuun, josta löytyy tämän reseptin lisäksi yhdeksän muuta herkullista kikka-kolmosta Kikkomanin tuotteiden hyödyntämiseen kesäresepteissä, slurps! Joka arkipäivä osallistujien kesken arvotaan Kikkoman-tuotekassi eli hyvällä tuurilla sellainenkin tupsahtaa vielä joku kaunis kesäpäivä omasta postiluukusta. =)
Teriyaki-tortillat & -tacot:
450g broilerin fileesuikaleita (tai naudanlihaa, porsaanlihaa, lohta, tofua)
4 rkl Kikkoman Teriayki marinadi- ja grillikastiketta
1 sipuli
1 paprika
nippu salaatinlehtiä (esim. jääsalaatti)
200g salaattijuustokuutioita
jalapeno-viipaleita
salsakastiketta
200g creme fraichéa
tortillalettuja ja/tai tacoja
Alkuvalmistelut: Aloita marinoimalla lihat 4-5 ruokalusikallisessa Kikkoman Teriyaki marinadi- ja grillikastiketta. Ota lihat huoneenlämpöön noin puolta tuntia ennen paistamista ja paista miedolla lämmöllä, kanat kypsiksi ja naudanliha haluamaasi kypsyysasteeseen. Kuullota toisella pannulla suikaleiksi pilkottu paprika ja sipuli ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Asettele muut kasvikset, kastikkeet ja juustot kulhoihin tai tarjoile suoraan purkeista, tyyli on vapaa.
Lopuksi jäljelle jää enää tortillojen ja/tacojen loppukasaus, jossa jokainen voi koota juuri itselleen mieluisan kokonaisuuden ja nautiskella herkullista, kaikille sopivaa, nopeasti valmistuvaa ja helposti kevyempään muotoon valmisteltavaa ateriaa.
Yhteistyössä Kikkoman
Tämä menee kyllä tänään kokeiluun! Ihania reseptejä täällä ja todella asiallista&mielenkiintoisesti kirjoitettua tekstiä 😊
VastaaPoistaOujea, kannattaa ehdottomasti testailla ellet ole jo testannutkin! :)
Poista