maanantai 1. kesäkuuta 2015

Salaattia parmankinkulla ja manchegolla


Tässä olisi yksi "kevyt aloitus" kevyempään dieettiin (mikä ilmaisutapa, heh) eli vähän runsaampi, mutta silti semi-terveellinen ja ennen kaikkea fiini lounasidea; salaatti parmankinkulla ja manchego-juustolla. Ja on siellä joukossa meloniakin, slurps.

Valmistustapa salaatteihin on niin älyttömän helppo – ainekset vain haluamaansa muotoon palasiksi ja lautaselle, mutta istataan kuitenkin vielä ainesosat, niin pääsette itsekin testaamaan tätä herkkulautasellista! =) Mikäli mahdollista, kannattaa ainekset ostaa mahdollisimman pitkälle luomuna ja vaikken yleensä tykkää mennä hinnan perässä, niin vinkkinä se, ettei balsamicoa valitessa kannata tarttua siihen halvimpaan (etikkaisella sivumaulla varustettuun) pulloon – tämä tökötti on sen verran säästeliästä tavaraa, että kun sen pullon ostaa, kannattaa napata suoraan laatutavaraa. :)

Kahteen annokseen:

- runsaasti erilaisia salaatinlehtiä
- 10 kirsikkatomaattia
- puolikas kurkku
- puolikas paprika
- puolikas meloni (galia, cantaloupe)
- 80-100g parmankinkkua
- 100g manchego-juustoa
- erilaisia tuoreita yrttejä (esim. oregano, minttu, basilika)
- vuoristosuolaa
- mustapippuria myllystä
- laadukasta balsamicoa
(- oliiviöljyä)

Huuhtele ja kuivaa salaatti ja kasaa lautaselle, pilko kurkku, kirsikkatomaatit, paprika, meloni sekä juusto sopiviksi suupaloiksi ja kippaa ne salaattipedin päälle ja ripottele joukkoon vielä tuoreet yrtit joko sellaisenaan tai pieneksi silpottuna. Revi lopuksi päälle parmankinkkua, lorauta joukkoon balsamicoa ja mausta halutessasi tuorejauhetulla mustapippurilla ja karkealla suolalla. Haarukka, käsi ja kohti suuta. Bon Appètit! Ja perfektionisti lisää muuten joukkoon vielä oliiviöljyä, vaikka se näistä annoksista tällä kertaa tarkoituksella puuttuikin.

1 kommentti: