torstai 25. kesäkuuta 2015

Arvosta sitä, mitä on

Pysähdy hetkeksi, avaa silmät, huomaa elämän pienet asiat ja nauti niistä. Tässä maassa, kuten missä tahansa, voi joko keskittyä jatkuvasti etsimään epäkohtia tai katsoa niiden ohi ja huomata, miten älyttömän paljon täältä löytyy myös hyvää.


Tämä ajatus heräsi lähinnä siitä, miten paljon Suomea on eduskuntavaalien aikana ja jälkeen sosiaalisessa mediassa parjattu sekä miten yksi negatiivinen uutinen toisensa jälkeen nousee toistuvasti purnaamisen tueksi sille, kuinka tässä maassa on kaikki päälaellaan. Itse lähinnä ihmettelen touhua vierestä, että eikö mitään hyvää?

Jos Suomessa on asiat niin huonosti, on hyvä alkuun miettiä, mistä sitten löytyisi se "täydellinen maa", jossa ei omia epäkohtiaan olisi ja jossa asiat olisivat edes puoliksi niin hyvin kuin meillä täällä. Itsekin haaveilen esimerkiksi Englantiin muutosta että eipä siinä, mutta tiedostan jo nyt sen olevan aikanaan melkoinen askel taaksepäin monen meille itsestäänselvän asian osalta. Meillä on täällä asiat niin täydellisesti kuin nykypäivänä missään valtiossa on ylipäätään mahdollista olla ja siitä jos jostain on lupa nauttia – jos siis vain haluaa, ei kukaan tietenkään pakota.

4 kommenttia:

 1. Toki täällä on monta asiaa, mistä voi olla kiitollinen ja jokaisessa maassa on ne omat ongelmansa. Niistä omista ongelmista on helppo jurputtaa, kun ne on ne mitä näkee :P Kuitenkin eri ihmiset kokee eri ongelmat eri tavalla. Itse mielelläni asuisin mielelläni maassa, jossa ihmiset on yhteisöllisempiä ja ilmasto lämpimämpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, siinäkin tosiaan vain "vaarana" että kun sitä tarpeeksi kauan kokee, alkaa siitäkin ottaa ilot itsestäänselvyytenä ja samalla löytää ärsyttäviä piirteitä haikaillen taas jonkin toisen asian perään. Ite tykkään mieluummin olla valittamatta tai sitten tehdä konkreettisia asioita omaan elämään, jos jotain haluan muuttaa :) hirveän usein vain näkee ihmisiä, jotka purnaavat ja valittavat, mutta mitään ratkaisua heillä ei kuitenkaan ole tarjolla - kokonaisvaltaisesti politiikassa tai ylipäätään omassa elämässä...

   Poista
  2. Onhan se näinkin. Varmaan kaikille sellaisia hetkiä tulee ettei osaa sitä kotimaataan arvostaa. Ja Suomessa monet tosiaan purnaa esim. sosiaalisessa mediassa, mutta eivät tee asioille mitään konkreettisesti. Mutta itse nyt ainakin haluan kokea edes vuoden tai kaksi mitä elämä on ulkomailla ja päättää sitten kumman maan negatiiviset puolet vie voiton, ei sitä oikein voi muuten tietää :) Kehitysmaassa visitoinnin jälkeen kyllä osaa Suomea eri tavalla arvostaa, mutta maailma on tarkoitettu matkattavaksi ;)

   Poista
  3. Totta, sitä en sano etteikö reissun päälle kannattaisi suunnata mikäli halukkuutta yhtään vain riittää! :) Maailma on niin pieni, että turha jäädä yhteen paikkaan ihmettelemään!

   Poista