tiistai 9. joulukuuta 2014

VLOGmas day #9 (& tekniikkahiontaa)

Vlogmasia puskee taas läpi harmaan joulukuun, tällä kertaa vuorossa tiistaipäivä ja tarkalleen ottaen autotalli-treeni, hehe.


Kutosen käsipainot olivat kyllä tänään liikaa, voi rähmä. Video on todellakin tehty täysin vlogihenkisesti eikä ole millään tavalla mallivideo sille, miten nämä kyseiset liikkeet kuuluisi tehdä. Videosta ei luonnollisesti myöskään näy kaikkia tekemiäni treeniliikkeitä, kaikkia toistomääriä eivätkä ne ole järjestyksessä.

Miksi tämä puolustuspuheenvuoro? Koska kriitikot hyökkäävät (anonyymeina tietenkin) innolla treenivideoiden kimppuun viilaamaan jokaista pilkkua kärkkäin sanasin, been there and experienced that. Minä kun olen meistä se, joka rohkeasti laittaa tekniikkavideoitaan tänne tiedostaen, miten paljon virheitä niissä on (ja miten hirveältä itse niissä näyttää).

Voisin toki pitää kunnon kuvaussessiot, joissa viilaan liikkeet täydellisyyttä hipoviksi vain näyttääkseni hyvältä blogin puolella, mutta silloin rehellisyys ja realiteetit lentävät kyllä ikkunasta ja se ei ole (koskaan ollutkaan) tämän blogin idea.  Siksi haluankin itse terävöittää heti alkuun, että näen kyllä omat virheeni varsin hyvin, en ole sokea tai tyhmä minäkään. Joten jos tekisi mieli osoitella sormella, niin säästä sanasi tai muotoile ne rakentavaksi, kiitän. :))

Näissä videoissa on ehdottomasti puolensa ja näitä olisi ehdottomasti muistettava kuvata aina kuin mahdollista, mieluusti ainakin sitten kerran viikossa jos ei muuten (nykyisen kerran-puolessa-vuodessa sijaan, heh). Peili ei kerro koko totuutta ja vaikka nyt olinkin poikkeuksellisen rapakunnossa ja keskittyminen jo pelkän kuvaamisen takia hakusessa, niin en usko, että liikkeet menevät täysin puhtaasti salillakaan vaikka kuinka tihrustaisin peilistä. Selkärankaan se on saatava ja sitä hakiessa täytyy nähdä omat virheensä toistolla kameran kautta "toisen henkilön silmin", näin se vain on.

9 kommenttia:

 1. IHan hyvät vehkeet sulla on! Penkistäsi puuttui penkkipunnerrusta varten "telineet" tangolle ja jäin miettimään että miten sen toteutat? Mulla itellä on penkki aina korvautunut "steppilaudalla" niin siks lähinnä mietityttää. Toi iso monitoimilaite kyllä kelpais tännekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen itseasiassa kuuluu myös teline, mutten jaksanut raahata sitä paikoilleen, joten tein rintalihaksetkin tällä kertaa noilla 6kg käsipainoilla. Se on tottakai ihan älyttömän vähän normaaliin 20kg tankoon and then some verrattuna, mutta tämä oli muutenkin vähän sovellustreeni painojen suhteen. :) Miten sä teet steppilaudalla? :D

   Poista
 2. Kiva videohan se oli :) lisää vaan näitä!

  VastaaPoista
 3. sivunostoissa kädet suorana, sulla kyynärpäät jää nousematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pistin korvan taakse. :)

   Poista
  2. Muutenkin kädet suorina ranteita myöten. taitaa olla sulla liian painavat painot, ei ihan tyylipuhdas ole.

   Poista
  3. Juu, jos lukisit tekstin, niin ei tarvitsisi toistamiseen sanoa samaa mitä itse kirjoitin. :)

   Poista
  4. anteeksi olen pahoillani jos en osannut tarpeeksi rakentavasti antaa kritiikkiä. Mutta kannattaa liikkeet oikeasti opetella tekemään puhtaasti, muuten kärsit sinä jälkeenpäin.

   Poista