keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Herkkupäivä!

Kolmen viikon dieetteilyn päätteeksi olin puoliksi pakotettu pitämään herkkupäivää, sillä edessä oli pikkujoulujen viettoa mökillä yön yli – viinin kera... Tämän vuoksi suuntana olikin lapsuudenkoti, jossa seuranani oli vanhemmat, isosisko ja koiruus! Ja koska herkkuilun vuoksi koko lauantai menisi kuitenkin dieetin puolesta puihin, aloitin hyvällä mielellä herkkupäivän jo lauantaiaamusta alkaen. Aineenvaihdunta sai ainakin kyytiä ja toivottavasti terästyi entisestään! :)

Ensin tunnelmia perjantai-illalta, jolloin lauantain herkkupäivää odoteltiin jo innolla...
Kasviksia ja rahkadippiä! Dippinä siis American-dippi ja kermaviilin tilalla pehmeä maitorahka, 250g. Lisäksi SodaStreamilla tehtyä light cola -juomaa. Seurana isosisko, Qube-sanaselityspeli sekä taustalla näkyvä karvakorva joka kerjäsi porkkanoita...

Karkkikulho!! Tässä tosin koko perheen karkit, joista itse söin arviolta 1-2 kourallista. Illalla lähdettyäni pikkujouluihin oli kulho kuulemma tyhjentynyt suhteellisen nopeasti... :D 

Aamupala koostui siis ensin muutamasta karkista (en malttanut odottaa kimppuun käymistä :D) sekä kahdesta viipaleesta joululimppua kalkkunaleikkeen ja kurkun kera, ilman rasvaa. Ei siis mikään superkaloripommi sekään onneksi.

Lounas: ranskalaisia, nuggetteja ja mozzarellatikkuja. Tämä ei edusta sitä terveellistä annosta... :D Mutta puolustuksekseni söin vain neljä mozzarellatikkua, yhden nuggetin ja ehkä reilu puolet ranskalaisista. Loput menivät sitten äidin ja isosiskon suihin, joten herkut eivät onneksi menneet hukkaan!

Pikkujouluateria: kinkkua, yksi peruna, ruskeaa kastiketta, kaksi lihapullaa, pasta-broilerisalaattia, savulohta ja lanttulaatikkoa sekä yksi pala patonkia chili-tuorejuustolla. Sen lisäksi illalla vielä juustoja ja keksejä, joista en enää tajunnut (sanan monessakin merkityksessä...) ottaa kuvaa.

Koska lähtömme mökiltä venyi iltapäivään, oli sunnuntaina pakko aamupäivästä syödä vielä lisää jouluruokaa. Sunnuntain ruokavalioon kuului lähinnä muutama lihapulla, muutama patonginpala, yksi pala kinkkua sekä muutama lusikallinen pasta-broilerisalaattia. Illalla ei uponnut mitään lihottavaa enää, joten toivottavasti sunnuntain kalorit pysyivät kasassa! :)

Ja nyt ollaan taas dieetillä ilman mitään tuskia, sen verran mukavia ruoka-annoksia GoFatGo:lla saa aikaiseksi! Tämän hetken ultimate-herkku onkin alla näkyvä broilerisalaatti, johon otin vapauden lisätä hieman säilykeherkkusieniä niiden vähäisen kalorimäärän vuoksi ja runsaan kuitupitoisuudensa takia laskin ne mielessäni kasviksiksi... ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti