tiistai 18. joulukuuta 2012

Treenimotivointia

Treenailu menee itselläni vähän aalloittain – välillä olen ihan innoissani aloittamassa, mutta yleensä jatkuvuus ei menekään yhtä hyvin. Siksipä ehkä motivaatiopostaus auttaisi tässä asiassa, jotta voin sitten myöhemmin palata lukemaan näitä inspiroivia tekstejä! :)

Ihan alkuun Gainomaxilta poimitut 10 kohtaa paremman treenituloksen saavuttamiseksi tulevat tässä:

  1. Palaudu 30 minuutin kuluessa! Elimistö vastaanottaa ravintoa parhaiten heti harjoittelun jälkeen ja suurin osa saadusta ravinnosta menee suoraan lihaksiin. Jos keho ei pääse palautumaan, se hajottaa lihaksia – eli proteiinia – saadakseen hiilihydraatteja. Hiilihydraattien ja proteiinin yhdistelmä 30 minuutin sisällä treenistä on paras vaihtoehto lihaskudoksen palautumiseen.
  2. Voimaharjoittelu kiihdyttää aineenvaihduntaa ja lihasmassa vaatii enemmän energiaa kuin rasvakudos. Treenin avulla saatu lihasmassa merkitsee siis sitä, että aineenvaihdunta kiihtyy myös levon aikana.
  3. Syö iltakuuden jälkeen! Jotta keho toimisi hyvin ja verensokeri pysyisi tasaisena, on viisainta jakaa energiansaanti tasaisesti koko päivälle. Jos jätät välipalat tai päivällisen väliin, keho voi joutua säästöliekille. Silloin energiavaje on niin suuri, ettei keho kuluta energiaa juuri lainkaan.
  4. Täsmätreeni ei toimi! Elimistön palamisjärjestelmä ei piittaa siitä, mikä kehon osa tekee töitä, vaan se käyttää varastoitua energiaa. Siihen, missä järjestyksessä kehon rasvavarastot tyhjenevät, ei voi millään vaikuttaa.
  5. Miinuskaloreita ei ole olemassa! Jokainen kehon saama kalori antaa yhtä paljon energiaa riippumatta siitä, mistä elintarvikkeesta sen saa.
  6. Syömällä ei saa suurempia lihaksia! Proteiini ei muutu itsestään lihakseksi, vaan fyysinen rasitus vaikuttaa lihasten kasvuun.
  7. Rasva ei voi muuttua lihakseksi! Kerran rasvaa, aina rasvaa. Lihassolujen ja rasvasolujen rakenteet ovat täysin erilaiset, eivätkä ne muuksi muutu. Jos haluat vähentää rasvakudosta, sinun täytyy lisätä kehon rasvojen käyttöä esim. treenaamalla.
  8. Lihakset eivät muutu rasvaksi, kun lakkaa treenaamasta! On kuitenkin totta, että jos lopettaa treenaamisen ja jatkaa syömistä entiseen tapaan, lihasmassa vähenee ja rasvakudos lisääntyy.
  9. Kuntopyöräily ei ole jalkojen voimaharjoittelua, vaan se rasittaa etupäässä sydänlihasta. Jos haluat vahvemmat jalat, sinun täytyy tehdä jalkoja rasittavia voimaharjoituksia.
  10. Kunto on tuoretuote! Sitä ei voi varastoida ja tallettaa, koska keho pyrkii sopeutumaan siihen kohdistuvaan rasitukseen. Jos et aseta kehollesi vaatimuksia, kuntosi ei kohene. Hyvä kunto edellyttää säännöllisiä treenejä.
Tämän perään sitten vielä motivoivia jumppavideoita. Valitettavasti en itse saa mitään irti (eli suomeksi; en tykkää sitten kyllä yhtään! :D) aerobic-tyylisistä jumpista kuten Zumba, Body Step tai vaikka esimerkkivideon perusteella Body Attack, vaan nautin mieluummin voimaharjoittelutyylisistä jumpista kuten RPM tai Body Pump – ja jonain päivänä olisi kiva olla tarpeeksi hyvässä kunnossa myös Body Combatiin. :) Kuten siis ehkä huomaa, olen tottunut käymään lähinnä vain Les Mills -jumpissa enkä tykkää niin paljoa kuluttaa kuntosalin puolta, mutta mikäpä siinä jos vain edes jumppiin saisi itsensä raahattua!
Loppuun vielä Body Jam ihan vain loistavan videon takia! :D 
En sentään haaveile meneväni joskus Body Jamin tahtiin takaperinvolttia...


Ja näiden päätteeksi onkin hyvä suunnata pitkästä aikaa kohti RPM:ää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti