tiistai 1. heinäkuuta 2014

Ketoosia puskee

Heinäkuu! Uusi kuukausi, uudet kujeet. Luojan kiitos olen tosin itse ottanut tähän varaslähtöä jo juhannuksen jälkeen, sillä nyt eilinen ja tämä päivä ovat menneet liikunnan suhteen nollatoleranssilla kurkkukivun takia. Tämä neiti ei ota riskejä, nyt ei haluta sairastua. Luvassa on nimittäin viimeiset kiristelyt ennen kuin lähdetään nostelemaan hiljalleen kaloreita ja kasvattamaan hauista. Heinäkuun agenda: ketoosi.

Ketoosin vedin viimeksi huhtikuussa kaksiviikkoisena pätkänä ja nyt tarkoituksena vetää yhteensä kuuden viikon jaksolla. Herkku- eli tankkausaterioita kyllä sisältyy matkan varrelle ja tällä erää näyttäisi siltä, että niitä on jopa liikaa. Siltä se ainakin tuntuu viimeistään siinä vaiheessa, kun mieli ja kroppa ovat päässeet kunnolla vauhtiin ja fokus on kirkkaana mielessä. Herkutteluun on tällä erää sellainen viha-rakkaussuhde, että siitä tulen rustailemaan vielä oman postauksensa, kunhan saan ajatukset sen osalta vielä kasattua. Juuri nyt en voi esimerkiksi sietää ajatusta herkkuaterioista, kun edellisetkin tuntuvat turvottavan vielä vatsamakkaroissa, heh vain.

Ketoosilla pyrin pitämään hiilarit minimissä, maksimissaan noin 20g per päivä. Toki hiilareita kertyy päivälle väkisinkin muutamia grammoja jo ihan kasviksistakin, joten ihan nolliin niitä ei koskaan tule saamaan - eikä toisaalta ole siis pakkokaan. Treenit on tälle kuulle räätälöity niin, että ne tukevat rasvanpolttoa (3 x HIIT, 2 x density workout) ja ylläpitävät edes jollain lailla voimatasoa, kunnes päästään taas takaisin "normaaliin" salitreeniin. Can't wait!!

Alle sitten kasattuna viimeisten kahden viikon saaliita esimerkkien muodossa. Ketoosilla on allekirjoittaneen hyvä olla. :)

Texmex-salaatti: naudan paistijauhelihaa (10%), salaattia ja pikkuisen keinotekoisia äklöjä lisäainemömmöjä nimeltä chunky salsa (medium), cheese dip ja guacamole. Sisältävät hiilareita, mutta pieninä määrinä menevät dieettiin - ja veivät tortillahimon mennessään! Välillä täytyy herkutella, vaikkei olisikaan ihan #eatclean-luokkaa.

Broilerin sisäfilettä, kevyt-halloumijuustoa pannulla paistettuna ja saladea. Iltapäivä-snack.

Broilerin sisäfilettä, puolikas avokado ja salaattia taas.

Aiemmin esiintynyt texmex-salaatti broilerilla.

Kanansiipiä... :D Rasvamäärä korkeampi kuin proteiinimäärä, mikä tarkoitti sitten päivän muiden aterioiden rasvoista karsimista. Eikä ollut näissä sitä hyvää rasvaakaan, ei... Älä ota mallia, mutta jos otat, niin tee se fiksusti kuten allekirjoittanut ja karsi muualta. Poikkeusateria (slurps).

Uusin herkkukeksintö: munakas, jonka sisällä fetajuustoa (10%)! Jos teen munakasta, niin teen sen nykyään tällä kombinaatiolla eli yhteen annokseen 2 x kananmuna ja arviolta kourallinen fetajuustokuutioita. Itse teen aina kaksi annosta kerralla, jotka paistan isommalla pannulla ja käännän munakkaan puoliksi puolikuun malliin. Siitä sitten keskeltä vielä puoliksi ja lopputuloksena on tämä. Toisen puoliskon lämmittää näppärästi illalla tai seuraavana aamuna mikrossa.

14 kommenttia:

 1. vitsi nää ruoka päivitykset on kivoja! saa itelle niiiiiin paljon vinkkejä mitä voi syödä kun tuntuu että aina vaan broilerii,salaattia yms. :) lisää tämmösiä. voisitko tehä päivityksen missä ois kuvina ja ohjeina aamupala lounas välipala esim yhdeltä päivältä :) - krisse

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kiva kuulla! :) Mäkin syön aika paaljon samoja ruokia, joten ihan tuhottomasti ei viitsi samoja kuvia postailla, mutta välillä löytyy sitten vaihteluakin. Ja yleensä syön tiettyjä samoja ruokia jonkin aikaa ja sen jälkeen seuraavia samoja ruokia jonkin aikaa jne. Kausittaista syömistä etten sanoisi. :D

   Joo voin tehdä ja tavallaan olenkin jo tehnyt! Lepopäivän ruokapäiväkirja löytyy täältä:
   http://go-eve-go.blogspot.fi/2014/05/ruokapaivakirja-lepopaiva.html

   ... ja treenipäivän ruokapäiväkirja on vielä toteuttamatta, mutta tulossa! :)

   Poista
 2. Miten sä oot maustanut nuo broilerin sisäfileet? teitkö uunissa vai pannulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne tulivat valmiiksi marinoituna paketista. :D Uunissa.

   Poista
 3. Onko sulla instagrammia?

  VastaaPoista
 4. Miten sulla sujuu treenit ketoosiruokavaliolla? Itellä jotenkin se ero hiilaripitoisempaan ruokavalioon verrattuna on niin järkyttävän suuri (silloin kun ketoosissa olen treenannut), että liikunta alkaa maistuu ihan puulta eikä huvita tehdä mitään.. :oooo HYVÄN NÄKÖSET PÖPERÖT SULLA! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinänsä vaikea sanoa, koska treenit ovat muuttuneet normitreenistä (x määrä toistoja, y määrä sarjoja jne) aikasidonnaisiin (esim. 30sek toistoja) ja vain kahteen kierrokseen eli enemmänkin aerobisempaan tai ainakin hikisempään suuntaan. Plus multa lähti kaikki "mömmöt" pois täksi kuuksi, niin osa vaikutuksesta saattaa mennä niidenkin piikkiin. :) Pientä nihkeytä havaittavissa, muttei ihan hirmuisesti. Se kyllä maistuu puulta, ettei saa tehdä vanhaan tyyliin treenejä, vaan täytyy tehdä näitä density- ja hiit-treenejä, joissa ei saa sellaista samanlaista poltetta aikaiseksi. Kutsuinkin tätä aiemmin nimellä "räpellys"... :D Ja kiitti, pöperöt on totta vie hyviä myös maultaan! :)

   Poista
 5. TexMex-salaatti! Miks en oo aiemmin keksinyt!!! Kiitti vinkistä! :)
  Tsemppiä ketoosiin!

  VastaaPoista
 6. heeei katoin noita sun aikasempia postauksia, ja näköjään olit joskus testannu CLA Advanced- rasvanpoltto tabletteja, niin toimiko ne susta hyvin ja suosittelisikko? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhdasta rahan tuhlausta, https://www.youtube.com/watch?v=mRCNFe5VSlo ajassa 40.31 alkaa puhe CLA:sta. Jos joku suomessa tietää lisäravinteistä niin se on Anssa Manninen.

   Mutta jos ei kiinnosta mihin ne rahansa tuhlaa niin voihan sitä ostaa ihan vaan sen takia, että sillä voi ehkä olla ihmisille joku erittäin minimaalinen vaikutus.

   Poista
  2. Vaikeaa sanoa, kun niitä käyttää dieettiruokavalion ja liikunnan ohessa. Jatkan kyllä edelleen niiden syömistä tämän ketoosijakson jälkeen, sillä haittaakaan niistä nyt tuskin on. :)

   Poista
  3. ... Ja pointti oli tosiaan siinä, että mahdotontahan tässä on saada mitään tietoa siitä, miten paljon nuo vaikuttaisivat, kun niin moni asia vaikuttaa ja jokaisen keho on yksilöllinen muutenkin. Näiden vaikutusta kun ei voi huomata samalla tavalla kuin vaikka latausjuomien tai piristeiden, vaan pitäisi sitten ruveta itse laboratoriorotaksi ja syödä ja liikkua joka päivä samalla tavalla CLA:n popsimisen ohessa ja seurata sitten mahdollisia tuloksia pidemmällä aikavälillä. Ja siihen en taida kuitenkaan lähteä. :D

   Poista