maanantai 14. heinäkuuta 2014

Carpe That Effing Diem

Jos saisit valita ihan minkä tahansa elämän itsellesi, minkälainen se olisi? Mitä tekisit työksesi, mistä asioista arkesi koostuisi, minkälainen olisi ajatusmaailmasi? Jos niitä salaisia unelmia sieltä pään sopukasta jostain löytyy, niin mietipä hetki, mikä estää muuttamasta niitä todeksi?

Olen itse nyt siinä pisteessä, että olen alkanut tehdä melko radikaaleja päätöksiä elämäni suhteen ja kuuntelen jatkossa vain ja ainoastaan itseäni. Sopivalla ja positiivisella tavalla itsekkyyteen tarttuminen on ehkä viisainta, mitä olen aikoihin tehnyt.

Tähänastisessa elämässäni olen ehtinyt mm. opiskelemaan sitä "plan B"-alaa ja työskentelemään siinä "väliaikaisessa" työpaikassa ja nyt yhtäkkiä tämä "plan B" olisikin muka kaikkea sitä, johon olisi tyydyttävä. Vakityötä metsästämään alalla, joka ei tunnu omalta työtehtävissä, jotka eivät tunnu omalta. Noup, ei kiitos.


Elämä kun on täynnä valintoja ja teemme niitä jatkuvasti – jo pelkästään päättämällä, mitä sanomme ääneen ja mitä pidämme päämme sisällä. Ja toisinaan tehdyt valinnat ovat vääriä, mutta silloin ollaankin jälleen kerran valinnan edessä. Koskaan ei ole liian myöhäistä valita uudelleen.

Viisas ihminen sanoi kerran, että keskeneräiset asiat ovat elämässä niitä kaikkein raskaimpia ja tärkeintä on saada tehtyä itselleen päätös – oli sen lopputulema sitten hyvä tai huono. Lyhyellä aikavälillä saattaa joutua hieman kärvistelemäänkin, jotta pitkän tähtäimen onnellisuus saavutettaisiin. Näitä voi sitten jokainen peilata omaan elämäänsä sopivaksi, mutta itselleni ainakin osuivat ja upposivat – it's never too late to be what you might have been. Hyppy tuntemattomaan fokus kirkkaana mielessä voi joskus olla se kaikkein mahtavin päätös, jonka voit tehdä.

Muutamalle ihmiselle olenkin jo uskaltautunut kertomaan unelmieni tavoittelemisesta, johon yhdeltä sain kommentin "Miten siistiä! Omakin salainen unelma on ollut sama!" ... Voi pojat, miten olisi tehnyt sillä sekunnilla mieli ravistella kyseistä ihmistä ja hihkua, että tule mukaan tähän veneeseen, sillä jokaisella meistä on oikeus elää unelmaansa! Ei se ole kenenkään yksinoikeus, vaan kuuluu meille kaikille. Jokainen meistä pystyy siihen mitä todella haluaa, jos todella myös haluaa sitä, mitä luulee haluavansa ja ennen kaikkea uskoo ja uskaltaa viedä muutoksen myös eteenpäin.


Uudet tuulet puhaltavat siis syksyllä tähänkin suuntaan ja ehkä jonain päivänä avaan niitä tarkemmin bloginkin puolella. Tällä hetkellä olen vain innoissani, niin innoissani ja haluan koko kesän pois alta mahdollisimman pian. :)) Suunnitelmat ovat selkeät ja tuovat hymyn huulille jo pelkästä ajatuksesta. Taidan olla rakastunut tulevaisuuteeni.

Elämä on itsessään jo etuoikeus, ei itsestäänselvyys. Sen vuoksi muistutan vielä ihan jokaista siellä: elämä on tässä ja nyt, ei "huomenna" tai "jonain päivänä". Uskalla elää elämää juuri niillä ehdoilla, jotka tekevät sinut itsesi onnelliseksi äläkä ikinä, ikinä, ikinä tyydy keskinkertaiseen. Elämä on ainutlaatuinen kokemus ja se yleisesti ottaen koetaan vain kerran - tehdään siitä tarinan arvoista. :)

Terveisin toivoa täynnä oleva, itseensä ja kaikkiin muihinkin tässä maailmassa uskova, päättäväinen ja rohkea Eve! ♡

8 kommenttia:

 1. Ihana postaus täynnä positiivista energiaa ja uskoa! Onneksi olkoon päätöksestä, mikä ikinä se onkaan! Toivottavasti joskus saadaan tietää :) Näin perheellisenä totean, että tee ihmeessä kaikki nyt mitä haluat ja mistä haaveilet, sillä siinä vaiheessa jos on puoliso ja lapsia, niin ei ole välttämättä niin helppoa "hypätä tuntemattomaan" joka asiassa. Tässä elämäntilanteessa on pakko tehdä kompromisseja ja ottaa myös muut huomioon. Se ei tietenkään tarkoita kuitenkaan sitä, etteikö elämäänsä voisi olla tyytyväinen ja onnellinen :) Minä ainaki oon :) Asioita vaan täytyy välillä pistää vaakakuppiin ja puntaroida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan totta, itsellä harvoin tulee ajateltua tota kautta. Toisaalta uskon silti, että perheellisenäkään ei tarvitse tinkiä unelmistaan, jos ne vain pystyy fyysisesti toteuttamaan niin, että lapset ja puoliso ovat mukana. Täytyy vain keksiä keinot! :)

   Poista
 2. Jeeaaaaaaa tää on hyvä vene <3 -ruttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käymme yhdessä ain, käymme aina rinnakkain... :D

   Poista
 3. Niin ihana postaus.. <3 Varsinkin tämä kohta:

  "Elämä on itsessään jo etuoikeus, ei itsestäänselvyys. Sen vuoksi muistutan vielä ihan jokaista siellä: elämä on tässä ja nyt, ei "huomenna" tai "jonain päivänä". Uskalla elää elämää juuri niillä ehdoilla, jotka tekevät sinut itsesi onnelliseksi äläkä ikinä, ikinä, ikinä tyydy keskinkertaiseen. Elämä on ainutlaatuinen kokemus ja se yleisesti ottaen koetaan vain kerran - tehdään siitä tarinan arvoista. :)". <3

  Tuo on niin totta ja haluaisin sanoa, että elän tuon sanoman mukaan, mutta en. En oo tyytyväinen kaikkiin asioihin mun elämässä ja kyse on kuitenkin sellasista asioista mitä voisin itse muuttaa. En vaan jotenkin uskalla, vaikka tiedän että se tekis mun elämästä paljon mielekkäämpää ja olisin onnellisempi. Miksi se vaan on niin hankalaa joskus? En uskalla olla "itsekäs".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva jos viesti välittyi. :) Toisaalta vaikkei nyt eläisikään niiden omien arvojen ja unelmien mukaisesti, niin toivottavasti nyt ainakin herättelin sinua ja jonain päivänä voit todeta, että olet rohkeasti kulkenut pienin askelin kohti unelmiasi. <3

   Poista
 4. Mahtavaa Eve!! Ihan samaa mieltä. Hyppy tuntemattomaan voi olla paras päätös pitkään aikaan, mulla ainakin oli :)
  - Anni

  VastaaPoista