tiistai 15. heinäkuuta 2014

Tom Yam -kana (resepti)

Sain (tai vinguin, varastin, pakotin antamaan...) jälleen pt:ltäni herkkureseptin, jonka jaan tietysti heti täällä blogissa teidänkin kanssa. Sovelsin omani sopimaan tämänhetkiseen vähähiilihydraattiseen ruokavaliooni, mikä tarkoitti kylläkin vain riisin korvaamista "shirataki-riisillä". :) Tässä tulee siis:


Ainekset:

~ n. 400g maustamatonta broileria
~  2-3 tl sambal oelek (itse laiton 3 tl)
~ 1-2 tl currytahnaa (itse laitoin 2 tl)
~ 1 rkl soijakastiketta
~ 1-2 tl inkivääritahnaa (itse laitoin 2 tl)
~ 3 porkkanaa (jaaha, hyvä huomata nyt vasta, itsehän laitoin 1 :D ja vähän paprikaa)
~ 1/5 purjoa
~ 1 tölkki kookosmaitoa

Broilerit paistetaan pannulla ja sen jälkeen kaikki mausteet, kasvikset ja kookosmaito joukkoon. Kasvisten annetaan kypsyä hetki kookosmaidossa hautuen ja kaveriksi sitten sitä riisiä tai shirataki-nuudeleita.

Shirataki-riisillä tämä ainakin maistui tosi namilta, joskaan en ole vielä riisillä itse kokeillut, joten vaikea tehdä vertailua. Puhun myös edelleen vahvasti shirataki-nuudeleiden puolesta ja olen töissä saanut puolelleni myös työkavereita! Nuudeleita täytyy kyllä maustaa todella reilusti, jotta ne maistuisivat yhtään millekään tai vaikka vaihtoehtoisesti upottaa kunnon kastikkeeseen kuten tässä reseptissä, mutta hyvin maustettuina ajavat ilman muuta asemansa vatsantäytteenä ja pastan- sekä riisinkorvikkeena. :)

Itseltäni löytyy varastosta tällä hetkellä
1) Diet Noodles -nuudeleita (ja sain Fitnesstukulta vielä varastontäydennystä, josta jaoin sitten myös työkavereille näitä rakastamiani nuudeleita testiin) sekä
2) Mini Pearls -nuudeleita, jotka puolestaan sitten korvaavat riisin ja toimivat mielestäni paremmin kastikepohjaisissa ruuissa, sillä ne eivät syödessä roiski kastiketta ihan niin pahasti ympäriinsä, heh.


Postaus sisältää yhteistyölinkkejä.

2 kommenttia:

  1. voi vitsi miten hyvältä kuulostaa, pakko testata huomenna! :) onko miten mausteista :)? - Krisse

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut kyllä kovinkaan mausteista ainakaan omaan makuuni! :)

      Poista