torstai 31. tammikuuta 2013

CXWORX-tunnelmia

Hengissä selvittiin siitä puolituntisesta CXWORX-tunnista! Ja sitten niitä fiiliksiä...

Aika moni tuntee perinteisen 'vatsa-peppu -jumpan' ideologian, jossa n. tunnin mittaiseen jumppaan sisältyy ensin puolen tunnin aerobinen osuus ja sen jälkeen puolen tunnin lihaskunto-osuus. CXWORX:issa tämä aerobinen osuus puuttuu kokonaan ja lihaskunto-osuus onkin sitten ehkä kolme kertaa rankempi!

Tunti olisi siis oikeasti todella rankka lihaksille, mikäli liikkeet tekee puhtaasti loppuun asti. Tämä ekakertalainen ei vaan ihan pysynyt kaikessa mukana, sillä toisinaan oli pakko pysähtyä hetkeksi katsomaan mallia muilta ja sitten taas välillä tajusin esimerkiksi nostelevani vastakkaisten käden ja jalan sijaan vahingossa saman puolen kättä ja jalkaa samanaikaisesti, hups. :D
Hengästymistä en ainakaan itse kokenut lainkaan, mutta hikeä puski pintaan huomaamatta ja nyt jo särkee lihaksia, jes! Kunnon tuntumasta ollaan kuitenkin kaukana, sillä en pystynyt tekemään lihaskuntoliikkeitä samassa tahdissa kuin kokeneemmat kävijät. Hyvinkin usein kävi jopa niin, etten kertakaikkiaan saanut tehtyä liikkeitä jossain välissä enää edes puoliksi niin kuin pitäisi, koska kroppa ei vain suostunut tottelemaan! Eli toisin sanoen lihaskunnossa on parantamista pal-jon ja siinä asiassa CXWORX toimi kyllä konkreettisena mittarina.

Suosittelen siis lämpimästi kokeilemaan tätäkin jumppaa vaikkapa sitten johonkin toiseen jumppaan yhdistettynä, sillä tällä tunnilla keskitytään pelkästään siihen lihaskuntoon eikä esimerkiksi vähän huonompikuntoisemman henkilön tarvitse pelätä sitä tajutonta läähättämistä ja läkähtymistä. :) Itse olen joskus menneisyydessä käynyt peräkkäin sekä spinningissä että Bodypumpissa, mutta tämä jumppa on siitä kivan kompakti, että se menisi varmasti spinningin kyljessä hyvänä lisänä pumpin sijasta! Sen sijaan pelkkänä yksittäisenä jumppana Bodypump vie kyllä voiton keston ja lisäpainojensa ansiosta, ainakin tällä hetkellä. :) Eli sellaisia fiiliksiä tällä kertaa, aion kyllä ehdottomasti uskaltautua CXWORX:iin toistekin!

3 kommenttia:

 1. harmi kun asun ite niin pienellä paikkakunnalla ettei täällä järjestetä kun hädintuskin zumbaa ;) ois kiva kokeilla nimittäin jonkinsortin ryhmäliikunroja :)

  Ainiin, tänään kokeilenkin sun reseptiä: jauhelihamössöä!! :D Tosin ilman herkkusieniä, en voi sietää niitä ;D Mutta luulen että on aika herkkua tumman pastan kanssa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, mun painajainen olis elää ilman jumppia kun en oo salin puolelle vieläkään kunnolla uskaltautunut. :D Tosin sen kuntosalinkin aika saattaa häämöttää lähitulevaisuudessa, nimittäin tekis nytkin välillä mieli tehdä oikein kunnon täsmätreeniä lihaksille! :)

   Heh, ne herkkusienet tosiaan jakaa mielipiteitä mut ne voi tosiaan helposti jättää pois tai korvata vaikka lisäämällä porkkanan määrää. Toivottavasti tykkäät, slurps! :p

   Poista