maanantai 24. maaliskuuta 2014

Kalkkuna-lihapullat & jauheliha-fetajuustopihvit

Musta tulee vielä jonain päivänä hyvä vaimo. No, ehkä vähän proteiinipitoisempaan ruokavalioon suuntautunut, mutta silti. Ja tämä on sitten tällä kokkaushistorialla erittäin paljon sanottu! :D

Mulla, uunilla ja hellalla on ollut viime vuosina ajoittain myrskyisä suhde, mutta lauantaina he suostuivat yhteistyöhön. Lopputuloksena jotain sellaista, josta mun on pakko hehkuttaa ihan blogissakin – kalkkunapullat ja jauheliha-fetajuustopihvit. Varmaankin onnistuin näissä resepteissäni siksi, että ne olivat niin yksinkertaiset, ettei edes viisivuotias voisi sössiä näitä... :D Kuka tahansa osaa varmasti tehdä jauhelihapihvejä ja -pullia, mutta tästä lähtee kuitenkin jakoon siltä varalta, että joku haluaa tehdä täysin samanlaisia – ja tietysti tässä tapauksessa hiilarittomina! :)

Kalkkunapullat:
~ 400g kalkkunan paistijauhelihaa
~ 1 kananmuna
~  1 tl (himalajan)suolaa
~ cayennepippuria ja paprikajauhetta (en mitannut, mutta reilusti kannattaa laittaa)
~ ½ tai ¼ punasipulia sipulin koosta riippuen

Jauheliha-fetapihvit:
~ 400g naudanjauhelihaa (10%)
~ 1 kananmuna
~  1 tl (himalajan)suolaa
~ cayennepippuria ja paprikajauhetta (en mitannut, mutta reilusti kannattaa laittaa)
~ ½ tai ¼ punasipulia sipulin koosta riippuen
~ 50g salaattijuustokuutioita (10%)


Mössöt sekaisin ja muotoilemaan haluamaansa muotoon. Sanomattakin selvää, että jauheliha-fetajuustopihveistä voi tehdä pyöryköitä ja kalkkunasta jauhelihapihvejä! Fetajuustoakin voi tunkea vaikka kalkkunan joukkoon jos siltä tuntuu, mutta hirmuisen herkullisia ne kyllä olivat jo ilmankin, slurps. Paistoin itse tällä kertaa pyörykät pannulla kookosöljyssä ja pihvit uunipellillä, mutta tyyli on toki jokaisella vapaa. :)


Hiilareita näissä ei sitten tosiaan ole lainkaan ja rasvaakin suht vähän. Ravintoarvoja en tällä kertaa jaksa laskea, sillä ne vaihtelevat sen mukaan, mitä jauhelihaan käyttää. Tällä reseptillä rasvat tulevat käytännössä lihan omasta rasvasta, keltuaisesta, fetajuustosta ja mahdollisesti paistamiseen käytetystä öljystä. Dead simple ja tärkeintä on taas tosiaan se, ettei ylipaista kumpaakaan, jotta pysyvät mahdollisimman mehevinä. Mä en itse jotenkaan välitä jauhelihan mausta tai siitä tehdyistä ruuista, joten oma lempparini oli kalkkunan paistijauhelihaversio. :) Taidanpa jatkossa keskittyä kokonaan siihen, kun päätän tehdä jotain "jauhelihasta"!

2 kommenttia:

  1. Nam kuulostaa ja näyttää hyvältä, vois kokata näitä ens viikolla töihin evääksi kun saa helposti kerralla paljon :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nam nimenomaan! Mäkin ajattelin tehdä näitä kalkkunaversioita lisää, omnom. :D

      Poista