perjantai 29. marraskuuta 2013

Huido tyhjää ja hauku ulkonäköä. :)

Mä mietin pitkään, etten aio antaa tämän aiheen vallata mua näin tai päästää sitä ihon alle, mutta koska se velloo kuitenkin aalloittain päässä, niin ehkä asiasta kirjoittaminen auttaisi käsittelemään sitä. Tämä on nimittäin sellainen aihealue, jota en vain kerrassaan koskaan ole päästänyt piinaamaan mua ja tälläkään kertaa en aio antaa sen tehdä niin. Toisen ihmisen ulkonäön arvosteleminen.

Mun korviin kantautui tänään, että mun ulkonäköä työpaikan pikkujouluissa on oikein isommalla porukalla kritisoitu. Mihin sävyyn ja missä mielessä ovat vielä epätarkkoja, mutta ilmeisesti kaikki on kulminoitunut punaiseen pitsimekkooni, joka on kai muutamien miespuolisten henkilöiden mielestä ollut liian tiukka. Liian pieni kooltaan vai liian ihonmyötäinen (tyrkky?) heidän makuunsa, sitä en tiedä, mutta sen verran huomiotaherättävä kuitenkin, että sitä ja mua on pitänyt porukalla selän takana naureskella ja ilmeisesti jälkipyykkiäkin on riittänyt.

Kyllä, kyseessä on tämä viininpunainen mekko, jonka olin yhdistänyt kuvasta huolimatta oikein mustiin sukkahousuihin turhan vilauttelun tai tyrkkymäisyyden välttämiseksi.

Huvittavinta tässä on se, että naureskelijoista suurinta osaa en itse tunne edes nimeltä ja aivan varmasti yhtä harva ellei harvempikin heistä tuntee mua nimeltä. Arvosteluun, etenkin ulkoiseen sellaiseen, on silti ollut ilmeisen helppo lähteä. Niinhän se kai maailmassa aina tulee olemaan, vaikka sen kuinka meinaa toisinaan unohtaa. Itseäni hämmästytti se, että tämän hetken tiedon mukaan kyseessä ovat kuitenkin miehet eivätkä perinteiset selkäänpuukottajat eli me naiset sekä se, että kaikista maailman kohteista pitää valita näin älyttömän helppo ja itsestäänselvä aihepiiri kuin ulkonäkö. :) Siksi se ei kai loukkaakaan niin paljoa kuin voisi luulla, mutta kyllä se silti hämmentää. Uskomatonta, että aikuiset ihmiset voivat vielä olla niin lapsen tasolla, että vajoavat näin alas naureskellakseen porukalla toisen ulkoista olemusta. Olen tehnyt paljon töitä tämänhetkisen kroppani eteen ja käyttänyt ihan kyllä tyköistuvia vaatteita silloin 20 kiloakin sitten, mutta koskaan korviini ei ole kantautunut mitään näin naurettavaa.

On vaikeaa uskoa, että samat analyysit oltaisiin annettu kenellekään sellaiselle henkilölle (minkä kokoiselle tahansa), jonka tämä kyseinen porukka jo ennalta tuntisi paremmin. Uutta, kaikille suhteellisen tuntematonta ja nuorehkoa tyttöä kun ei suinkaan kannata lähestyä tutustumismielessä, vaan teilataan kaikki hänet etukäteen ennen kuin tiedetään edes nimeä, saati sitten tarinaa. Jatkossa ei kyseisten ihmisten tarvitse kyllä lähestyäkään, enköhän tämän myötä saa rakennettua aikamoiset muurit taas ympärilleni, kiitosta vain.

Ja joo, toki tähän arvosteluun saattaa liittyä muutakin kuin pelkkään ulkonäköön kohdistuvaa kritiikkiä ja luulenpa hyvinkin, että liittyykin. Ulkonäöstä on vain saatu hyvä ponnahduslauta muulle arvostelulle joka puolestaan ei sitten kuulu enää sen enempää tähän postaukseen. Mutta oli se alkuperäinen naureskelun syy sitten painoon, tyylitajuun, yleiseen juoruilemiseen tai vain mollaamiseen kohdistuvaa, niin ulkonäön arvosteleminen on omasta mielestäni vain se kaikkein alhaisin aihepiiri ikinä ja kertoo enemmän haukkujasta itsestään kuin kenestäkään muusta. Ja jos laumassa tyhmyys tiivistyy, niin koko lauma saa katsoa ihan yhteiseen peiliin eikä kukaan yksilö ole siellä peilikuvassa sitten kyllä turvassa.

Jokainen meistä on varmasti aikoinaan syyllistynyt jonkinlaiseen ulkonäkökritiikkiin muiden ihmisten suhteen, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö siitä voisi kirjoittaa ahaa-elämyksen merkeissä. Jos ihmistä halutaan loukata, niin ulkonäkö voi tuntua äkkiseltään helpoimmalta kohteelta, vaikka se nimenomaan on oikeasti se kaikkein vähäpätöisin asia. Sisimpään sitä kannattaisi iskeä, jos oikein halutaan satuttaa. :) Sääli, että tässä ei nyt ihan onnistuttu, koska mua ei tunneta tuolla selkeästi lainkaan. Voi pojat, kun tietäisitte minkä matkan olen tehnyt tähän pisteeseen niin varmasti olisitte hiljaa. Ja vaikkette olisikaan, niin kukaan ei voi viedä multa pois tätä uudelleen löydettyä ylpeyttä siitä, että olen riittävän hyvässä kunnossa jo nyt, saati sitten vielä tulevaisuudessa! Jos mekko ei kelvannut teille, niin se on teidän ongelmanne, ei mun.

Tästä kirjoituksesta saisi vaikka miten pitkän aikaiseksi, mutta ehkä lopettelen tämän jo nyt ennen kuin tarina lähtee vielä pahemmin rönsyilemään. Ja korostan vielä tähän loppuun, että mulla ei edelleenkään ole hajuakaan, onko arvostelussa ollut kyse mekon koon vai tyylin arvostelua vai kenties sitä, että jostain on vain pitänyt repiä negatiivista huomiota ja se mekko on sitten valittu osuvaksi kohteeksi. En myöskään hae tällä kirjoituksella mitään sympatiaa, mun itseluottamus on edelleen melko korkealla ja kyseisten ihmisten henkilökohtainen mielipide mulle täysin irrelevantti. Halusin kuitenkin nostaa asian esille, sillä eipä voisi taas osuvammin upota tämän blogin aihepiiriin.

Onneksi, ONNEKSI mun itseluottamus on aina ollut suuri ja ulkonäön merkitys pieni, oikein pelottaa ajatella, miten joku toinen olisi saattanut tällaisiin uutisiin suhtautua. Henkisten ominaisuuksien arvostelemisessa tiedän, että mun täytyy kasvattaa paksumpi nahka, mutta tällaiset fyysiset eivät onneksi tunnu juuri missään. Päinvastoin, sainpahan blogipostauksen tästäkin aiheesta. :)
Pitsimekolta terkkuja! :)

19 kommenttia:

 1. Älä välitä. Kateus alkaa nostamaan rumaa päätään. Joidenkin pitää ilmeisesti purkaa omaa pahaa oloaan toisten mollaamiseen. Pää pystyssä vaan jatkat. Hyvä tulee.

  VastaaPoista
 2. Eihän tossa mekossa ole mitään vikaa, eikä edes mitenkään liian paljaatava tai tiukka! :) ja älä todellakaan anna tollasten ihmisten masentaa tai tuoda sun otseluottamusta yhtään alemmas. Sä oot tehnyt upeaa työtä kroppasi eteen! :)

  VastaaPoista
 3. Ettei vaan olis niin että herrat on salaa omassa mielessään (tai jopa tilenteessa itsessään) pitäneet mekosta suuresti? :) Onhan tuo huomiota herättävän kaunis, punainen ja naisellinen :) Jos kyseessä on tosiaan negatiivinen arvostelu niin sitten kyllä ovat ihan pölvästejä ja siinäkin tapauksessa varmaan urpoja joilla on joku kaunis nainen antoi minulle pakit- kompleksi :) Oli asia niin tai näin, hienoa että sulla on tommonen asenne ulkonäön arvosteluun! :) You go girl ja laita samantien mekko joka päivä töihin ni eiköhän ne jossaan vaiheessa kyllästy ;)

  VastaaPoista
 4. Kurja juttu, ei varmastikaan tunnu mukavalta kuulla jälkikäteen tuollaisia juttuja.
  Yhdyn mielipiteessäni edellisiin, kateellisten panettelua!

  VastaaPoista
 5. Mietin tekstiä lukiessa, että millaisesta mekosta onkaan kyse ja alkuun tuli mieleen mekko joka ei peitä peppua edes puoliksi (joita nykyään näkee harmittavan usein), mutta tekstin lopussa paljastui kuvasta todella nätti mekko joka sopii sulle ihan mielettömän hyvin!
  Oot saanu niin paljon aikaseks, ei voi kun hattua nostaa sun tekemälle työlle ja ennen kaikkea sun asenteelle tollasta arvostelua kohtaan! :)

  VastaaPoista
 6. Voi Evi :( tsemppii!

  VastaaPoista
 7. Voi, kiitos teille kaikille tsemppauksista ja rohkaisuista! Burkhaan sitä kai pitäisi pukeutua, ettei häiritse kollegojen pikkujouluilua. :) Keski-iän ollessa hituisen korkeampi kuin mitä oma ikäni, niin ehkä tämä punainen mekko yhdistettynä hauskanpitoon siellä perusmustiin pukeutuneiden hissuttelijoiden keskellä oli sitten joillekin liikaa, heh. Joka tapauksessa meitä on niin moneksi – toiset yrittävät parantaa omaa egoaan (tai elämän tyhjyyttään) haukkumalla muita ja sitten on nämä muut kuten te, jotka päinvastoin nostavat toisia korkeammalle! Ette varmaan tajuakaan, miten suuri arvostus mulla on tämän blogin lukijoita kohtaan, ihan suorastaan ihailen teitä ihmisinä niiiiin paljon. :)

  VastaaPoista
 8. Täysin samaa mieltä, kateellisten panettelua! Näytät upealta tuossa ihanassa mekossa, joka sopii pikkujouluihin kuin nenä päähän :) Ja valitettavasti, jotkut (useat?) eivät kestä toisten ihmisten onnea/onnistumista/ulkoisia avuja tms. vaan kääntävät kaiken negatiiviseksi...Ne jätettäköön omaan arvoonsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä ahaa-elämys, nimenomaan tuollaisia ihmisiä kun tuntuu löytyvän melkein joka kulman takaa! Oi ja voi, niinhän se todellakin on. Kiitos kun puit sanoiksi heidän olemuksensa. :)

   Poista
 9. :D poikaparat ei uskalla lähestyä niin sitten yksi kiinnostunut on avannut keskustelun puhumalla sun mekosta ja siitä se sitten lähteekin... :D Näytät upealta tuossa mekossa. Enemmänkin minä mietin sen ihmisen motiiveja joka sulle on keskustelusta kertonut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D hahah, no mä olen yrittänyt miettiä nimenomaan sitä puolta, että miksi juuri miespuoliset tällaisia kommentteja lähtivät laukomaan? Outoja. Se, joka mulle tästä kertoi, ei ensin halunnut edes sanoa mitään, mutta puristin sen väkisin ulos häneltä. Mulle on ainakin tällä hetkellä henkisesti parempi tietää kuin olla tietämättä. :)

   Poista
 10. Ihan sairaan ärsyttävää ja valitettavan totta, että tommosia ihmisiä on olemassa, jotka jaksavat arvostella toisia. Vaikka kuinka ton asian yrittää jättää pois mielestään, niin kyllä se silti ainakin jollakin tasolla kalvaa mieltä :( Mutta jos yhtään "lohduttaa", niin mun mielestä toi mekko näyttää ihan törkeen hyvältä ja sopii sulle todella hyvin! Eikä TODELLAKAAN mikään tyrkky!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, sellaisia ihmisiä riittää ja ennemminkin pitäisi kai sääliä heitä kuin torua. Heillä ei varmastikaan omassa elämässä ole kaikki kunnossa, kun pitää ja ennen kaikkea _pystyy_ noin helposti muita lähteä arvostelemaan. Surullista.

   Poista
 11. Sulla on kyllä elämänasenne kohdallaan :) Kadehdin!

  VastaaPoista
 12. Upea mekko, kateelliseet puhuu ;) Tsemppiä!

  VastaaPoista
 13. Samaa mieltä myös täällä! Aivan upea mekko ja sopii sulle :) Älä välitä tommosista!

  VastaaPoista
 14. Kiitos kiitos kommenteistanne! Kiva huomata, että aihe sinänsä herättää jonkin verran ajatuksia ja keskustelua. En välitä todellakaan tuollaisista kommenteista tai sellaisia laukovista henkilöistä, kuten totesittekin niin pää pystyssä eteenpäin vain. :)

  VastaaPoista
 15. Ei oo totta, kyllä ihmiset osaa olla lapsellisia!:// Tuohan on magee mekko ja näyttää tosi hyvältä!=)

  VastaaPoista
 16. Mekko on tosi hyvä! :)

  VastaaPoista