keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Turku sweet Turku

Home sweet home, kotona ollaan. <3

Sää on kieltämättä kovin lähellä normaaleja alkusyksyn säitä vaikka on vasta heinäkuun puoliväli, mutta kuten todettu, se herättää itsessäni varsinaisen kuntokärpäsen ja piristää juuri sopivasti tätä ankeahkoa lepokautta. Nilkka ja flunssa ottivat hetkellisesti tukevan otteen tästä neidistä, mutta nyt ajattelin kääntää tilanteen toisinpäin. En tiedä, saanko edes lenkkaria jalkaan ideaalisiteen päälle, mutta perhana vieköön lähden kyllä kiertämään tällä viikolla Paavo Nurmen urheilupuistoa vaikka ballerinoissa etanavauhdilla, kunhan vain pääsen lenkille. Vapise nilkka! ...tai siis nimenomaan älä vapise, vaan pysy vakaana ja parane kivuttomaksi. =)

Ollapa terve... Tässä sen taas muistaa, kun jokin näinkin "pieni" ja silti sitkeä vaiva kuin nyrjähtänyt nilkka estää liikunnan useammaksi viikoksi. Jalka kestää kyllä tavallista kävelyä maltillisessa määrin (ja hieman epäpuhtaalla askeleella), joten mieli tekisi myös suunnata salille tekemään jonkinlaista jalkatreeniä sellaisilla liikkeillä ja laitteilla, jotka eivät taivuttele nilkkaa pahemmin mihinkään suuntaan.

Mitäs kaikkia liikkeitä siis lähtisi kokeilemaan – ideoita, ehdotuksia? Äkkiseltään tulee mieleen etu- ja takareisilaitteet sekä lantionojennus (etukenossa vatsallaan maaten yläkroppaa alhaalta ylös nostaen), mutta ehkäpä niitä olisi muitakin. Keskikroppaakin pystyisi treenaamaan melko varauksetta ja yläkroppaa nyt ainakin, joten salille mars murs ja testailemaan, ei kai siinä sen kummempaa.

2 kommenttia:

  1. Varmaan ainakin omalla painolla tehtäviä liikkeitä kuntopiirin omaisesti voisi kokeilla esim pakaraosastolle. Samoin kahvakuulaliikkeitä voisi kestää, jollei perusasento painon kanssa tee pahaa. Ja ylä- ja keskivartaloa nyt ainakin. Ei kun kokeilemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kokeilla kaikkea! Vieläkin on sali testaamatta, mutta tässä kotonahan voisi jo kokeilla, miten kehonpainoliikkeet sujuvat :) mitään kyykkyjä tai askelkyykkyjä ei vielä pysty vääntämään, mutta katsellaan katsellaan.

      Poista