tiistai 25. marraskuuta 2014

Tunnelmointia kiitos


Tuntuuko arki taas iskevän tylsästi vasten kasvoja? Ota kainaloon laadukkaan sortin ystävä ja suuntaa "yhdelle" jonnekin, piristävä vaikutus taattu. Live a little, unohda makrot, arjesta saa välillä irtautua hyvillä mielin. Omalla kohdallani se tarkoitti maanantai-viiniä ja terästettyä maanantai-kaakaota, pisaraakaan en kadu! <3

#damnicancook! ...sometimes

Jotenkin olen alkanut kokea talven niin sanottuna henkisten akkujen latauskautena. Päivät pimenevät, ilma kylmenee ja maisemasta tulee kauniilla tavalla kolkko. Talvi on se hetki, kun ei tarvitse enää pirteänä pomppia aamusta iltaan ja hihkua, miten sitä on täynnä energiaa ja valmiina mihin vain. Ei. Talvi on se hetki, kun saat – siis todella saat – rauhoittua, vetää henkeä, olla hiljaa ja katsoa maisemaa. Saat pysähtyä ja ajatella. Tuijottaa pimeässä palavaa kynttilää tai hiljalleen putoavaa lumihiutaletta ja vain olla.

Aivan kuten vuoteen kuuluu eri vuodenaikoja, kuuluu elämään myös eri vaiheita. Välillä tarvitaan henkinen talvi-jakso, jotta voidaan oikeaoppisella tavalla siirtyä sitten myöhemmin auringontäyteiseen kevääseen. Siksi rakastan meidän neljää vuodenaikaamme – jokaisessa jotain niin kaunista, terapeuttista ja ainutlaatuista. Pimeä, sateinen syksy tai kylmä, kolkko talvi voivat olla joko masentavia tai terapeuttisen rauhoittavia – se, miten niihin suhtautuu, riippuu katsojasta ja hänen elämänasenteestaan.

Ruoho saattaa näyttää vihreämmältä aidan toisella puolen, olivat ne sitten etelärantoja, vuoristomaisemia tai mitä tahansa kaukaisissa maissa olevia ja oma ympäristö sivuutetaan itsestäänselvyytenä. Meillä on aivan uskomattoman kaunis maa ja luonto, olettehan huomanneet? Karu, koristelematon, mutta aito ja puhdas. Upea.

Itseltäni kysyttiin taannoin ulkomaisen henkilön toimesta, onko Suomi masentava paikka asua. Vastasin suoraan sydämestä, etten rehellisesti ymmärrä kysymystä. En ymmärrä, miten mikään voisi olla masentava paikka asua silloin, kun onnellisuus on mielentila ja oma asenne määrittää sen, näkeekö asioissa hyvän vai huonon puolen. Itse näen jokaisen vuodenajan kauniina, mutta aivan erityisen lähellä sydäntä on nimenomaan Suomen talvi.

Loppuun vielä muutamat aivan ihanat talvi-videot Visit Finland -YouTubeprofiilista, suosittelen aivan ehdottomasti painamaan näille play ja pysähtymään ihan pieneksi hetkeksi tunnelmoimaan tulevan talven kauneutta.


2 kommenttia:

 1. Ihana postaus. Melkein itketti nuo videot!
  Olen itse viimeisen parin vuoden aikana oppinut rakastamaan ja arvostamaan kaunista maatamme. Talvessa tosiaan on taikaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi... <3 Ja nimenomaan taikaa kaikille, jotka ovat valmiita avaamaan silmänsä ja näkemään asioissa sen kauneuden. :))

   Poista