torstai 20. marraskuuta 2014

Ideoita kevyempään lounaaseen

Ajattelin vetää yhteen nippuun muutamia kevyen vaihtoehdon suosikkejani niin teidän inspiraatioksi kuin omaksikin – on nimittäin tullut vähän turhankin usein turvauduttua klassisen tylsään broileri-avokadosalaattiin, kun todellisuudessa vaihtoehtoja löytyisi vaikka millä mitalla. Tässä nyt sitten melkoinen kuvapläjäys, mutta ainakin herkullinen sellainen. Selaaminen omalla vastuulla. :)

Naudan ulkofilee mediumina & salaattia

Kvinoa-broilerisalaatti, resepti täällä

Hiilariton broileri-pasta-fetajuustosalaatti, resepti täällä

Valehtelematta aivan taivaallisen maukkaat kalkkuna-lihapullat, resepti täällä, slurps!

Hiilariton broileri-herkkusieni-kookosmaitopasta, resepti täällä

Kylmäsavulohta, loimulohta ja salaattia – laiskan kokkaajan helppo herkku

Herkuttelijan unelma, kevyt-halloumijuustoa kookosöljyssä paistettuna salaattipedillä

Yksinkertaisesta hyvää – fetajuustoa (10%), keltaista paprikaa ja jääsalaattia

Tonnikala-tomaattikastike täysjyväpastan kera, resepti täällä

Helpot kolmen ainesosan tonnikalapihvit, resepti täällä

Lähes hiilarittomat täytetyt paprikat jauhelihalla, kevyt-mozzarellajuustolla ja porkkanaraasteella

Hiilariton ja aivan älyttömän herkullinen spaghetti bolognese, resepti täällä

Kiireisen lounas, loimulohta salaatin ja viinirypäleiden kera

Texmex-salaatti jauhelihasta

Meneehän se proteiinipannarikin kevyestä lounaasta, kun tarpeeksi tekee mieli! Resepti täällä

6 kommenttia:

  1. Oi nam! Kiitos ruokavinkeistä, sillä täälläkin tuntuu jumahtaneen samoihin ruokiin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään! Mun täytyisi nyt tehdä ainakin noita tonnikalapihvejä ja kalkkunapullia, ehkä paprikoitakin... Vähän kun malttaisi vaihdella! :D

      Poista
  2. Ihania reseptejä!:) Pitäisikö rohkaistua ja tilata noita hiilarittomia nuudeleita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih kannattaa, ota vaikka alkuun pari pakettia testiin ja katso, mitä tykkäät. Ei kannata olettaa, että maistuvat normaalilta pastalta, muuten vain petyt. Sen sijaan ignooraa paketin avauksessa tullut haju, HUUHTELE JA VALUTA hyvin (voit vaikka puristaa loput vedet pois, etteivät jää niin vetisiksi) ja heitä vaikka pannulle öljyn ja mausteiden kanssa. Korostan vielä maustamisen merkitystä: nuudelit ovat täysin mauttomia ja siksi vaativat paljon mausteita tai jotain maustekastiketta sekä reilusti suolaa. Se vaadittavan suolan määrä on oikeasti aika hurja... :D Mutta kun käytät hyvälaatuista suolaa ja syöt muuten terveellisesti, niin pitäisi pysyä kohtuudessa. Suolaa kun tarvitsee päivässä suhteellisen paljon ja jos syö muuten puhtaasti, niin ainakin itselläni sen määrä saattaa joskus jäädä jopa huomattavan alhaiseksi.

      Poista
  3. Tässä tulikin ruuat ensi viikoksi meidän talouteen, kiitos siitä! Oon niin mielikuvitukseton nykyään ruokien suhteen, kun sen pitäisi kelvata laihduttajalle, 1,5 vuotiaalle taaperolle ja heikkovatsaiselle ihmiselle.. samat ruuat pyörii ympyrää. Tässä tuli monta uutta ja kaikille sopivaa ruokaa! Ja hyvä idea tonnikalan käyttöön, haluisin sitäkin välillä syödä, mutta en pelkälteen kestä sen makua, tomaatti varmasti peittää sitä vähän

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, että oli konkreettista hyötyä – sitä hain nimenomaan takaa (myös omalla kohdallani)! :) Ensi viikosta yritän panostaa uusien reseptien kokeilemiseen, mutta pakko napsia täältä myös omia vanhoja juttuja kokeiluun, jotta ei mene ihan liian haasteelliseksi. Näistäkin suurin osa kun on niin älyttömän helppoja tehdä, mutta kun menee tutulla kaavalla niin menee tutulla kaavalla.

      Tonnikala ei ole munkaan lempparia, mutta tomaattikastikkeessa ja myöskin pihvinä tuntuu olevan miedomman makuista. Suosittelen siis kokeilemaan myös pihviä ja aiemmin siitä vinkattiin myös, että vaalea tonnikala (S-kaupoissa) olisi paremman makuista, joten sen ajattelin ainakin itse ottaa testiin.

      Poista