lauantai 24. marraskuuta 2012

Huijarit...

Nyt on pakko myöntää, että me ollaan vähän huijattu. Eikä ihan niin vähääkään, toiminta on kaiken lisäksi ollut tietoista ja jopa suunnitelmallista. Nimittäin... Ollaan skipattu ateroita!

Joskus ei ihan oikeasti jaksa ja ehdi syömään viittä kertaa päivässä 2-4 tunnin välein. :D Armahtakaa! Yleensä pois on jäänyt joko välipala tai iltapala tai toisinaan jopa molemmat, mikä tarkoittaa siis rahkan määrästä vähentämistä reilusti. Luojan kiitos näitä annoksia ei tietenkään ole korvattu millään, vaan rahka-annoksista saatavat kalorit (ja proteiinit) jäävät vain pois ja päivän kaloriannos jää pienemmäksi, mutta samalla menee myös ravintoarvojen osuudet vinkuralleen. Siksi näistä säännöistä pitäisi yrittää pitää kynsin ja hampain kiinni, mutta en laske näitä huijauksia satunnaisesti tapahtuneina niiiiin pahoiksi. Itsehän siinä vain kärsii, jos nälkä yllättää kun ei ole välipalaa ehtinyt syömään ja iltapalanhan ehtii kyllä sittenkin syömään illan aikana, jos tuntuu, ettei kestä enää hetkeäkään ilman ruokaa.

Lisäksi yksi pysyvä muutos on tullut iltapalan ja osittain aamupalankin kohdalla ruokavalioon: vehnäleseiden poistuminen kokonaan ja vaihtuminen puolikkaaseen päiväannokseen kaurahiutaleita! Olen siis aamuisin ottanut noin 20g kaurahiutaleita raejuuston ja mehukeiton joukkoon ja illalla otan toiset noin 20g maitorahkan ja mehukeiton joukkoon. Elimistö tuntuu pärjäävän vallan hyvin tälläkin kuitumäärällä, etenkin jos popsii porkkanoita päivän kasviksina kuten itselläni on tapana, joten tämä muutos on tullut jäädäkseen. Sen verran hirveitä ne vehnäleseet nimittäin olivat!


Iltapalarahka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti