tiistai 1. joulukuuta 2015

Kehonpainotreeni kotona, versio 1

Matto lattialla, treenitrikoot jalassa, iso sheikkerillinen vettä ja pieni pyyhe keittiön pöydällä, Spotify-soittolista päällä ja jalkarahin reunakin tyhjänä – valmiina fyysisesti, valmiina ehkä myöskin henkisesti ja ei muuta kuin kehonpainotreeniä puskemaan kodin lämmössä ja turvassa viihtyen.

Koska erilaiset liikkeet ovat jo käyneet lukuisten pt-ohjelmien ja Superdieetti-kehonpainotreeneistäkin hyvin tutuksi tässä vuosien varrella, tykkään vaihdella kehonpainotreenin liikkeitä vähän fiiliksen mukaan, ettei käy ihan hirveän tylsäksi. Tällä kertaa mentiin seuraavalla kombolla:

30 minuuttia ajastimeen

~ 15 x kyykkyhypyt
~ 15 x ojentajadipit (tässä se jalkarahin, sohvan tai tukevan tuolin reuna tulee avuksi)
~ 15 x bulgarialainen askelkyykky (taas se jalkarahi tai vaihtoehtoisesti tavallinen askelkyykky)
~ 45sek hoover
~ 15 x lantionnosto (hallitusti!)
~ 15 x burpee (...punnerruksella jos voimat riittää :D)

Minuutin lepo ja toistetaan taas supersarjana kaikki liikkeet peräkkäin ilman taukoja. Tämä sama uudelleen ja uudelleen kunnes 30 minuuttia tulee täyteen ja johonkin tukkimiehen kirjanpidolla ylös, montako kierrosta tuli tehtyä – seuraavalla kerralla sitten tavoitteena päästä pidemmälle kuin viimeksi.

Ei mitään hirmuisen erikoista, mutta ajattelin kirjoittaa ylös kuitenkin, kun treeniaiheisia postauksia olette toivoneet. :) Tällä pääsee vähän helpommin rytmiin mukaan ihan "kotisohvalta käsin" eikä tarvitse välttämättä raahautua salille asti, jos siihen jonkinlainen henkinen blokki syystä tai toisesta löytyy. Ei tällä mitään suurta lihasmassaa tietenkään kasvateta, mutta hapenottokykyä nyt sentään edes, heh. Tuleepa tässä samalla muuten keskityttyä siihen, että liike menee juuri sinne treenattavaan lihakseen saakka sen sijaan, että suoritetaan vain liikettä keinolla millä hyvänsä – tekee hyvää itse kullekin aina vähän väliä!

2 kommenttia:

  1. Pyysin aiemmin videoita ja saimme. Kiitos. Lisää vain, mistä vain :D #pori

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, lisää tulee kyllä varmasti tulevaisuudessa! :D #turku #salo #belfast

      Poista