maanantai 23. maaliskuuta 2015

American Protein Pancakes


Näitä reseptejä löytyy netistä vaikka millä mitalla, mutta tässä tulee oma tämän hetken ykköseni protskuleivonnaisista. Jep, nämä vetävät vertoja jopa taivaallisille proteiinimuffinsseille eli ihan mistään kuivasta pannukakkusesta ei ole kyse, aah slurps. Juuri äsken tein näitä itselleni aamupalaksi ja valehtelematta päällimmäinen ajatus päässä on tällä hetkellä "tahtoo lisää". Kovin paljoa siellä päässä ei ilmeisesti siis liiku tänään... :D

Mutta asiaan, eli reseptiin. Annoksesta tulee siis kaksi pientä, pannulla paistettua pannaria tai yksi vähän isompi. Itse käytin sydän-muotteja, mutta helpommalla pääset, kun annostelet taikinan vain yhdeksi tai kahdeksi pyöreäksi palloksi pannulle. Taikina on onneksi sen verran paksua (aivan kuten amerikkalaisissa pannukakuissa), ettei tässä pitäisi olla ongelmaa.


Amerikkalaiset proteiini-pannukakut

- 1 valkuainen
- 1/2 pieni banaani (tai 1/3 isosta)
- 1 rkl maustamatonta jogurttia
- 1/2 dl proteiinijauhetta (itse käytin Star Nutrition Whey-80 Vanilla-Pear, kestosuosikki leivontaan)
- 1/2 dl kaurahiutaleita (itse käytin Fazer Alku Sadonkorjuu, jossa mukana siemeniä)
- 1/2 tl psylliumia
- 1/4 tl leivinjauhetta
- ripaus kanelia halutessasi

Tuttuun tapaan kaikki sekaisin sauvasekoittimen kanssa, paitsi että allekirjoittanut laittaa sauvasekoittimen terän armoille vain puolet kaurahiutaleista ja loput kippaa taikinaan loppuvaiheessa lusikalla sekoittaen – en tiedä, onko sillä oikeasti vaikutusta rakenteeseen, mutta tykkään kuitenkin tehdä näin päin. :) Tyyli on vapaa ja kaurahiutaleiden tilalla voisi varmasti käyttää myös kaurajauhoja, jos niitä sattuu kaupasta löytymään.

Paista pannulla miedolla lämmöllä pari minuuttia molemmin puolin tietysti lastalla varovasti nostellen ja vahtien, ettei pinta tummu liikaa ja pala.

Valmistelu on hyvä aloittaa sotkulla...



Tarjoilua varten riittää vain kaksi ihanaa pannukakkua päällekkäin ja vaikkapa loraus luomu-hunajaa ja marjoja päälle, nams! Jos taas pannareista tuli mielestäsi rumia (heh heh), voit noudattaa samaa linjaa kuin itse ja lorauttaa päälle luonnonjogurttia marjojen kera. Kaikki virheet vain rohkeasti piiloon, niin kukaan ei arvaa mitään. =) Makukin vain paranee entisestään, kun mukana on ihana jogurttikuorrutus ja muutama lisämakeutta tuova mustikka!

Ehdottomasti kokeilemisen arvoista varsinkin, jos ei omista sitä muffinssivuokaa tai muuten vain jaksa tehdä isoa satsia protskuleivonnaisia kerralla. Jotain mausta kertokoon se, että vielä täällä postauksen lopussakin haikailen uuden satsin perään ja aiemmasta on mennyt vasta max. 30 minuuttia, ääh. :D Tästä tulee pitkä päivä...



Postauksen linkki toteutettu affiliate-linkkinä TradeDoublerin kautta.

5 kommenttia:

  1. Pitää pistää kokeiluun. Tosin mulla ei ole psylliumia, pitää ostaa sitä ensin. Onnistuisikohan jos korvaisin jogurtin rahkalla, sillä meillä ei KOSKAAN ole sitä ja tuntuu vähän turhalta ostaa pakettia parin ruokalusikallisen vuoksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuu varmasti myös rahkalla (tarvittaessa voi ohentaa vähän pienellä lirauksella maitoa) ja psyllium on myös mahdollista jättää pois, jos sitä ei löydy kaapista eikä halua ostaa. :)

      Poista
  2. Näyttää maukkaalta. Tässä muuten uusi laihdutussivu:

    kalorit.info

    VastaaPoista
  3. Mistä nuo muotit on hankittu? :)

    VastaaPoista
  4. Itse amerikantyökommennuksen aikana tein seuraavasti pannukakkuja:
    Cashew-pähkinäletut

    

6 dl Cashew pahkinoita, itte jauhettuna
    
3 kypsaa banaania mossattyna

    1 tl ruokasoodaa

    4 munaa



    Sekoita sileaksi taikinaksi. Paista letut pienessä määrässä voita tai auringonkukka öljyä. Yhtä lettua kohden 3 rkl taikinaa. Käännä vasta, kun lettu irtoaa helposti ja siis se puoli on paistunut. Todella hyviä.

    VastaaPoista