maanantai 15. syyskuuta 2014

Budjettiostoksia

Täältä tulee kuvapläjäys hintatietoineen viime viikon ostoksista. Saatoin ehkä hieman innostua budjettiostoksistani, sillä näitä katsellessa ei tarvitse hetkeen kyllä lihaa ostella, heh.


Stockmann 18,73e
~ loimulohi 280g 8,39e
~ viinirypäleet 500g 2,59e
~ Sorri makea friseesalaatti 150g 1,95e
~ Kariniemen kananpojan paistileike 610g 5,80e


S-Market 36,39e
~ bataatti 971g 3,29e
~ X-tra maitorahka 2 x 500g 2,38e
~ Rainbow rasvaton raejuusto 2 x 400g 4,50e
~ Savulohta 225g 6,05e
~ S-Kotimainen broilerin fileesuikale 2 x 700g 13,98e (6,99e / 700g)
~ X-tra Avokadopussi 2,69e
~ Sorri makea friseesalaatti 150g 1,75e
~ Sorri jääsalaatti 200g 1,75e


S-Market 22,30e
~ S-Kotimainen naudan jauheliha 10% 700g 5,89e
~ Rainbow broilerin fileesuikale 700g 6,99e
~ X-tra Avokadopussi 2,69e
~ Kulta Katriina 3,29e
~ Turun Sinappi 1,69e
~ Sorri makea friseesalaatti 150g 1,75e


K-Citymarket (Mammuttimarkkinat) 23,24e
~ HK Rypsiporsaan kyljys 1,1kg 8,21e
~ Atria broilerin ohut fileeleike pippuri-paprika 750g 6,99e
~ Kariniemen kananpojan fileesuikale 520g 4,50e
~ Myllyn Paras kaurahiutale 600g 0,75e
~ Familymix salaattisekoitus 150g 2,79e (hell no, puolet salaatista limaista...)


YHTEENSÄ 100,66e

Huh, kylläpä muuten kävi ahdistavaksi luetella euroja ja kahden viikon saldo jo täynnä, apua... Toisaalta kaupasta tarvitsee parin seuraavan viikon ajan hakea vain kasviksia, raejuustoa, joitakin hiilarin lähteitä (riisi, kvinoa, bataatti?), sillä lihaa on nyt pakkasessa enemmän kuin tarpeeksi. Nyt vain pää kylmänä ja suunnitelmallisia ostoksia, I can do this.

Parasta tässä on ainakin se, ettei tule ostettua ohi ostoslistan tai ruokavalion. Voisinpa sanoa samaan hengenvetoon, ettei tulisi myöskään heitettyä ruokaa roskikseen, mutta totta puhuen juuri tälläkin hetkellä jääkaapissa odottaa ainakin neljän (tai ehkä jopa viiden) annoksen verran jauhelihaa, johon ei tekisi mieli koskea kirveelläkään. Jatkossa pysyttelen kyllä ehdottomasti broilerissa, kun se kerran on omasta mielestäni sitä mualiman parasta lihaa – jos nyt siis edes pääsen enää lihaostoksille tässä kuussa!

14 kommenttia:

  1. Bataatti on tosi hyvää mutta aika kallista, peruna ja porkkana on onneksi suht. halpoja hiilarin lähteitä. Etkö tykkää niistä? Tulisiko muuten halvemmaksi ostaa esim. torilta kasvikset ja salaatit, nuo valmispussithan on myös aika kalliita? Muuten näyttää eväät jokseenkin samoilta kuin täälläkin, lihaa, x-tra rahkaa ja rainbown raejuustoa tulee käytettyä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, peruna on sitten se budjettiversio, jos bataatille ei löydy enää tilaa. Ensisijaisesti popsin kuitenkin sitä, jos mieli tekee. :) Torillakin voisin kyllä pyörähtää tarkistamassa salaattitilanteen, sillä alkaa ärsyttää salaattien säilyvyys – en kohta uskalla ostaa mitään muuta kuin Lempi-salaattimixiä, kun kaikki tuntuvat joko pilaantuvan päivässä tai olevan jo valmiiksi pilaantuneita, höh...

      Poista
    2. Ja porkkanaa löytyikin kaapista jo. :)

      Poista
  2. Kahvipaketti?! D: -ruttu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahvipaketti. :D Täytyyhän mun asunnosta löytyä kahvia.

      Poista
    2. Nii ku mä tuun kylään! :D Aivan! -ruttu

      Poista
    3. Nii! :) Ja jos joku muu uskaltautuu mun luo kylään mut hiljasta on... :D

      Poista
  3. Budjetti ja Stockmann ei vaan oikein istu samaan lauseeseen vaikka sieltä ostais mitä :D

    Tostakin sais helposti vielä nipistettyä euroja pois, kun kävis siellä Lidlissä. Tosin itellä kun se on tossa heti tien toisella puolella niin helppointahan sinne on ylipäätänsä mennä kauppaan. Mutta tosiasia on se, että lihat, rahka ja raejuusto on siellä kuitenkin vieläkin edullisempia, kun noi muiden firmojen omat tuotemerkit.

    Tarjouksesta välillä kyllä lihaa löytyy parempaan hintaan varsinkin K-supermarketin puolelta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei ole ei, mutta minkäs teet, kun tekee mieli Stockan loimulohta. :D

      Ja jep, Lidliin en ole vielä edes ehtinyt ihan käytännön seikkojen suhteen, kun asun aivan eri suunnassa lähimpään Lidliin nähden. Tässä vaiheessa en ole kuitenkaan kokenut, että tarvitsee aivan äärimmäisyyksiin venyä säästämisen suhteen, sillä pääpiirteissään olen kuitenkin ostanut halvemman laidan tuotteita ja säästöeroissa puhutaan kauppojen välillä nyt enää varmasti muutamasta hassusta eurosta. (Tai näin ainakin uskottelen itselleni!) :)

      Poista
    2. Lidl on kyllä käsittämättömän halpa! Harmillista, kun meidänkään lähellä ei ole eli pitää varta vasten lähteä tai suunnitella kaupassakäynti sen mukaan, että on muutakin asiaa sille suunnalle. Mutta tein hintavertailua ihan perustuotteissa ja oikeastaan kaikki maksoi vähintään 20 % vähemmän! Kuukaudessa siitä tulikin jo huomattava säästö.

      Poista
    3. Kävin nyt sitten vihdoin ja viimein Lidlissä lauantaina ja moni asia siellä todella olikin halvempaa kuin muualla, mutta lihojen suhteen pakko myöntää, että usein Rainbow ta K-kauppojen tarjouslihat vievät voiton tai ovat vähintäänkin täysin samoissa hinnoissa. Joka tapauksessa rakastan kyllä Lidliä, hitsit kun se vain on pienen matkan päässä. :)

      Poista
  4. näen tässä tosi monta "turhaa" ostosta. Syöt järkyttävän paljon lihaa, josta edes osan voisi vaihtaa edullisempiin maitotuotteisiin ja ennen kaikkea kasviproteiininlähteisiin. Lisäksi jotkut lehtisalaatit ja mixit varsinkin ovat tosi paljon kalliimpia kuin jäävuorisalaatti. Bataatin tilalta jos ostaisi esim. tummaa pastaa tai kvinoaa, säästäisi taas jonkun verran. mutta ilmeisesti sulla ei olekaan tarkoituksena päästä mahdollisimman halvalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole tosiaan tarkoitus päästä mahdollisimman halvalla, vaan jos luet muutaman postauksen taaksepän, niin aikomukseni on syödä 50e:llä viikossa. Sallin tottakai itselleni herkuttelut kuten vaikka lohta tai bataattia, jos muilla viikon säästöillä onnistun sen toteuttamaan. :) Kvinoaa multa löytyykin kaapista ja pastan osalta pyrin välttelemään gluteenia, joten sitä en aio ostaa.

      Poista
    2. Mutta hyviä vinkkejä sulla siinä tosiaan sellaisille lukijoille, jotka säästöä etsivät. :)

      Poista