sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Keep calm, it's breakfast time


Miten ihanan seesteinen olo. Viikonloppu, sunnuntaiaamu, hiljaisuus, auringonvalo, aamupala... Normaalisti avaisin ehkä tv:n tai laittaisin Spotifyn soimaan aamun käynnistämiseksi, mutta tänään istunkin vain teekuppini kanssa ja nautin tästä autuaasta hiljaisuudesta. Rauhallinen sunnuntaiaamu rentouttavan viikonlopun päätteeksi on kuin kirsikka kakun päällä, ah. Ei kiirettä, ei stressiä, pelkkää hiljaisuutta ja akkujen latausta.

Ylläolevassa kuvassa näette muuten perinteisen aamupalayhdistelmäni: kaurapuuroa ja raejuustoa mustikoiden kera. En aiemmin liiemmin välittänyt kaurapuurosta ja söinkin kaurahiutaleet usein raakana raejuuston ja mehukeiton kanssa, mutta nyt on tapahtunut jokin käänne. Tämä herkullinen, lämmin aamupala on juuri nyt parasta mitä tiedän ja voittaa monesti jopa päivän muut ateriat mennen tullen. Joko olen löytänyt tosirakkauteni tai sitten tämä on vain alkuhuumaa kera kaurapuuron, mutta joka tapauksessa tämän yhdistelmän kanssa olen onnellinen. Toivotaan, että onni kestää, sillä aamupalana tämä lyö kyllä helppoudessaan laudalta monet muut vaihtoehdot.

Ihan joka aamu en tätä ateriaa kuitenkaan nauti aamupalaksi (vaikka mieli tekisi), sillä ennen treeniä pyrin jättämään hiilarit pois ja syömään ennemmin proteiini+rasva -kombon. Silloin unenpöpperöisen lautaselle päätyy usein munakasta (tai scrambled eggs) fetajuustolla, joskin olen kyllä toisinaan vetänyt ihan kanasalaattiakin aamupalaksi. Sama kai se toisaalta, minkälaisesta ateriasta ne päivän makronsa ottaa, mutta on kyllä kieltämättä outoa vetää kanasalaattia masuun kuudelta aamulla.


Pari asiaa vielä, jotka haluaisin nostaa omasta aamupalastani aiheesta kiinnostuneille esille. Nämä kaksi juomaa toistuvat aamupalassani aina tai vähintäänkin silloin, kun en ole tuli hännän alla juoksemassa ulko-ovesta ulos.

Vihreä tee
Vihreän teen hyödyt nyt varmaankin jokainen jo tässä vaiheessa elämää tietää: auttaa aineenvaihdunnassa ja rasvanpoltossa, sisältää hurjat määrät eri vitamiineja, flavonoideja ja antioksidantteja erilaisine hyötyineen ja sen kofeiini on pitkäkestoista ja tasaista toisin kuin kahvin, jossa kofeiinipiikki tulee ja menee nopeasti. Lisää faktoja vihreän teen hyödyistä voi lukaista esimerkiksi täältä tai vaikkapa itse googlettamalla.

Sitruunavesi
Sitruunavesi on happoisuutensa vuoksi kehon luontainen alkalisoija, joka paitsi poistaa kehoon yön aikana kertyneitä 'myrkkyjä' eli kuona-aineita, niin auttaa myös ruoansulatuksellisissa vaivoissa kuten närästyksessä, ummetuksessa ja pahoinvoinnissa. Juomassa on tietysti myös runsaasti C-vitamiinia, joka auttaa vastustuskyvyn vahvistamisessa ja kaliumia, joka tekee hyvää sydämelle. Puolikas sitruuna kädenlämpöiseen veteen joka aamu ja you're done. Päästyään ruoansulatukseen sitruunamehu myös energisoi ja auttaa torjumaan alakuloa. Lisää voit lukea halutessasi vaikka täältä, täältä tai täältä.

Sitruunavedellä huuhdon kiireestä huolimatta aamun vitamiinit ja lisäravinteet alas ja vihreää teetä kiskon mukitolkulla työpäivän aikana säännöllisin väliajoin. Nams! Pieniä muutoksia ja marginaalisia eroja, mutta helppo toteuttaa kenen tahansa, jos terveyteensä haluaa lähteä panostamaan pienin askelin. :) 

2 kommenttia:

 1. Mulla oli kesän aikana täysi stoppi kaurapuuron syömisestä, jotenkin ei vaan saanut alas! Toisinkuin nyt syksyn tullen maistuu taas aivan ihanalta <3 Ja vihreä tee + sitruunavesi, aamut eivät alkaisi ilman!!!

  Pauliina.K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, kesähelteillä ei varmaan kaurapuurokaan maistu, ihan totta. Mun kohdalla kaurapuuro astui onneksi kuvioihin, kun ilmat olivat ehtineet jo vähän viiletä, fiuh. :) Ihana syksy muutenkin, ihanat ja raikkaat uudet tuulet. <3

   Poista