maanantai 29. helmikuuta 2016

Miinuskiloja ja terveellistä linjaa


Heippa taas pitkästä, pitkästä aikaa. :) Eipä ole tosiaan blogiin tullut kirjailtua mitään, sillä tämä uusi elämä uuden työn, uusien työkavereiden sekä uusien nähtävyyksien ja kokemusten kera on vienyt kerrassaan mennessään. Taustalla pyörät pyörivät kuitenkin aika hyvin olosuhteet huomioonottaen; miinuskiloja on saatu aikaiseksi jo reilut 3 kiloa muutamassa viikossa. Intressit terveelliseen elämäntapaan eivät ole kadonneet mihinkään, vaikken niistä suu vaahdossa enää kirjoittelekaan tai orjallisesti noudata ilman mitään muuta elämää.

Mutta niistä miinuskiloista tosiaan. En ole tehnyt sen kummoisempaa ruokavaliomuutosta kuin sen, että päätin erään ystäväni kanssa vetää Pääsiäiseen asti terveellisen ruokavalion linjaa. Siinä se kaikessa yksinkertaisuudessaan. Ei mitään övereitä äärimmäisterveellisen suhteen, vaan ihan terveellä maalaisjärjellä ja ilman turhia herkutteluja.

Lopputuloksena 2,5 viikon aikana kiloja on lähtenyt varovaisesti arvioituna 3,5 kiloa, ehkä jopa enemmänkin. Sama se, kuinka suuri osuus tuosta on "nestepöhötystä" (huolimatta siitä, että vedenjuonti on allekirjoittaneella ollut jo vuosikausia sellaiset 3-4 litraa per päivä joka ikinen päivä), tsemppaa silti kummasti eteenpäin, kun joulukilot on vihdoin ja viimein saatu karistettua ilman sen suurempaa taistelua. Ja vielä olisi vaikka miten paljon aikaa ennen Pääsiäistä, saa nähdä mihin lukemiin lopulta päädytään. =)

Lähes kaikesta saa väännettyä terveellisemmän version, kun vain viitsii vähän käyttää mielikuvitusta ja heittää rennoksi ruuanlaiton kanssa. Eikä sen terveellisen ruuan tarvitse olla mitenkään mahtipontista – itse sovelsin muun muassa tänään uusimmasta FIT-lehdestä reseptiä oman jääkaapin ja lähikaupan tarjontaan soveltuvaksi. Sen reseptin kun ei tarvitse kaatua hifistelyyn tai puuttuviin raaka-aineisiin, jos sen ei anna kaatua. Simple as that.

Alkuperäinen resepti menee seuraavanlaisesti:


...mutta koska allekirjoittanut tosiaan hieman sovelsi, niin "Even Broileri-pestokeittoon" tuli seuraavia aineksia:

~ kokonaisen broilerin sijaan valmiiksi kypsiä broilerin koipia (drumstick)
~ sipuli
~ perunan sijaan bataattia
~ vihreitä papuja
~ valkoisia papuja
~ flageolet-papuja
~ babypinaattia
~ vihreää pestoa


Ja hyvää tuli! Tätä syödään täällä suunnalla parisen päivää, ei hassumpaa. FIT-lehdellä on tosiaan nyt synttärikampanja ja kuten vanhenemiseen kai kuuluukin (heh), niin lehti on ottanut vähän kasvonkohotusta ulkoisesti. Mikä tärkeintä kuitenkin – kuten aina elämässä – se on myös tai oikeastaan erityisesti panostanut sisäiseen kehitykseensä ja kauneuteensa. (<3) Tuttujen liikunta- ja ruokavinkkien lisäksi lehdestä löytyy myös tyyliin liittyviä juttuja, motivaatioboostia nyt tietenkään unohtamatta. Hauskaa synttäriä FIT, jokainen vuosi on vain plussaa eikä tunnu missään, eikös? ;)

Synttärikampanjana FIT tarjoaa lukijoilleen 5 numeroa yhteishintaan 19,90 € ja siihen kaupan päälle vielä treenipyyhe ja Face Stockholmin matkakokoiset kylpytuotteet tilaajalahjana. Jos siis kuntolehdet kiinnostavat, niin tässäpä yksi varteenotettava synttärisankari tarjolla. :)


Nyt ei muuta kuin tätä postausta pakettiin, villasukat jalkaan ja peiton alle, jotta uusi päivä pääsee huomenna taas alkamaan mahdollisimman vähäisin silmäpussein. (Täällä eletään -2h Suomen aikaan nähden.) Katsellaan, milloin palaan taas tänne blogin pariin päivittämään kuulumisia, mutta sitä odotellessa voitte aina seurailla menoa reaaliaikaisesti Instagramin tai Snapchatin puolelta nimimerkin evellyn0 takaa. Palaillaan!

Postaus tehty yhteistyössä TradeTrackerin ja FIT-lehden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti