maanantai 28. syyskuuta 2015

Top-5 saliliikkeet

Tässä vähän omalla rytmillä salitreenejä (mm. vanhempien autotalli-salilla :D) tehneenä olen yrittänyt mennä vähän sieltä mistä aita on matalin eli valita suoritettavaksi niitä liikkeitä, mitkä nyt sattuvat olemaan niitä mieluisimpia ja sitä kautta laskea kynnystä palata takaisin treenirytmiin. Jäin miettimään näitä vähän pidemmäksi aikaa ja ajattelinpa sitten listata myös blogiin lempparini!

Mitkä ovat teidän lemppariliikkeitänne (ja miksi), vai löytyykö sellaisia? Tai oletko koskaan pysähtynyt miettimään tai ennen kaikkea listaamaan ja valitsemaan niitä suosikkeja? Äkkiseltään jopa vaikeampaa kuin uskoisi – ja ehkä hieman yllättävääkin. :)


1. Kyykky
~ Tämä entinen murheenkryyni on käännetty suosikiksi, sillä tekniikka alkaa ainakin omasta mielestä mennä jo suhteellisen nappiin. :) Liikkuvuudessa olisi parannettavaa varmasti koko ajan, mutta kunhan pääsen nyt alkuun siihen 90 asteen kulmaan ja saan tehtyä puhtaasti sitä kautta, niin se riittää. Tehokas ja varma, tykkään. En tykkää ihan niin paljoa (lue: ollenkaan...) smithissä tehtynä, vaan mieluiten vapaalla.

2. Suorin jaloin maastaveto
~ Ahhhhh... Olisi ehkä pitänyt laittaa tämä kaveri ykköseksi! Rakastan. Omasta mielestäni helppo sekä tehdä että saada tuntumaa ilman sen suurempia ongelmia, kun taas esimerkiksi normaalia maastavetoa en vain yksinkertaisesti halua enää tehdä ilman ammattilaisen opastusta, sillä siinä tekniikka ei ole vielä tähän päiväänkään mennessä osunut nappiin ja pelkään rikkovani itseni sitä harjoitellessa. Siksi pysyn mieluummin tässä.

3. Pystypunnerrus
~ Tämä saa kädet tutisemaan ja olkapäät tulille, viha-rakkaussuhde tähän. :D Mikään muu liike ei ole saanut näkemään tulta niin paljon kuin pystypunnerrus, kun tajuat, että ne pienet painot (tai tanko) eivät yksinkertaisesti vain enää nouse tahdonvoimalla tietyn pisteen yli vaikka kuinka yrittäisit. Pistää janoamaan kehitystä enemmän kuin mikään muu.

4. Kulmasoutu
~ Käsipainolla tai tangolla, tykkään molemmilla. Sama kuin suorin jaloin maastavedossa – tämä vain yksinkertaisesti sujuu ja tuntuma löytyy helposti, menee kai siis oikeaan paikkaan. Polttelu selässä on muuten kaikessa kauheudessaankin yksi vetreyttävimmistä tunteista. :)

5. Rintalihakset ("perinteinen")
~ Tässä saa olla makuuasennossa. :D

Muitakin kivoja on, kuten hauiskäännöt ja ojentajat, olkapäät eri muodoissa, rintalihakset eri muodoissa, jalkojen treenaus eri laitteissa, lantionnostot jne, mutta tässä kuitenkin listattuna ne kaikkein kivoimmat. Jos huomasit, niin suurimmaksi osaksi tykkään tehdä liikkeitä vapailla painoilla enkä olla sidottuna mihinkään tiettyyn laitteeseen, hassu juttu. Seuraava postaus pitäisi kai olla sitten inhokkien top-5 toimien samalla "kehityskohteiden top-5" -listana, heh. Totta puhuen siinä kohtaa ei varmaan viiden liikkeen listaus riitäkään, sen verran niitä inhokkejakin on ehtinyt tässä vuosien varrella tulla vastaan... :DDd

2 kommenttia:

 1. Mun lemppari on maastaveto, oon kai siinä jonkinlainen luonnonlahjakkuus. Tekniikka meni kohdalleen heti ja sitä on useampi eri pt kehunutkin, ja saan jopa nostettua melko vaikuttavia painoja.

  Tykkään myös kulmasoudusta, penkistä ja jalkaprässistä, vaikka penkissä olen säälittävän heikko. Toivoisin tykkääväni kyykystä ja askelkyykystä mutta ei, ne on ihan hirveitä enkä vaan osaa. Ehkä vielä joskus. En myöskään tykkää mistään hauiskäännöistä, pohjeliikkeistä tms eristävistä jutuista ja olen itse asiassa lopettanut niitten tekemisen kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon sitten niin älyttömän kateellinen sulle tosta maastavedon tekniikasta, ihan vain tiedoksi. :D Aah askelkyykyt, bulgarialaiset askelkyykyt, penkillenousut ja ylipäätään kaikki, missä liikkeet tehdään vuorojaloin ovat mulle kyllä niitä inhokkeja... Eivät tekniikan vuoksi, vaan sykkeen. :/ En tykkää, vaikka tuntuma kyllä löytyisikin heh.

   Poista