torstai 7. tammikuuta 2016

Äidin pikku-tyttö menee muille maille


... äidin pikku-tyttö menee vaikka ulkomaille!

Pää on sen verran pyörällä edelleenkin kaikesta tohinasta, mitä viime viikkoina on tapahtunut ja päivät ovat menneet niin hurjalla vauhdilla, että tuntuu vieläkin ihan ylitsepääsemättömältä pysähtyä ja lähteä purkamaan kaikkea teille kirjalliseen muotoon. Yritetään nyt kuitenkin. Mistä aloitan, mihin lopetan ja mitä siihen väliin kirjoitan? Huhhei, huippaa pelkkä ajatuskin, mutta tästä lähtee!

Aloitan sillä, että päätin repäistä ja irtisanoa Turun vuokra-asuntoni marraskuun lopussa ilman tarkempaa tietoa tulevasta. Ainoa, minkä tiesin varmaksi oli se, että tämä neiti lähtee viimeistään keväällä Britteihin etsimään töitä ja kokeilemaan elämän kantamista sillä suunnalla. Mikä tahansa työ kelpaisi mahtavana kokemuksena, kunhan vain ensin pääsen paikan päälle ja lähtöpäivää odotellessa voin helposti asustaa parisen kuukautta vanhempieni luona ja säästellä hieman matkakassaa.

Sitten tuli synttäripäivä, 17. joulukuuta. Synttärilahjaksi sain a) toimia aamun koiravahtina ihanalle staffipennulle, b) huvittavan lahjan parhaalta ystävältäni ja c) puhelinsoiton Pohjois-Irlannista koskien työpaikkaa, jota olin hakenut edellispäivänä. Puhelinsoitto alkoi kuulumisten vaihdolla – minä kerroin, että hyvin menee, koska synttäripäivä ja iloinen haastattelija lauloi pätkän onnittelulaulua, heh. Tästä alkoi prosessi, joka päättyi 22.12 työtarjoukseen Belfastissa. :)) Omien sanojeni mukaan paras etukäteis-joululahja ja haastattelijan sanojen mukaan myöskin myöhäinen synttärilahja!


Ja sen jälkeen on ollutkin melkoista rumbaa. Paitsi että normaali muutto Turusta vanhemmilleni piti hoitaa joulupyhien ja uuden vuoden välissä loppusiivouksineen päivineen, piti myös alkaa järjestellä muuttoa ulkomaille – ja voi tytöt ja pojat, miten paljon hommaa tähän lopulta liittyykään. Monen monta aamua on alkanut sillä, että olen ollut parisen tuntia vuoronperään puhelimessa ja netissä etsimässä lisätietoa, jonka jälkeen taas puhelimessa ja sitten taas nettiin.

Vaikka teoriassa sitä voisikin vain napata matkalaukun ja lähteä lentoon tuosta noin vain, niin käytännössä sitä haluaa kyllä hoitaa kaiken mahdollisen kuntoon etukäteen niin täällä Suomessa kuin ennen Brittein saarille saapumista – ja prosessihan jatkuu luonnollisesti tuli hännän alla heti, kun viimein astun Belfastin lentokentälle. Paljon on jo saatu hoidettua, mutta paljon on myös vielä tekemättä. Ja tärkein, joka on toki sanomattakin selvää; jäljelläolevat 2,5 viikkoa yritän täyttää mahdollisimman pitkälle perheen ja ystävien seuralla.


... ja jotta pysyttäisiin vielä hieman blogin aihepiirissä, niin olen myös kovasti yrittänyt tässä syödä sen verran kevyesti, ettei tarvitse saapua täysin possuna Belfastiin. Joulun jälkeen kylläkin hieman takeltelee tämä viimeisin suunnitelma (:D) ja kyselisinkin siis samalla, minkälaisilla ruokavalioilla te olette lähteneet vuoteen 2016? Omassa päässä vaihtelee jatkuvasti a) hiilariton, b) 3x päivässä terveellisesti syöminen, c) Superdieetti-runko ja d) perus-terveellinen syöminen hieman kaloreita/makroja tarkkaillen, mutten ole onnistunut lyömään mitään vaihtoehtoa lukkoon ja nyt ollaan varsinaisessa sekamelskassa sen suhteen. Keskittyminen kun on muutenkin hieman muualla, niin tällä osa-alueella kieltämättä horjuu nyt. Kaiken kruunaa päällä vellova flunssa, joten lenkillekään ei ole asiaa mahtavan pirteistä pakkaskeleistä (<3) huolimatta.

Tähän on kai hyvä lopettaa tämä "ensimmäinen raportti" ja varmasti ymmärrättekin, että seuraavat viikot saattaa olla hieman hiljaista ennen kuin tilanne taas pikkuhiljaa rauhoittuu. Kuntosalia ajattelin kyllä Belfastista etsiä heti ensimmäisenä, kunhan asumiskuviot alkavat selkeytyä ja muutenkin palata ihan normaaliin arkirytmiin koskien tätä blogia, treenejä ja syömisiä ynnä muita, joten minkään muun kuin tukikohdan ei pitäisi näin alkuun muuttua. Elämä jatkuu ihan normaaliin tapaan myös Belfastissa, toivottavasti tietysti vielä parempana kuin mitä jo tähän asti. :) Olen onnellinen.

Vuoden 2015 "kivat / positiiviset / hymyilemään saaneet jutut" avattu ja käyty läpi. :) Aikamoinen vuosi oli, ilolla saa myöntää!

6 kommenttia:

 1. Mahtava repäsy ja maiseman vaihto! Kova tyttö oot! Nautihan uudesta elämän seikkailustas ja muista että aina takasin voi tulla eikä se edes tarkoita että pitäs tulla häntä koipien välissä. Tuo ajatus aina lohduttaa, kun hyppää johonkin tuntemattomaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olipa ihanan mieltälämmittävä kommentti ja tosiaan hyvä itsellekin muistaa, että jos takaisin haluaa missä tahansa vaiheessa tulla, niin häntä pystyssä silloinkin! :) katsotaan miten käy, toivottavasti viihdyn pidempään mutta jos en, niin Suomessakin hyvä olla ja elää. Raporteilimisiin!! :D

   Poista
 2. Vau mikä rohkea päätös, huippua! :) Saako kysyä, minkälaisessa työssä aloitat?
  Itsekin mietin millä tavalla laittaisin taas syömiset kuriin joululoman jälkeen ja olen päätynyt noudattamaan superdieetin runkoa, tosin hieman soveltaen (syön muitakin kuin pelkkiä vihreitä vihanneksia ja lisäksi banaania). Se on osoittautunut toimivaksi ja helpoksi noudattaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eli periaatteessa sosiaalisen median asiakaspalvelua ja teknistä apua suomen kielellä (Belfastista tosiaan käsin) :) odotan innolla, tuntuu että vihdoinkin juuri omien kiinnostusten ja vahvuuksien mukaista työtä! Oih, tolla kuvauksella munkin alkoi tehdä mieli Superia taas, vaikka käytäntö on osoittanut, ettei musta taida olla juuri tässä kiireessä noudattamaan ihan niin tarkkaa rytmiä... Mulla ehkä kallistuu nyt kalorien tarkkailuun, mutta Super kyllä sydämessä vahvasti mukana ja varmaan sillä sitten jatkuu Belfastissa! :)

   Poista
 3. Oi vitsit miten kuulostaa kivalta vaihtelulta!! Tässähän oikein melkein hypähtelee ilosta sun puolesta :) Oikein mahtavaa Belfastin valloitusta!

  PS. Perusterveellisellä ja onnellisella ruokavaliolla mennään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna! Jee, otan sut kyllä blogin välityksellä virtuaalisesti mukaan sinne Belfastiin. :) Perusterve ja onnellinen kuulostaa siltä, että ne menee tosi hyvin yhteen. <3

   Poista