lauantai 15. elokuuta 2015

Proteiinia omppupiirakasta

Julkaistaan nyt vielä tämäkin ohje, vaikka taikina syntyy lähes täysin samoista aineksista kuin mustikkapiirakankin – ainoa, mitä lisäsin, oli 1tl psylliumia ja vähän reilummalla kädellä kanelia sekä tietysti omppulohkoja mustikoiden tilalle. Hyvää tuli!

Nämä kevyet, rasvattomat, vähähiilariset ja äärimmäisen nopeasti valmistuvat proteiinileivonnaiset ovat olleet varsinainen lifesaver Superdieettiä eteenpäin porskutellessa – on niin älyttömän helppoa napata pari kunnon kokoista palaa omena- tai mustikkapiirakkaa aamupalaksi, välipalaksi ja/tai iltapalaksi ja huolehtia kunnon ruokailuista vain kaksi kertaa päivässä. Puhumattakaan herkullisuudesta, kun rahkat, raejuustot ja kananmunanvalkuaiset korvautuvatkin kunnon leivonnaisella, slurps!


Tarvitset:
~ 2 kypsää banaania
~ 2 kokonaista kananmunaa & 2 valkuaista
~ 2-3 rkl rasvatonta maitorahkaa
~ 1,5 dl vanilja(-päärynä)wheytä
~ 2 tl leivinjauhetta
~ ½ tl suolaa
~ 1 tl kardemummaa
~ 1-2 tl kanelia
(~ 1 tl psylliumia)

Pinnalle:
~ 2-3 dl omenalohkoja

Jälleen kerran uuni lämpenemään 200 asteeseen ja kaikki taikinan ainekset kulhoon vapaavalintaisessa järjestyksessä. Surrauta taikina sauvasekoittimella sekaisin, koko komeus leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan ja asettelemaan päälle omenalohkot, jotka luonnollisesti myös hieman uppoavat taikinan uumeniin. Ripottele halutessasi omenalohkojen päälle vielä hieman kanelia ja paista uunissa keskitasolla 15 minuuttia. Valmis!

Ravintoarvot yhdelle palalle (yhteensä 8 palaa):
~ 95 kcal
~ 8,5g proteiinia
~ 9,5g hiilihydraatteja
~ 2g rasvaa


Postauksen linkki toteutettu affiliate-linkkinä TradeDoublerin kautta.

2 kommenttia:

  1. Kumpi on sun makuun parempaa, omena- vai mustikkaversio? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm... Mä en enää muista, miltä mustikkaversio maistui :D Täytyy tehdä kohta molemmat uudelleen ja kertoa sitten lopullinen vastaus. :) Omppu oli ainakin todella mehevää joten en yllättyisi, jos omenaversio olisi sittenkin parempi kuin mustikka.

      Poista