keskiviikko 5. elokuuta 2015

Kasvikset keiton muodossa (Superdieetti)


Jostain mielijohteesta en halunnut käyttää tämän päivän lounaaseen grammaakaan ylimääräistä rasvaa, mutta mielitekona oli silti lämpimät, kypsät vihannekset eikä uunissa höyryttäminen houkutellut. Siispä syntyi keitto.

Ja tulipa muuten todella maukas keitto ollakseen pelkkää kasvista, puhtaita mausteita, vettä ja maustamatonta broileria! Todellisuudessa broilerin makua ei keiton herkullisen liemen ja maukkaiden kasvisten alta bongannut lainkaan, joten proteiinin lähteenä voi käyttää ihan mitä vain haluaa – tofua, possua, broileria, raejuustoa tai mitä nyt ikinä keksiikään.

Se jos mikä on kuitenkin varmaa, että grammaakaan lisähiilareita tai -rasvaa tämä maukas kokonaisuus ei kaivannut. <3 Tätä voi soveltaa vaikka loputtomiin ja käyttää juuri niitä omiin makuhermoihin sopivia tai vain kaapista sattumalta löytyviä kasviksia, mutta oma nappiin osunut keittoni meni seuraavalla tavalla:

Tomaattinen broileri-kasviskeitto
yhdelle 

- 5-7dl vettä (en mitannut :D laita silmämääräisesti sopiva määrä)
- 1 porkkana
- ½ purjoa
- ¼ paprikaa
- 1 pieni (tai ½ iso) sipuli
- 1dl säilykeherkkusieniä
- 1tlk (70g) tomaattipyrettä
- 100g maustamatonta broilerin rintafileetä (aiemmin uunipellillä valmiiksi kypsennettyjä)
- 1tl currya
- 1tl cayennepippuria
- ripaus Steviaa tai sokeria
- laadukasta suolaa maun mukaan
- tuoretta tai kuivattua persiljaa

Aloita pilkkomalla kasvikset haluamasi kokoisiksi suupaloiksi ja laittamalla vesi kiehumaan. Veden kiehuessa kattilaan menevät ensin pilkotut porkkanat, muutaman minuutin jälkeen perästä muut kasvikset ja tomaattipyre sekä kaikki mausteet. Tämän jälkeen puuttuu enää oman maun mukaan pilkottu kypsä broileri ja herkkusienet (jos niitä haluaa laittaa), jonka jälkeen keiton annetaan kiehua muutaman minuutin ajan ja jätetään kunnolla jäähtymään ennen ruokailua.

En ajatellut tekeväni tästä reseptiä, joten määrät ovat suuntaa-antavia ja keittoaikakin oli x minuuttia – ei kuitenkaan kauaa, sen verran nälkäisenä kokkailin tätä herkkulautasellista. Arviolta kokonaiskeittoaika ei voinut kuitenkaan ylittää 10 minuuttia, ei sitten millään. Jäähtymisaika olikin se todellinen haaste, kun keitto olisi jo ollut valmista, mutta piru vie liian kuumaa syötäväksi, heh.

Suosittelen testaamaan – terveellisyydestään huolimatta erittäin, erittäin maukas ja täyttävä lautasellinen luvassa. Painonpudotuksellisesti keiton cayennepippurikin toimii erittäin hyvänä lämmittäjänä ja aineenvaihdunnan vauhdittajana, sillä jos jotain, niin tätä keittoa lusikoidessa tulee ainakin kuuma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti