sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Kuvittele

Kuvittele, että istahdat auton takapenkille. Auto lähtee liikkeelle ja odotukset ovat suuret - edessä on ilontäyteinen päivä ystävien kanssa juhlistaen. Aurinko paistaa ja hymy on herkässä.

Pian tapahtuu jotain yllättävää. Kaikki tapahtuu toisaalta kuin sormia napsauttamalla ja toisaalta taas kuin hidastetusta filmistä. Auto on selällään. Tajunta sumenee.

Kuvittele, että joutuisit heräämään takaisin tähän maailmaan erilaisena kuin ennen - halvaantuneena vyötäröstä alaspäin.

Monet unelmat ja haaveet ovat kaatuneet ja elämä itsessään - jo ihan arkisista askareista lähtien - onkin yhtäkkiä vaikeampaa kuin ennen. Miten ihmeessä tsemppaisit itsesi jaksamaan? Unelmille on keksittävä korvike, elämästä on löydettävä uudenlaisia iloja. Pienestäkin on osattava iloita.

Nyt voit palata takaisin ajatusleikistä tähän päivään. Sinulla on edelleen ne kaksi ihanaa toimivaa töppöstä, jotka liikkuvat ajatuksen käskystä toisensa eteen. Liikkuminen on etuoikeus, ei itsestäänselvyys. Arvostetaan sitä, ennen kuin joudutaan tilanteeseen, missä juoksemisesta saa vain haaveilla.

Samaa voi toki soveltaa kaikkiin elämän osa-alueisiin. Välillä kannattaa pysähtyä ja olla iloinen ihan kaikesta siitä, mitä jo on: terveys missä muodossa tahansa, kolotuksista ja olemassaolevista vaivoista viis tai rakkaat ja välillä vähemmänkin rakkaat, mutta silti korvaamattomat perheenjäsenet, maukas ja ravitseva ruoka jota et malta päästä mussuttamaan, nätit hiukset ennen kuin sotket niihin purkkaa ja joudut leikkaamaan pois, söpöt sukat, kupillinen aamukahvia, mitä tahansa.

"Tyyntä myrskyn edellä" ei ole tyhjänpäiväistä seilailua, vaan auringosta ja elämästä nauttimista. On kai ihan luonnollista ottaa kaikki itsestäänselvyytenä, mutta on paljon hauskempaa ja mielenkiintoisempaa, kun ei ota. :)


(Disclaimer: videon ei ole tarkoitus mollata kissoja, ne ovat ihania siinä missä kaikki eläimet! <3)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti