perjantai 6. maaliskuuta 2015

Smoothia smoothieta


Smoothiet ovat siitä kivoja kavereita, että niihin voi upottaa eli piilottaa vaikka mitä hyviä raaka-aineita, joita ei välttämättä muuten jaksaisi tai vaivautuisi nauttimaan päivittäin tai edes muuten säännöllisesti. Vihersmoothieihin tarttuu yksi jos toinenkin, mutta itselleni ne ovat vielä tuntematon maasto, jonka valloittamista odotellessa pysyn ihan perinteisissä malleissa.

Voisin laittaa tähän monia eri variaatioita "smoothie-resepteille", mutta totta puhuen en näe tarvetta siihen. Smoothieenhan voi tunkea mitä tahansa maan ja taivaan väliltä sen puitteissa, minkä mausta itse tykkää ja mitä vitamiineja ja ravintoarvoja siihen haluaa sisällyttää. :) Sen tarkemmin en osaa myöskään itse sanoa, mitä olisi milloinkin hyvä vetää ravintoarvojensa puolesta, joten tuttuun tyyliini pysyttäydyn lähinnä siinä, mikä on kevyttä, proteiinirikasta, herkullista ja ennen kaikkea helppo valmistaa.

Omaan mustikka-smoothieeni tulee siis niinkin paljon aineksia kuin:
~ 250g maitorahkaa
~ kunnon loraus sokeroimatonta mustikka-mehukeittoa (mitä enemmän, sen juoksevampaa – tietysti)
~ muutama mustikka

Jos nyt villiksi heittäydyttäisiin, niin joukkoon voisi tunkea erilaisia superjauhoja, banaania, melonia, ananasta, mehua, maitoa (tai nykyvillityksen mukaan varmaankin mantelimaitoa), lehtikaalia tai siitepölyäkin jopa ja mitä nyt ikinä haluaakaan. Jokainen oman makuaistinsa ja toiveidensa mukaan.

Jos nyt ihan totta puhutaan, niin välillä kaikenlainen hifistely näiden erikseen markkinoitujen superfoodien kanssa käy raskaaksi ja tykkäänkin siitä syystä pitää tällä hetkellä kaiken todella maanläheisenä ja yksinkertaisena murehtimatta sen enempää yksityiskohtia. Tällainen vaihe siis menossa tällä hetkellä, mutta jos jotain, niin ainakin ruuat pysyvät maistuvina ja kevyinä – se riittää. :)

2 kommenttia:

  1. Olen myös erittäin ylpeä Team Smoothien jäsen :D Joka aamu ja joka iltapäivä se kuuluu mun perusruokavalioon, aijai. Mehukeitoista en kyllä tykkää eli harrastan maitorahkan lisäksi hedelmiä ja marjoja sekä chia-siemeniä ja kauraleseitä, mutta on hei pirun hyvää ja helppoa! :) Viherversiota olen kokeillut vain valmiilla vihersmoothiemix-jauheilla, ei sovi tähän suuhun kyllä ne...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Team Smoothie, hehhe :D smoothieita olen kyllä kaivannut ruokavaliooni ja nyt tuntuu siltä, että kikkailen ne vaikka väkisin jatkossa nassuun ja aterioille. Toi viherjuttu täytyy vaan vielä joku kaunis päivä testata, jotta voi sitten antaa oman rehellisen arvionsa sillekin mömmölle. :D

      Poista