lauantai 22. maaliskuuta 2014

Broileri-kookospasta shirataki-nuudeleilla


Tässä tulee vielä todella simppeli ja herkullinen resepti proteiini+rasva -aterioille tai esim. niille, jotka muuten vain välttelevät hiilareita. Ateria on paitsi lähestulkoon hiilariton, niin myös maidoton ja luonnollisestikin gluteeniton. Nam nam, ehdotonta lemppariani tällä hetkellä! :) Ja tätä on myös todella helppo soveltaa niillä raaka-aineilla, joita kotoa löytyy tai joita muuten vain haluaa käyttää – kookosmaito ja shirataki-nuudelit ovat sitten ne, minkä ympärille koko hässäkkä rakentuu.

Raaka-aineet:
~ 100-150g kypsää maustamatonta broileria
~ säilykeherkkusieniä
~ 1 pkt shirataki-nuudeleita
~ ⅓ tölkkiä kookosmaitoa
~ himalajansuolaa & cayennepippuria – tai periaatteessa mitä tahansa haluamiasi mausteita!

Shirataki-nuudeleista sen verran, että itse olen kokeillut tätä reseptiä niin normaaleilla shiratakeilla, fettuccine-shiratakeilla kuin "riisi-shiratakeillakin" ja maku (+ koostumus) on ollut jokaisen kanssa varsin loistava, mutta suosikiksini nousi kastikkeen vetisyyden vuoksi se riisimäinen shirataki-nuudeli.

Eli tähän on nyt kaksi valmistustapaa. 

Hifistely: paista pannulla pienessä määrässä kylmäpuristettua kookosöljyä broilerit ja herkkusienet (+ mahdolliset muut raaka-aineet), heitä joukkoon kookosmaito ja anna kiehahtaa. Tämän jälkeen laita joukkoon vielä valutetut shirataki-nuudelit, mausta nuudeleita suolalla ja cayenne-pippurilla ja sekoita ne kookosmaidon ja broileri-herkkusienisekoituksen joukkoon. Anna hautua 5-10min pienellä lämmöllä ja laita tarjolle.

Simppeli: mittaa vain kaikki ainekset kattilaan, pistä levy päälle ja odota, että ruoka on kauttaaltaan lämmitetty. Kippaa lautaselle ja syö. :D


Loppuun vielä ravintoarvot karkeasti arvioituna:

Energiaa 390 kcal
Proteiinia 35g
Rasvaa 26g
Hiilihydraatteja 6g
Postaus sisältää mainoslinkkejä.

2 kommenttia:

  1. Mistäs noita nuudeleita saa ostettua? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse ostan omani Fitnesstukulta, linkit on tässä postauksessa, mutta varmasti muistakin urheiluravinnekaupoista ym vastaavista löytyy. :) Googlettamalla Diet Noodle tai Shirataki Noodle löytynee!

      Poista