maanantai 17. maaliskuuta 2014

Kahden viikon ketoosi

Ahh miten ihana tunne, kun tietää olevansa osaavissa käsissä ja että musta pidetään niin hyvin huolta. Ja puhun nyt tietysti pt:stäni. :D Se ero, jonka huomaan toisen ammattitaidossa verrattuna siihen, että yrittäisin omin nokkineni tehdä tätä, on valehtelematta ihan huikea. Jos joku ottaisi pt:ni ja hänen rautaisen ammattitaitonsa pois, niin olisi sama kuin joku käskisi mun korjata rikkinäinen auto alusta loppuun asti pelkkien keskustelupalstojen ja youtuben avulla. Itkisin varmasti molemmissa tilanteissa. :D Onneksi kummastakaan tuskin tarvitsee huolehtia.

Huhtikuun alkuun ja jälleen kerran uuteen ruokavalio- ja treeniohjelmaan on aikaa tasan kaksi viikkoa. Samalla mulla lähtee nyt käyntiin tasan kahden viikon ketoosi – hiilarit nolliin. Me tehdään tämä mun kohdalla (kuulemma) syystä että kahdessa viikossa mun keho on jo varmasti kääntynyt käyttämään rasvaa pääsääntöisenä energianlähteenä JA ei yli kahta viikkoa, koska ketoosilla on hyvin vaikea ellei mahdoton kasvattaa lihasta. Ja mitä enemmän lihasta, sitä enemmän rasvaa palaa. :) Ketoosi on mulle vuosien takaa tuttu juttu ja pidän sitä ns. mielelläni, sillä hiilareista karsiessa siihen tottuu eikä niitä enää hetken päästä tee enää lainkaan mieli – ja se fiiliskin mulla on ketoosissa ollut aina loistava ja energinen.
Kaikkea hyvää: chia-siemeniä, kvinoaa ja kaakaonibsejä.

Eräs täällä kirjoittelee nyt aamuisen rasvaprosenttimittauksen jälkeen aurinkoiselta kotisohvalta. Kolmen päivän putki vapaata tarkoittaa henkisten akkujen latausta, (koulutehtäviä,) hyvää ruokaa ja hyvää mieltä liikunnasta. Ihanaa, kun on kerrankin vain aikaa, voi vaikka ihan pysähtyä hetkeksi ja olla tekemättä yhtään mitään. Tekstikään ei tunnu kulkevan, kun pääkoppa taitaa olla jo lomailufiiliksissä – tai sitten muuten vain jumissa… Parempi siis kai lopetella tämänkertaiset kuulumiset tähän. :) 

8 kommenttia:

 1. Olisi kiva saada postausta miten käytät chia siemeniä sekä muitakin vinkkejä mistä saat tarvittavat kuidut ketoosin ajan. Onko esim. vinkkiä miten korvata ainainen kaurapuuro + raejuusto + mehuk., niin että kuituja tulee, mutta hiilareita ei, esim. juuri chiaa hyödyntäen ja sillä pitäisi jaksaa silti samalla tavoin kuin puurolla ainakin se 4h. Kiitos jos ehdit vastailla/on antaa neuvoja :) Kiva blogi ja tsemiä uusiin haasteisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No proteiinihan pitää nälkää parhaiten loitolla, joten aamupuuron sijaan kehoittaisin syömään jotain proteiinipitoisempaa! :) Chiaa olen toistaiseksi laittanut vain rahkan sekaan, mutta vaihtoehtojahan on runsaasti. Niitä voi ripotella vaikka sellaisenaan salaatin joukkoon, tai mihin nyt keksiikään ja turvottaminenkin onnistuu.

   Ketoosin aikana ajattelin kerryttää ravintokuituja mm. parsakaalista ja ylipäätään vihreistä kasviksista. Ajattelitko itse ketoosia myös? Omalla kohdalla kaksi viikkoa on kuitenkin onneksi suht lyhyt aika enkä ole aiemmin kärsinyt ruuansulatusongelmista, joten en osaa murehtia tätä sen enempää. Chia-siemenissäkin on hieman hiilareita ja ylipäätään kaikessa, missä on vähänkin enemmän kuitua, mutta voi niitä valintoja silti tehdä viisaasti eli ei kaiken ravintokuidun tarvitse missään nimessä olla viljamuodossa. :) Erilaiset pavut (kidney, mustapapu, kikherne) ovat myös kuitupitoisia, jos ruokavaliosi sallii hieman hiilareita!

   Poista
 2. Minkä pituisia treenisi ovat yleensä? Harrastatko yhtään aerobista liikuntaa ja ootko kokeiluut esimerkiksi intervall juoksua? Jos oot niin mitä mieltä oot siitä kun sanotaan että se on hyvää tukea saliharjoittelulle niin mitkä on sun omat kokemukset?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä mulla aika lailla tunti aina salitreeniin menee. Harrastan aerobistakin, mm. kevyitä ja suht lyhyitä juoksulenkkejä sekä nimenomaan HIIT-treeniä (High Intensity Interval Training) kuntopyörällä. HIITistä mulla on jäänyt hyvät fiilikset – nopea (20min), rankka (hiki valuu ihan törkeenä) ja polttaa rasvaa todella tehokkaasti! Kunhan ilmat tästä lämpenevät, niin vetelen HIITin varmasti myös ainakin tasamaa-sprintteinä, ehkä jopa mäkijuoksuina jos löydän hyvän maaston. :) Saliharjoittelun tukena -kysymykseen en osaa vastata ennen kuin kysyt tarkentavia kysymyksiä, että millä tavalla? :D

   Poista
 3. Keskityin taas olennaiseen,eli mistä nuo lasipurkit on? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Askosta löytyi, merkkiä en nyt keksi. Muistakin sisustusliikkeistä saattaa siis tietysti löytyä! :)

   Poista
 4. Onko ton ketoosin idea siis, että elimistö käyttää sun kehon rasvaa energianlähteenä? Jatkuuko se kuinka pitkään dieetin loputtua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän viikon enää kestää ja tosiaan, sehän siinä tarkoituksena yksinkertaistettuna. :)

   Poista