tiistai 22. tammikuuta 2013

Ultimate-fitspiration!

Voi vitsit, mua pääsi puraisemaan fitspiration-kärpänen nyt oikein pahasti ja oon niin motivoitunut laihduttamiseen (= ruokavalio) ja kiinteytymiseen (= treenailu) etten meinaa pysyä näissä college-pöksyissäni! :D

Alkusysäyksen tähän uuteen intoon antoi Linda Manuella -blogissa silmiin osunut Emmyn tarina, tarkalleen ottaen Emmyn 'ennen ja jälkeen' –kuvat. Tuli niin vahva tunne siitä, että toi ei pelkästään voi olla vaan tulee olemaan myös mun tarina! Tottakai mä pystyn siihen ja tottakai mä teen sen! :) Ja siitä se sitten lähti eteenpäin. Seuraavana pysäkkinä oli weheartit.com ja fitspiration-kuvien metsästys, mitäs sanotte näistä:

Jokainen ihminen pystyy siihen, jos vain päättää niin ja pysyy päätöksessään! :)

Kokonaisuutena prosessi on tottakai aikaavievä enkä kuvittele saavuttavani tuloksia pikaohjelmalla. Kurinalaisuus ruuan suhteen jatkuu pitkälle tulevaisuuteen, lihaskuntotreenin määrä kasvaa samassa suhteessa kuin paino putoaa ja ennen kaikkea vanhoihin elämäntapoihin ei ole enää minkäänlaista paluuta. 

Olin dieettiä aloittaessani kaavaillut varovaisesti, että viimeistään kesään 2013 mennessä olisin saavuttanut haluamani painonpudotuksen ja sen jälkeen voisin palata 'normaaliin elämään'. Miten pelottavalta tuo ajatus nyt kuulostaakaan! Tällä hetkellä ajatukset ovat täysin toisenlaiset – tämä ei ole dieetti, tästä on tullut elämäntapa. Ja syytä onkin tulla, sillä se on juuri se 'normaali elämä' joka tähän pisteeseen on aikoinaan vienyt.

Kaikesta tästä inspiroituneena päätin vielä kerran vetäistä ne aiemmat tavoitefarkut jalkaan. Viimeksi kokeilin niitä parisen viikkoa sitten joululoman mässäilyjen jälkeen, eivätkä ne odotetustikaan olleet löystyneet aikaisemmasta joulukuun kokeilusta lainkaan – jos mahdollista, niin jopa tiukentuneet... Nyt olikin sitten onneksi toinen ääni kellossa! :)
No eipä näitä ole sinänsä kiva katsella vieläkään, mutta kun kerran rehellisyyden nimissä olen tämän laihdutusblogin perustanut, niin tällaisetkin kuvat kuuluu prosessiin. :)

Housut eivät enää pelkästään mene kiinni, vaan alkavat olla jo siinä rajoilla, että niitä voisi alkaa käyttää arjessakin. Ja kuvitella, että sain nämä samat housut hädin tuskin ylös asti dieettiä aloitellessani. Samaten löysin myös uudet tavoitehousut itselleni, jotka ovat tällä hetkellä samaa kategoriaa kuin aiemmat tavoitefarkkuni aloittaessani – hyvä kun ylös asti sain eikä ole lähelläkään, että voisi edes kuvitella napittavansa housuja kiinni, saati sitten vetävänsä vetoketjua. Jenkkakahvatkin muodostuivat näkyville, vaikka housut eivät ole edes kiinni... :D Näitä sitten kokeilemaan kahden viikon päästä uudelleen, katsellaan silloin taas mahdollisia tuloksia!
Mutta edetäänpä nyt silti askel kerrallaan suurista haaveista huolimatta. Ensisijaisesti sinne kesään 2013 asti on nimenomaan tarkoitus pudottaa painoa pääosin ruokavalion sekä aerobisen liikunnan kuten juuri spinningin ja kävelylenkkien avulla. Kunhan saan painoa putoamaan reilummin, lisään varmasti kuvioihin myös Bodypumpin ja saatan harkita jopa täsmätreeniä lihaksille sekä salin että kotona odottavien painojen kautta. Kesä 2013 on ensimmäinen etappi, jonka jälkeen voin toivottavasti keskittyä enemmän kehon kiinteyttämiseen pelkän laihduttamisen sijaan. Valmista ei tarvitse olla mihinkään tiettyyn päivämäärään mennessä, mutta ihan mielenkiinnosta haluan kyllä nähdä, mihin pisteeseen sitä vuoden aikana onkaan päässyt – eli marraskuun puoliväli on sitten se toinen etappi. Sitä innolla odottaessa! :)

5 kommenttia:

 1. Onnea tavoitefarkkujen mahtumisen johdosta! :) löysin blogisi sattumalta googletellessani laihdutukseen liittyviä blogeja. Itse aloittelin laihdutusprojektiani vajaa viikko sitten Xtravaganza-ohjelman avulla. :>
  sun blogissa parasta on mielestäni kuvat! ne elävöittää tekstiä mahtavasti, varsinkin kun sulla tuntuu olevan silmää valokuvaukselle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaikka noita tavoitefarkkuja tuleekin vielä monia! :D Kävinkin blogissasi tutustumassa tohon xtravaganza-juttuun kun ei ole ennen vastaan tullutkaan, tsemppiä vaan sinnekin ja toivottavasti alkaa pian näkymään tuloksia. :) Mulla on itselläni yhden (vajaan) päivän kokemus Nutrileteistä ja kokeilun pituus kertookin loput, en vaan saanut niitä juomia alas vaikka aikoinaan olisi olisi tehnytkin mieli laihduttaa nopeasti niillä. :/ Oot siis mun silmissä urhea, kun oot selvinnyt jo noin monta päivää! :)

   Poista
  2. Mutta, vaikka tavoitefarkkuja on useita, pitää silti aina iloita, kun yhdet niistä mahtuu jalkaan!! :)
   Niin ja kiitos paljon tsempeistä :) mäkin meinasin heti alkuun luovuttaa, ku kaikki keitot ja pirtelöt meni alas vain yökkäillen, mutta sitten löytyi yksi maku, joka maistui hyvältä! Se antoi motivaatiota jatkaa. Nyt olen huomannut, että muutama muukin maku menee ihan ok:sti alas, joko laimentamalla enemmän tai sekoittamalla kahviin. Joten jospa tää tästä onnistuisi :)

   Poista
  3. Hyvä hyvä! Tärkeintä onkin varmasti, ettei luovuta. :) Jos saat joskus lisätä muita vähäkalorisia proteiinijuomajauheita ruokavalioosi, niin suosittelen lämpimästi Fastin suklaanmakuista Dietmix-jauhetta – annoksessa muistaakseni 130kcal ja maistuu tosi hyvälle, nams!

   Poista
 2. Kiitos vinkistä, täytyykin kokeilla jos niitä saa käyttää!! :)

  VastaaPoista